Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:32, 23 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dziękuję wszystkim odwiedzającym Dopiero przed kwadransem skończyłyśmy spotkanie
Muszę przyznać, że świetnie nam się gada i co ciekawe na każdy temat. Wręczz napiszę, że na tematy ogrodowe zdecydowanie niewiele rozmawiałyśmy
Dzisiaj do KOIID dołączyła Pszczółka Myślę, ze mogę w imieniu KOIID napisać, ze witamy w Komitecie Szkoda, ze Justychaz na urlopie nie dołączyła i AGA PE.

A to my w komplecie przed potworem
Od lewej:
Pszczółka, Irenka, Noemi, Madżenka i Wieloszka

Pozdrawiam Dolny Śląśk
Pszczelarnia 06:52, 23 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
ale ta fota z wami świetna! a ty Pszczółko boso, jakie to cudowne uczucie dla stóp
i te usmiechy i podkowa pod, któą stoicie
Hania też w pełni szczęścia pozdrawiam was obie

Foty świetne i ze spotkania i ogrodu
A źe Pszczółka biega boso to juź wiemy
Mój ogródek pod Gdańskiem 06:47, 23 sie 2012

Do góry
Widzę Moniko, że czas się zająć zakupami cebul... Muszę nad tym przysiąść
A czy w sprawie mat sklep się odezwał??? Bo też będę chciala zamówić.
Ogrodnik mimo woli 06:43, 23 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)
Skrzypa czy inne zielsko wystarczy pacnąć gdziekolwiek po zielonym.... Jak siezetnie i posmaruje od razy w środke "rdzenia" efekt piorunujący...... tylko jak to zrobić jak skrzypek siedzi sobie w środku innych roślin.. można niechcący pacnać i to co nie trzeba.... Dlatego ja czekam, aż podrośnie, odginam go w bok.. i pacnę jak leci. Jak jest kępa to odginam w bok.. przyciskam kamieniem, by nic nie skapnęło na inne ...
Nie ma znaczenia jak i gdzie.... i tak uschnie.... Ja robiezawsze mieszankę randapu ze starane.. i mam zachomikowny słoiczek i pędzelek.. W tym roku niestety z powodu rewolucji ogrodowych.. nie namieszałam i skrzyp panoszy się jak głupi w moim przydrożnym skalniaczku... z rozchodnikami i rojnikami... Ale jeszcze się za niego wezmę....
Na razie wydarłąm ogórki, bo już je trafiło.... i przerobiłam pomidory..tak dojrzałe, że miałam ochotę je wyrzucić... wieczorkiem się nad nimi zlitowałam i zrobiłam paprykarz.... z moja"zabójczą" papryczką. Skroiłam 4 malutkie papryczki i paluchy mam tak poparzone, że nie moge pisac na klawiaturze.. Tak ostrej papryki to w zyciu nie próbowałąm.. wystarczy polizać i gęba jak po znieczuleniu u dentysty... A ja lubię jeść potrawy bardzo ostre Ale nawet ja przy tych wymiękłam.....

No to chyba czas zacząć teź u mnie walkę, ze skrzypem....
Zielony galimatias 06:41, 23 sie 2012

Do góry
Ale porjekt Gosi ma potencjal równiez bez tych elementów na środku. Codzi o ksztalt rabat, piękny geometryczny, idelany do obwiedzenia bukszpanem
Ogród Leny. 06:37, 23 sie 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Popcarol,Nieszko,Tess,Irenko,Reni dziękuje

Zmiany nie są ostateczne - jak zauważyłyście, w lipcu (TAK) przasadziłam z miejsca za betonową płytą Wiąza camperdownii i rośnie teraz tutaj - "bieganie" po ogrodzie przyjął bez
]

Uwielbiam takie zdjęcia ku pokrzepieniu serc z metamorfoz ogrodu!! Lena pięknie u Ciebie!!!
zdrdź mi jeszcze prosze jakie to czosnki tak pięknie wzdłuż zawijaskowej dróżki rosną. Czy ich liście żółkną tak jak wiosennych?
Ps żurawkio teź cudne
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:32, 23 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Zawsze wiedziałam, że Dolny Śląsk to miejsce idealne do mieszkania.. a Wroclove i okolice to Madżenie ... .. jak to było?... Nie do opowiedzenia... do zobaczenia.....
Czy mogę być przyjęta do Komitetu... ?... obiecuję godnie reprezentować...
Konstancja już booknęłam DD, ... przyjdzie mi wrócić na ojcowiznę... zawsze to bliżej do was...

Wracaj Ev na ojcowiznę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 06:25, 23 sie 2012

Do góry
Małgosiu zaczyna się u Ciebie robić ogród Najbardzie mi się te białe podobają ale ja spaczona bielą jestem
Zielony galimatias 23:55, 22 sie 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
A może po prostu takie coś? Tylko przyznam się, że nie czytalam co i jak, no i wymiarów to nie ma... po prostu tak narysowałam....

Ewa dAl mnie bomba!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:52, 22 sie 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Jak tylko zobaczę sygnał dymny, tam-tamy lub inne coś...przybędę! Już kiedyś zgłaszałam chęć dołączenia do tak szacownego komitetu. Sercem cały czas jestem z Wami!

I robiłam kilka dni temu powidła śliwkowe...a to jest ponoć to, co tygryski lubią najbardziej...

Nadaję się do KOIID????

Sprawdzimy na spotkaniu!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:50, 22 sie 2012

Do góry
Trawnik soczysty!
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:47, 22 sie 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

hi jakie fajne 'zakupki' ciski sliczniutkie, ile za nie płaciłaś? mamdo obsadzenia drugą strone gazonów...

3 zł

Ojej to kup mi z 200 szt

Żartowalam
Super okazja!
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:47, 22 sie 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

hi jakie fajne 'zakupki' ciski sliczniutkie, ile za nie płaciłaś? mamdo obsadzenia drugą strone gazonów...

3 zł

Ojej to kup mi z 200 szt

Żartowalam
Super okazja!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:45, 22 sie 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
i ja z zainteresowaniem poczytałam.W Niemczech tak faktycznie jest, że - w skrócie mówiąc - własny prąd można sprzedać do sieci, u nas to przyszłość.

Kasiu jeszcze północy nie ma a Ty u mnie???
A widzisz za to lubię kraje niemieckojęzyczne A moj dom oparty jest o pomysł niemiecki
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:44, 22 sie 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Byłam poczytałam o miodzie, powidłach, rannym śniadaniu od lat 17, nowoczesności i uzależnieniu od energii elektrycznej. Bardzo ciekawa wymiana myśli.

Jakże miło było Ciebie spotkać
A miodzio czy można powidła polać miodkiem ???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:43, 22 sie 2012

Do góry
Grupa a kiedy dołączysz?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:42, 22 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Marzenka dziś ma gości i chyba jej tu nie ściągniemy . No to ja idę robić dżem z mirabelek

Anita skąd masz taki power??? O tej porze robić dżem, mniam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:41, 22 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

Maaaakabra była...
".

U mnie jak prąda niet... to to samo.. a u mnie prąda niet z byle powodu.... i przeżyję wszystko nawet brak neta.. ale braku kawy nie potrafię.. M zainstalował niedawno agregat prądotwórczy.... i przeąłcznik sieć-agregat. U mnie wszystko też na prad...... bez prądu jak u Was....... A tu przebudowują ulicę i bez pradu było kilka dni....... a tak agregacik..warczy jak diabli, ale dało sie jakoś funkcjonować....

Aniu a ten agregat to oczywiscie spalinowy?? I stoi na zewnątrz?

My mamy tanio...to spalinowy.... w momencie jak nie ma prądu, to wajchą sięprzestawia skąd zasilanie, opala sięagregat i działa.
Ale są agregaty na gaz , podpięte na stałe i w przypadku braku prądu automatycznie przejmują zasilanie domu.... wiec są estetyczne i ciche

Aniu gazu w pgóle nie mam, bo nie chciałam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:40, 22 sie 2012

Do góry
An Tre machamy do Ciebie i pozdrawiamy
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:38, 22 sie 2012

Do góry
anieszka baaardzo fajne dziewczynki My wchłoniemy potwora nie on nas
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies