Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 06:24, 12 mar 2015

Do góry
Gratuluję zdanego egzaminu pokaż nam ten projekt, który chcesz odłożyć do szuflady
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:47, 11 mar 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Na linii nawadniającej się zupełnie nie znam - ja latam z wężem Ale projekt wygląda imponująco...

Dzięki Beatko Najlepiej gdyby było profesjonalnie Poczekam, może jeszcze ktoś doradzi
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:58, 11 mar 2015

Do góry
Na linii nawadniającej się zupełnie nie znam - ja latam z wężem Ale projekt wygląda imponująco...
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 21:01, 11 mar 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
Nowy wątek założyć - to zrozumiałam
Być w posiadaniu projektu, ale go nie chcieć realizować - tego nie zrozumiałam Powiedz coś więcej. Co z tym projektem jest nie tak?

Serce do niego straciłam.
Chyba dlatego, że tak mi zależało na natychmiastowym posadzeniu klonów, że pilnie i natychmiast potrzebowałam gotowego projektu, który wskaże mi miejsc, w które posadzę klony.

projekt zaakceptowałam pobieżnie oglądając rośliny i ich kompozycje.
To było zanim trafiłam na Ogordowisko, a jak juz tu dotarłam to nastąpiła kosmiczna ewolucja mojego gustu.
Spojrzałam na projekt i zobaczyłam, że on mnie nie zachwyca - schowałam go czym prędzej do szafy.

Czasami tylko mąż mnie pyta dlaczego tak dużo kosztowało nas zaznaczenie na planie trzech dziur na klony.....
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 20:29, 11 mar 2015

Do góry
jazzy, 80 stron sie cofnęłam, żeby projekt Twojego ogrodu znaleźć albo chociaz cisy oblukać a tu nic.... a mnie to się pytałaś o projekt....

Pewnie szykujesz jakąs petardę.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:17, 11 mar 2015

Do góry
Powracam po kilku dniach nieobecności spowodowanej chorobą.

Otrzymałam wczoraj projekt nawadniania

Wklejam go z prośbą o ocenę

Przepraszam za jakość.
Jeśli macie jakieś uwagi, proszę piszcie
Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 17:25, 11 mar 2015

Do góry
anitan napisał(a)
myslałam o oświetleniu w ściółce a nie w trawniku. Tak, żeby podświetlało liście roślin i dawało poświatę wkoło.
Przy ganku mamy lampę, która uruchamia się na ruch, tak samo przy tarasie. Więc jak ktos idzie z obu stron to przez jakiś czas oświetlenie mocne ma.

Ja na wszelki wypadek zostawiłabym kabla zarówno na wariant A jak i B (to chyba tylko trochę kabla więcej?). Mój mąz jest elektrykiem więc w sumie nigdy się nad tym nie zastanawiałam - zawsze było już zrobione

A jak tam nawadnianie - doszliście już do tego etapu czy ciągle jeszcze drenaż?
Bo ja dostałam projekt i dumam czy czegoś jeszcze nie zmienić? Chyba materiały też od tego pana zakupię. Cenowo fajnie i ... zaczynamy się zastanawiać czy to aby na pewno jest dobrze przewidziane? Oj, tak bym chciała żeby to wszystko sprawnie działało! Bardzo dziękuję Anitko
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 17:17, 11 mar 2015

Do góry
pasjonatkaamatorka napisał(a)
Aga,podsyłam Ci linka ,popatrz na realizacje
http://www.gardenidea.pl/domaszczyn_realizacja.php

Taki styl mi się podoba i tak planuję u siebie.Istnieje obawa,że przeprowadzę się do Warszawy w najbliższym czasie i mój ogród też bedzie musiał radzić sobie sam. Już cierpię z tego powodu..
Teraz chcemy wszystko tam skończyć,a potem zobaczymy co dalej.Może sprzedamy i kupimy coś bliżej..

Ewa jak się przeprowadzisz do Warszawy to zyskam koleżankę na rozmowy o działce i roślinkach

a projekt suuuper napatrzeć się nie mogę
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:05, 11 mar 2015

Do góry
Ale fajne jaja wielkanocne ( tak mi sie jakoś skojarzyło )
Projekt Magnolii będzie super,tak samo jak moja "Magnoliowa" którą uwielbiam
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 22:53, 10 mar 2015

Do góry
Piękne te bratki. Teraz dla odmiany kup do kolejnej donicy stokrotki
Ja trawnik przed wertykulacją już wygrabiłam i okna też umyłam
Czekam na projekt
Dobrej nocy
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:41, 10 mar 2015

Do góry
Przyznam się od razu i bez bicia, że ogród nasz powstaje na podstawie projektu. A podejść do niego były całe dwa:

- pierwszy, wykupiony na popularnym serwisie kuponowym, miał być bardziej tradycyjny, z nadmiarem iglaków (bo przecież małoobsługowe) i takimi bajerami jak górka alpejska z wrzosowiskiem i warzywnikiem:

Jednak nie do końca nam pasował, bo nasz dom jednak ma nowoczesna bryłę, więc myśleliśmy też o bardziej prostych liniach i mniej zaokrąglonych kształtach. No i do iglaków (tuje, świerki, jałowce) nie byłam zbytnio przekonana. Dlatego koncepcja ta upadła, i po kilku rozmowach zleciliśmy projekt znajomej-znajomej, by zaproponowała coś, co może nie będzie tak oczywiste, a jednak będzie miało to coś modernistycznego w sobie;

- drugi projekt

Mój ogród pod górkę... 21:06, 10 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Teraz to mówisz? Trzeba było to Danusi napisać, zanim projekt ci zrobiła. A teraz najwyżej drugi ogród możesz tworzyć, tylko najpierw rozpocznij serial w tym, bo my wszyscy tu czekamy

Iwonko tu nie chodzi o same rośliny, ale też o temperatury i mentalność - cieplutko, bez pośpiechu z uśmiechem, przegryzając oliwki... Rozmarzyłam się.
Mój ogród pod górkę... 20:56, 10 mar 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Chciałabym taki np. grecki klimacik z gajem oliwnym ... Ale niestety!

Teraz to mówisz? Trzeba było to Danusi napisać, zanim projekt ci zrobiła. A teraz najwyżej drugi ogród możesz tworzyć, tylko najpierw rozpocznij serial w tym, bo my wszyscy tu czekamy
Ogród przydomowy - Hosty 16:15, 10 mar 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
jak na to patrzę, to chyba speca będę musiała do tego zatrudnić
rozumiem, że trzeba filtrować wodę, by się linia kroplująca nie zatkała
a jak się ją obsypie korą to się dziurki nie zatkają?

W niektórych hurtowniach robią projekt instalacji gratis w przypadku zakupu materiałów.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 15:24, 10 mar 2015

Do góry
hihih no pewnie, że dawaj tutaj się nie da zanudzić takimi zakupami!!! A projekt będzie po tym weekendzie tak?! w takim razie przyłączam się do grona ciekawskich oczekujących
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 14:32, 10 mar 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Gdzie ten projekt? Powiedz panu, że całe Ogrodowisko czeka!

Hi hi czekamy na mężusia do soboty, niestety na wyjeździe jest.
Potem będzie dyskusja
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 11:44, 10 mar 2015

Do góry
Gdzie ten projekt? Powiedz panu, że całe Ogrodowisko czeka!
Makowo na Kociewiu 11:29, 10 mar 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Weekend spędziłam u mojej Siostry w Stolicy. Muszę przygotować dla niej projekt zagospodarowania jej pięknego balkonu - tarasu w chmurach, który ma prawie 17 m 2
W ogrodzie zaczęłam działać dzisiaj i żeby nie było, że u mnie nic nie rośnie pomimo braku słońca zrobiłam kilka zdjęć do dokumentacji

Pięknie
I prace ruszyły, fajnie
Mój ogród pod górkę... 22:07, 09 mar 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Nie ma to jak wiosna - psina w słoneczku się wygrzewa, eM z partnerką ogrodową tańczy, a gospodyni? Chyba nadzoruje
Projekcik świetny i jak wszyscy nie mogę się doczekać Twoich realizacji

U nas dziś też pięknie...
Pozdawiam...

Gospodyni nie miała wczoraj parcia na szkło. Miło mi, że projekt Ci się podoba
Tu ma być ogród :) 21:25, 09 mar 2015

Do góry
Wklejam projekt rabaty opisanej w powyższych moich postach i proszę o sugestie i uwagi.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies