Widziałam, Ewuś zdjęcia siewek. W maju na rabatkę możesz dać. Jak się tylko ociepli, to ja też będę wysadzać, bo w doniczkach się męczą w tym tłoku, który im zafundowałam
Orliki jeszcze chwileczkę...
Dzięki Marzenko, tylko zimno i jak się tym cieszyć
w skrzyni tez rusza wszystko, wolno..
nowy klon japoński też
ale chyba Jordan mi przemarzł...dalej czekam , co z nim
Dzisiaj było zimno, ale styropianowy domek się spisał kolejny raz. Niech już wreszcie przyjdzie ocieplenie Na pokrzepienie fotka z ubiegłego roku z gunią w tle
Kolejne odwiedziny w szkółce, oczywiście udane zakupy.
Tojeść rozesłana znalazła miejsce pod świerkiem jak i pozostałe nabytki.
Jasnota
Bodziszek
Oraz bluszcz
Pozostałe roślinki to:
Trawa trzcinnik, trawa carex, barbula cladońska, tojady, oraz przywrotnik.
Ruta
A także giełdowy zakup, nie przeszłam obojętnie obok dużej donicy ceramicznej na którą chorowałam od dawna będą w niej sezonowe roślinki taki jest plan.
Ponoć na zakwasy najlepsza jest kolejna praca, ale jak mi się nie chce, to na siłę się nie zmuszam. Jest tyle innych czynności, które można wykonać bez bólu mięśni. Ja idę na spacerek! Słońce w prześwicie między chmurami, a i wiatr jakby zmienił kierunek. Miłego dnia wszystkim zaglądającym!
nawiasem mówiąc i ja sobie ciebie materializowałam z worami... końskiej qpy
Po zakupie wideł amerykańskich niemal spałam z nimi
Widzisz, wiele rzeczy nas łączy
Stipę właśnie już spakowałam, idę orliki prawie wszystkie pakować (Ance_ obiecałam to te zostawię i pewnie znowu dziady się wysieją zanim ona nową bryką podjedzie)
Potem kompost będę przesiewać i szykować nomen-omen stanowisko pod kwasy
Przymiarka Marusiek
Ale urosły a pamiętam jak sadziłaś - oj będzie się działo
ha
widziałam stokrotki masz wsadzone w gruncie - kiedy wsadzałaś, słońce czy cień ? mam dużo w donicach i pewnie będę wysadzać do gruntu jak zacznę zmieniać nasadzenia z donic na letnie i sie zastanawiam gdzie dać względem światła - mam miejsce ale w cieniu.
Ja czekam na Twoje jasminowce. I tez sobie kupię!!!! ha
no nie wiem gdzie posadzę
Oj muli
spać nie mogłaś?
Ja wczoraj do 4 rano się męczyłam, nie mogłam usnąć.
Dzięki za nazwę, pewnie kupię...bo goście nowe pomysły podpowiedzieli, dalej zmiany. Elata ma fajny kolor, dokupiłam tez Molinię Variegata, bardzo ją lubię.
klon Golden Glob
fajnie z oknami się zgrywają a w oknach róże będą się odbijać, kwiecie
klon Sheridan Gold
uwielbiam ten kolor liści
Wczoraj u mnie i grad i śnieg i deszcz, potem jako tako, ale zimno i dziś też.
Posadzona Gienka.
Wczoraj byli goście z forum i Ewa twierdzi, że Black Tulip ma ładniejsze kwiaty, jak Genie, niestety w tym roku mam tylko liście.
a tu gdzie wbite bambusy będą te 4 nowe.