Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:58, 21 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Mam na swoim laptopie w pracy Jutro wrzucę do kulinarnego.

Wrzucaj bo na widok twego chleba z miodem nadal się ślinię
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:58, 21 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Uciekam na chwile aby coś na jutro przygotować bo mi dziewczyny z głodu umrą

o, ciekawe co na pewno mniam

Irenko niestety M jedzie na delegacje.... Więc nie wiem czy bedzie mniam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:57, 21 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)

Madżenka ja wszystko zniosę ale w kwestii "kawy niet" ... "prostownicy niet - u mnie suszarki" to katastrofa ... ostatnio w analogicznym położeniu zjawiłam się w pracy pół godziny przed czasem ... żeby sobie zapewnić jednak ten luksus cywilizancji ...

po co ci były te powidła???

iza aktualnie codziennie na śniadanie powidła śliwkowe z chlebem słonecznikowym
Przez ostatnie 17 lat był biały serek + miód i od dwóch tygodni mi się przejadło .....
Dziwię się dlaczego ???

A sama robisz powidła? Spróbuj kiedyś dodać do gorących powideł gorzkie kakao i wanilię. Mam przepis, jeśli Cię to zainteresuje. pychotka, ze słoika prosto paluchem mi to dzieci wyjadają. Jak nutellę

Enya ja z tych co kupują gowe ale marzę, źe na emaryturze będę robić powidła i nalewki
I oczywiście uprawiać duuuuuuży ogród pełen róż
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:37, 21 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Madżenka ja wszystko zniosę ale w kwestii "kawy niet" ... "prostownicy niet - u mnie suszarki" to katastrofa ... ostatnio w analogicznym położeniu zjawiłam się w pracy pół godziny przed czasem ... żeby sobie zapewnić jednak ten luksus cywilizancji ...

Przez ostatnie 17 lat był biały serek + miód i od dwóch tygodni mi się przejadło .....
Dziwię się dlaczego ???

też się dziwię ... ... foch na serek po 17 latach !!! ... tyle lat był dobry a teraz tak w twarz go powidłami ... aż za powidłami zatęskniłam )) ... muszą coś w sobie mieć ...

ja mam fazę pieczenia chleba ... na zakwasie ... od roku ... z Dymarek przytargałam prawdziwie żytni na zakwasie w rozmiarze opony samochodowej ... Nieletnia i małż od razu zakrzykneli, że nie będą tego jedli oni kochają wszystkie eilestam w chemicznym chlebku i papierowych bułeczkach ... to chyba mi starczy ta opona na rok ))
Zielony galimatias 22:25, 21 sie 2012

Do góry
Madżenka
no.. bez trawy to ani rusz Musi być
A dziewczyny jak to dziewczyny Pogadałyśmy .. i nie doszłyśmy do wniosków żadnych. Jednej się podobają kwadraty, innej fale, Irenka słusznie zauważyła, że musi być nuta romantyzmu...

No i klops?... Bo jak zacznę łączyć koła z kwadratami i renesansem Rokokowskim to dopiero będzie galimatias!...

Dziewczyny... plis, burza mózgów?....

Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:06, 21 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)

Dziwię się dlaczego ???

A sama robisz powidła? Spróbuj kiedyś dodać do gorących powideł gorzkie kakao i wanilię. Mam przepis, jeśli Cię to zainteresuje. pychotka, ze słoika prosto paluchem mi to dzieci wyjadają. Jak nutellę

No to na co czekasz Anita, przepis wrzucaj
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:51, 21 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Dziwię się dlaczego ???

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:50, 21 sie 2012

Do góry
Uciekam na chwile aby coś na jutro przygotować bo mi dziewczyny z głodu umrą

Do góry
Enya73 napisał(a)
Nie , na emerytów nie wyglądali Młode małżeństwo z 2 małych dzieci, które owa bohaterka urodziła w trakcie trwania budowy. Dwa lata mieszkali w przyczepie kampingowej, całkiem sporej, praktycznie przy placu budowy. On architekt, projekt jakiego w życiu nie widziałam, a trochę się tym interesuję. Część dachu stanowiła kopuła w stylu łuku katalońskiego zbudowana z cegieł, pokryta następnie geogratą, wypełniona żwirem i ziemią, a potem obsadzona łąką kwietną . Naszpikowany nowoczesnymi technologiami, budowany z ekologicznych materiałów. To dopiero trzeba mieć odwagę i samozaparcie. Tylko koszt mnie przeraził - 500 tys. funtów.

Anitko jakbym miała 500 tys funtów to już bym sobie ten agregat prądotwórczy bym sprawiła

A inwencja w budowaniu nie zna granic

Do góry
Enya73 napisał(a)
Nie , na emerytów nie wyglądali Młode małżeństwo z 2 małych dzieci, które owa bohaterka urodziła w trakcie trwania budowy. Dwa lata mieszkali w przyczepie kampingowej, całkiem sporej, praktycznie przy placu budowy. On architekt, projekt jakiego w życiu nie widziałam, a trochę się tym interesuję. Część dachu stanowiła kopuła w stylu łuku katalońskiego zbudowana z cegieł, pokryta następnie geogratą, wypełniona żwirem i ziemią, a potem obsadzona łąką kwietną . Naszpikowany nowoczesnymi technologiami, budowany z ekologicznych materiałów. To dopiero trzeba mieć odwagę i samozaparcie. Tylko koszt mnie przeraził - 500 tys. funtów.

Anitko jakbym miała 500 tys funtów to już bym sobie ten agregat prądotwórczy bym sprawiła

A inwencja w budowaniu nie zna granic
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:48, 21 sie 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)
Dobrze tylko ja nie mam zbyt wiele bo musze je porozsadzac tam gdzie mi pracownicy zniszczyli wezme ile bede miał

Bierz bierz to ci wysle po wykopaniu madżenkowego potwora czyli tę olbrzymią trawę
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:47, 21 sie 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)
No zobacz Marzenko, raz tylko prąd wyłączyli a człowiekowi wszystkie szyki pomieszali. I pomyśleć, że kiedyś człek bez prądu się obszedł, a żelazka na "duszę były". Oj cywilizacja, cywilizacja...i jeszcze Ci się pdlewać nie chce bo nawodnienie planujesz, to co Ty w tym ogrodzie robić będziesz? ...wiem, wiem przy kawce kryminały pójdą w ruch

Julak jak to co??? ogrodowiskowo będę aktywna
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:45, 21 sie 2012

Do góry
Musowo musisz wziąc urlop aby nadrobić zaległości
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:44, 21 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Pokażę kilka moim zdaniem ciekawszych roślin, które mam u siebie w ogrodzie

Płożąca sosna pospolita 'Hillside Creeper'

Klon palmowy 'Dissectum '

Jodła kalifornijska 'Wintergold'

Jodła koreańska 'Silberlock' - ogromne szyszki ociekające żywicą

Metasekwoja 'Little Creamy' w zbliżeniu

Sosna miodzio!!!!
klonik mój ulubiony!! Ale mi w ubiegłym roku coś go zeżarło... Ty go chcesz wyprostować?
Metasekwoja - nigdy nie widzialam, ale okaz
pokazuj proszę dalej
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:41, 21 sie 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)

Dziś miałam niewiele czasu na ogród, zdążyłam tylko podlać i już ciemno się zrobiło. Szkoda, ż te dni coraz krótsze i coraz mniej czasu na ogród. Żyję teraz od weekenu do weekendu, kiedy można dłużej posiedzieć i coś porobić.
Ale tak ma kazdy Jak chcesz kopytniki to moge je przywiez do kapiasów

Kondzio i dla mnie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:40, 21 sie 2012

Do góry
betysia napisał(a)
Witaj kochana po mojej nieobecnosci i probboje nadgonic zaleglosci ale Ty , tz Wy pedzicie jak szalone...matuchno kochana...!!!!!
.......czlowiek rzeczywiscie docenia wszystko co tak oczywiste gdy tej "oczywistosci" na chwile zabraknie !!!!!
ale Ty dzielna kobieta jestes i dalas rade!!!!!!
pozdrawiam i spokojnej nocki zycze !!!!!!

Betysiu do południa się z tego stresu otrząsnąć nie mogłam
Czy ty wiesz ile mam zaleglości na ogrodowisku po przerwie w dostawie prądu????
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:38, 21 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Dziwię się dlaczego ???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:36, 21 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
A ja wczoraj na DOMO oglądałam serię WIELKIE PROJEKTY i odcinek był poświęcony budowie bardzo oryginalnego domu pasywnego w Anglii. I tak zaraz sobie pomyślałam o Twoim domku.
Jakiś generator albo nawet ups by się Wam przydał

Wiem wiem, ale z 5-6 tys trzeba wydać
A priorytetem nawadnianie w ogrodzie

I czy to nie był budowa Hufhausu u emerytów z Angli??
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:36, 21 sie 2012

Do góry

Ogród w Holandii 21:35, 21 sie 2012

Do góry
Agatko ja nie zapisuję nic o różach Po prostu jak będę host lub róż szukać wpadnę do Ciebie po poradę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies