Sosna miodzio!!!!
klonik mój ulubiony!! Ale mi w ubiegłym roku coś go zeżarło... Ty go chcesz wyprostować?
Metasekwoja - nigdy nie widzialam, ale okaz
pokazuj proszę dalej
Sosna miodzio!!!!
klonik mój ulubiony!! Ale mi w ubiegłym roku coś go zeżarło... Ty go chcesz wyprostować?
Metasekwoja - nigdy nie widzialam, ale okaz
pokazuj proszę dalej
Nie, broń Boże, nie chcę go prostować, tylko podpieram, żeby go nie połamało przy silniejszych wichurach. Wiotki jest strasznie
Chyba zwykłe obrzeże betonowe, ale niżej zatopione, żeby go nie było widać. Na portalu technologie budowlane znajdziesz różne filmiki instruktażowe. Jak znajdę zdjęcia, które kiedyś skopiowałam, to Ci prześlę, jak to się układa. Ale generalnie banalna sprawa. Robisz wykop tak jak pod podbudowę z kostki. Wyrównujesz teren piaskiem, można go ubić zagęszczarką, jak jest podłoże niestabilne. Geokrata jest w arkuszach, które się rozkłada, mocuje do podłoża specjalnymi szpilkami, podobnie łączenia pomiędzy kolejnymi blokami i jak całość jest usztywniona wypełnia się ją żwirem, z nadwyżką. Frakcja żwiru 16-32 lub mniejsza. Na górną warstwę lepiej wybrać drobniejszą, grys granitowy byłby najładniejszy. Ot cała filozofia. Zrobicie to w jeden weekend. A koszt nie porównywalnie mniejszy do innych rozwiązań. No i estetyka w porównaniu z płytami dużo lepsza.
Ale cuuudne szyszki!.... Ja mam chyba normalną odmianę (jeżu, czego ja nie mam......).. szyszeczki mniejsze.. Ale bardzo podobają mi się białe od spodu igiełki