Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 21:22, 20 mar 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Piotrze, urwanie głowy to jeszcze nie kataklizm! Wpadaj, kiedy będziesz miał chęć i wolę.

Izabelko, tak to jest do dzisiaj, najtrudniej być prorokiem we własnym kraju, wszystkiego można się spodziewać, było tak od wieków!
A na pożyczonym osiołku, całe życie jeżdżę, bo własnego nie mam.
Raz taxi, raz dobrzy ludzie, raz z państwowego nadania i tak jakoś po tym świecie się przemieszczam. Raz dalej, raz bliżej.
Zresztą, damy muszą być wożone, nie wyobrażam takiej leidi na furmańskim koźle!

Wszystkim, których dosięgła świąteczna palma, zapewniam, że to tylko dla zdrowia, a komu się trafił jałowiec na łydki, to zapewne były męskie zbytki!

Miłego popołudnia!

Haniu ale ty masz poczucie humoru,tylko pozazdrościć takiej pogody ducha
Wiesz Haniu ,ja też jestem dama,bo muszą mnie wozić ...bo ja to tylko na rwerze Ha ha ha
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 21:17, 20 mar 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
No to i doczekaliśmy się wiosny nie tylko w kalendarzu.

Od jednych świąt do drugich,
dla ogrodnika czas bardzo długi!
Kto ma zdolne ręce wolne od "pługa",
ten rzeźbi albo kołki do grabi struga,
a kto się nożyka nie ima,
czymś innym operuje, kiedy sroga zima!
Tak powstają lampiony, donice,
obrusy, serwetki, gipsowe figury.
Wszystko to światło ujrzy,
gdy minie czas zimy ponury!
Ustawione w ogrodach, na parapetach,
na tarasach, zawieszone w oknach,
będą zdobić otoczenie i powodować
zachwyt gości i ich zauroczenie!

Piekny wierszyk i dzwoneczek tez
Ogród Małej Mi - sezon 2016 21:13, 20 mar 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Ale szał krokusowy u Ciebie Ja wczoraj cięłam swoje trawy i pomstowałam, że mi się ich tyle zachciało, a co dopiero jak porosną takie jak u Ciebie!
Czekam z niecierpliwością na piwoniową rabatę. Mam nadzieję, że moje sadzone jesienią 2014 zakwitną więcej niż jednym kwiatkiem na wszystkie 9 szt - hihi!

Kasiu.. miej trawy bez wyrzutów sumienia bo bezproblemowe, nic przy nich nie trzeba robić, a wyglądają dobrze od zielonych kiełków po zasuszone kłosy... kupisz piłę i raz dwa przytniesz.. Ja swoje trawy przycięłam w 5 minut. A nożyczkami bym cięła pół dnia????. Bylin tak nie wytnę.. idą nożyczki.. W tym roku wycinanie bylin zajęło mi pełne dwa dni i kawałek.. i jeszcze trochę mam do cięcia. A trawy w 5 minut.. jedynie carexy nożyczkami cięłam. Bez rękawic i ręce mam tragiczne Synowa stwierdziła, że jak po zabawie z dzikiem kotem

Metamorfozy ogrodowe 21:09, 20 mar 2016

Do góry
Wybacz ucze sie obslugi tego forum dopiero a dodatkowo moj tablet pokazuje tylko miniaturki fotek i ciezko wybrac cos

Tutaj efekt 39 ton na podjezdzie ...

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 21:08, 20 mar 2016

Do góry
Reniu, wielkie dzięki za wczorajsze przemiłe popołudnie i wieczór. Już nie mogę się doczekać 30 kwietnia.

Reniu, wklej jak możesz u mnie wątku zbiorowe zdjęcie, bo nie wiedzieć czemu mi umknęło i nie zrobiłam.

A i oczywiście twoje ulubione kwiatuchy na 400 !!!!!!

Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 21:05, 20 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Ewa powiedz mi do czego macie przymocowany haczyk na zagiel przy podbitce?zrobilabys mi foto?
bo własnie mój teść nas neguje za ten pomysł, ze uszkodzimy konstrukcje dachu jak cos przykrecimy do krokwi a bedzie bardzo wiało...

Aniu u mnie jest mocowanie na słupie

Ogród Małej Mi - sezon 2016 21:03, 20 mar 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
O dzis jest co oglądac. Rosnie młode pokolenie i za kilka lat tylko fotografowanie ogrodu dla Ciebie zostanie bo chłopaki wszystko migiem obskoczą.A może też Ci odpowiedza ,, ..myślę ...może tak , może nie?" Zawsze rzucam sie na fotki Muminków ale muszę przyznac ze i Ty super z tym sprzętem wygladasz i kapotkę śliczna masz .Pozdrówka.

Model.. może pomoże w ogrodzie Na razie lubi grzebać Na razie,, a potem może tak może nie

Moja bajka 21:01, 20 mar 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Dziś miałam niezły ubaw obserwując jak wróble targają moją trawkę i zbierają źdźbła na gniazdko . Komiczny to był widok

U mnie w ubiegłym roku było podobnie, tylko że nie trawkę zbierały na gniazdo, a wyczesaną sierść mojej piesi...Chwilę wcześniej eMuś wyczesał pieska i trochę spadło mu ze szczotki, a sikorki zaraz zajęły się tym w trymiga...więc eM rzucił na trawę resztę sierści, by ułatwić im wicie gniazdka, skoro tak przypadło im to do gustu...Nie zdążyłam zrobić fotki, a Tobie udało się to perfekcyjnie...Brawo TY...
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:01, 20 mar 2016

Do góry
Anusia napisał(a)

Dostałam ten sam odcień, nie było już w czym wybierać nawet na rynku ale udało się. Nie mogę chodzić w takie miejsca. O włos 'przykleiła' by się do mnie nowa torebka. Odpuściłam, całe szczęście

A mnie bardzo potrzebna nowa bo w miesiąc trzy stare zajeździłam, ale za to kupiłam klony.....torebka poczeka
Metamorfozy ogrodowe 20:59, 20 mar 2016

Do góry
Witajcie od lat obserwuje jako ,,intruz,,wasze ogrody dzisiaj pragne wam pokazac owoc Moj i Mojej rodziny(mamy i taty) ktorzy to zaszczepili w mojej glowie milosc do wszystkiego co zielone )) prawie do wszystkiego

Ogród Małej Mi - sezon 2016 20:55, 20 mar 2016

Do góry
Peppermint napisał(a)
Pozdrowienia zostawiam i serdecznie zazdroszczę fioletowych plamek

Chyba wszyscy dziś pokazują wiosnę..bo forum ledwo chodzi.
Ogród prawie romantyczny 20:53, 20 mar 2016

Do góry
Wczoraj ogród przywitał nas słońcem. Ale później zrobiło się brzydko i szaro. Nie padało jednak i można było popracować. Dużo popracować Po dwóch dniach udało się ogarnąć warzywnik, obciąć do końca hortensje, przesadzić na nową rabatę krzewy z przedogródka - dwa cisy, krzewuszkę, dwa pięciorniki, dwie tawuły i cały rządek bergenii. Ponadto inne drobne prace ogrodowe. I chociaż dzisiaj ledwo żyję, widzę, że było warto Rabata przed domem czeka na nowe nabytki

Kilka zdjęć na dowód , że i do mnie zawitała wiosna

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:45, 20 mar 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Szałwia dla Oli i przetaczniki

No to ja już nie wiem, dziś się znów poszłam upewnić i u mojej szałwii nic się nie dzieje Jakie tam masz stanowisko, słoneczne ?
Przetaczniki ubiegłoroczne już dawno u mnie startują ale je mam od południ, może to wszystko kwestia "nasłonecznienia" ?

Widzę że ładne zmiany się szykują, masz świetny plan, będzie ekstra wiesz ?

Zdrówka dla wszystkich potrzebujących !!
Szmaragdowy Zakątek 20:44, 20 mar 2016

Do góry
Szybka relacja z wczorajszego spotkania.
Jak co roku ekipa łódzka rozpoczyna kolejny sezon od zajefanego spotkania. W tym roku wyjątkowo późno, bo dopiero w drugiej połowie marca…ale to dlatego, że dziewczyny trochę w rozjazdach były i musiałyśmy zgrać terminarze… Co nie zmienia faktu, że impreza była SUPER !!! Pod swój dach przygarnęła nas nasza kochana Margarete. I to w jej niewielkim, ale cudnym ogrodzie podziwiałyśmy wiosnę…

Jak już wściubiłyśmy swoje ciekawskie nosy we wszystkie ogródkowe zakamarki, jak już rzuciłyśmy okiem/wzrokiem na wszystkie małe i duże roślinki, to przyszedł czas rzucić się w inne miejsce…

Jedzonko było po prostu zarąbiste ! Polędwica zapiekana we francuskim cieście, „murzynek” dla mięsożerców, czyli karkóweczka z suszonymi śliwkami i morelami, warzywka pieczone i w postaci sałatek wiosennych oraz różnorodnych marynat…oj i jeszcze przepyszne krążki serowo- migdałowe. A słodkości…nie będę wymieniała bo ślinotoku dostaniecie i klawiatura się zachlapie…powiem tylko, że po tych mało dietetycznych przysmakach zwiększył mi się co nieco współczynnik oporu powietrza.
Nasza ekipa powiększyła się o dwie kolejne zapalone ogrodniczki. Przesympatyczną i uroczą Agatkę oraz zabawną i równie żywiołową Ewę. Oj rośnie nam grupa łódzka w siłę !!! O zdjęcie zbiorowe musze poprosić Rozark, bo mi z powodu przepysznego grzanego wina z goździkami i mandarynkami jakoś wyleciało z głowy…

Wszystkim dziewczynom dziękuję za wspaniały wieczór, cudowną atmosferę i kupę śmiechu !!! Bogdzi szczególne podziękowania za „drzewko”…jutro, no może we wtorek pojadę do „szmaragdowego” je posadzić.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 20:44, 20 mar 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Świetna taka fotorelacja.

Dziś kaczki na tapecie ..

Ogród Małej Mi - sezon 2016 20:43, 20 mar 2016

Do góry
Piotr_ napisał(a)
Ale robota idzie jak w Muminkach hehe super porządnie i pracowicie

Muminki były.. i inni goście też byli.. przylatują 2 razy do roku.. chyba ta sama para.. pojedli moich rybek (na szczęście koi nie złowią bo za duże), wykąpali się, odpoczęli i poleciały dalej..

Do raju daleko - u Ewy 20:40, 20 mar 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

To taki relaks przedświąteczny

Moja wiosna w donicach Potrzebuję żywych kolorów po tej szarości

Cudne i energetyczne No i widzisz masz krokusy
Ogród Cioci cz. 3 20:32, 20 mar 2016

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 20:30, 20 mar 2016

Do góry
Bylinowo trawiaste łysawe
Ogród Cioci cz. 3 20:28, 20 mar 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Tabliczka od Katki na razie wylądowała na tarasie

Super ta tabliczka tam pasuje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies