Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 17:20, 20 kwi 2016

Filomena napisał(a)
Bardzo podoba mi się pomysł tej ścieżki, daje poczucie ładu i uporządkowania. Razem z lekkością nasadzeń już widzę oczami wyobraźni ten widok. Ogród Vity jest bardzo inspirujący - trzeba ją rzeczywiście zdopingować by uchyliła rąbka swego królestwa.
pozdrawiam

Ale jak ją zmotywować?
Pszczelarnia 17:21, 20 kwi 2016

eee_taam napisał(a)
a ja bym tą cegłę kładła na płasko ...centuś?

Na sztorc dłużej wytrzyma. Mżna by jeszcze bardziej na sztorc, przecież....
Pszczelarnia 17:24, 20 kwi 2016

zbigniew_gazda napisał(a)
Ewo podziwiam Cię dziewczyno. Sama ułożyć ścieżkę - nie każda ogrodniczka się za taką robotę weźmie. Wyszło super. Najważniejsze to czy dobrze ubiłaś cegły (piasek) aby nie właziły w głąb oraz zabetonować boki przynajmniej do połowy wysokości cegły
i pod skrajnymi cegłami aby stworzyć taki betonowy kątownik. Pozdrowienia.

Zostały obmurowane. Raczej boję się, że nie za dobrze ubiłam. Ale zawsze można poprawić (pod warunkiem, że cegły wytrzymają). Układanie to jest porządny dzień pracy.
Pszczelarnia 17:27, 20 kwi 2016

Urszulla napisał(a)
Podziwiam dziewczyny na O. co same układają kostki i cegły(...)

Np. Dzidka sama kostkę i schody wykonała... . Dziewczyny robią meble i szaleją z betonem. Więc to jest jakby element ogrodowania.

Katkak 17:39, 20 kwi 2016

Ewcia aleś cudna ta ścieżkę ulożyła. Bardzo pasuje do Twojego ogrodu. Pozdrawiam .
anka_ 17:46, 20 kwi 2016

Ewo a to jest zwykła cegła czy klinkierówka?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
ewa004 19:17, 20 kwi 2016

Ścieżka piękna i pięknie wykonana .
Połażę jeszcze troszkę u Ciebie
Mala_Mi 22:57, 20 kwi 2016

anka_ napisał(a)
Ewo a to jest zwykła cegła czy klinkierówka?

Ufff doczytałąm wszytko... obejrzałam też.. ochy i achy zostawiam.. i jako, że jestem na bieżąco.. to napiszę, że klinkierówka, na sztorc
anka_ 23:11, 20 kwi 2016

Doczytałam...
Pszczelarnia napisał(a)
... Jest to pełny klinkier i będzie na sztorc, na podsypce i piasku, powinien wytrzymać dłużej.

Tak się dopytuję Ewo, bo coraz bardziej chodzi za mną uramowienie warzywnika. A twoja ścieżka super wyszła. Bardzo lubię kamień i cegłę.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Pszczelarnia 09:52, 21 kwi 2016

anka_ napisał(a)
Doczytałam...

Tak się dopytuję Ewo, bo coraz bardziej chodzi za mną uramowienie warzywnika. A twoja ścieżka super wyszła. Bardzo lubię kamień i cegłę.

Uramowienie warzywnika - to jest dobry pomysł. Ja tylko przy ramach boje się "wąsów" i wrastającej trawy. Przy kancikach też są ale tak nie rażą, niczego nie zakrywają.