Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Iwk4 23:12, 20 kwi 2016

ryska napisał(a)
Kupiłam wczoraj na Targach w Piotrkowie 10 rybek kolorowych i rozchodniki płożące w żółtym i srebrnym kolorze.
Ładnie grają w kamyczkach koło oczka.

Reniu, lubię takie twoje foteczki. Przyszłam oczy nacieszyć przed snem. Pozdrawiam cieplutko Cytuję wszystkie, bo cudne
Nallar 23:31, 20 kwi 2016

Gdyby nie ten 40 kilogramowy pupil może nie byłoby korzonka a tak....
Uwielbiam takie cudaki, jak dla mnie super to wygląda.
23:38, 20 kwi 2016
Reniu najwyższa pora była na zmianę awatarka bo jeszcze zima by wróciła Ale dzisiaj wyjątkowo zimno i wietrznie ;(
Zgadza się to magnolia gwiaździsta Rosea.Co rok pięknie i obficie kwitnie.A do tego jak słodko pachnie

Po przyjeździe całą rodzinką w Lany Poniedziałek pojechaliśmy nad morze,tydzień szybko zleciał.Oj jak nie chciało się wracać bo wiedziałam,że ogród czeka na porządkowanie..
Lataliśmy po ogródku z wszelakiej maści sekatorami,nożycami elektrycznymi a roślin do przycinania i formowania mnóstwo.Po cięciu śliwowiśni miałam już dosyć a to dopiero był początek
Teraz od poniedziałku mamy tynkarzy do małego kawałka ściany na zewnątrz (jak było tynkowanie domu to ten kawałek był zostawiony bo zastanawialiśmy się jak tam zagospodarować).W międzyczasie mieliśmy jeszcze poumawiane wizyty u lekarzy -remanent zdrowotny i czas zleciał nie wiadomo kiedy.
Wchodziłam na forum ale jak widziałam jak wolno strony chodzą to od razu rezygnowałam,chyba serwer się przegrzał

Te Twoje liliowce to myślałam,że to jakieś carexy ale konar zauważyłam od razu Barwinki urocze.Ja chyba mam inny fioletowy jak Ty,bardziej w niebieski wpada.Też tak się rozrastają? Liczyłam na to,że mój parkowy przemarznie to byłoby łatwiej go wyrwać bo za bardzo się rozrasta,dzisiaj próbowałam go wyrwać tam gdzie dobiera się do bylin,skubany rośnie mocno Dzisiaj dla barwinka było 1:0,jutro się do niego dobiorę

ryska 09:31, 21 kwi 2016

Nallar napisał(a)
Pochwalę Twoją wiosnę i uciekam, urobiona jestem po pachy i przemarznięta po kokardkę do doopki z taką wiosną.
Masz białego barwinka? dobrze widzę?

Dzięki, widziałam żeś nie tylko urobiona ale i okaleczona
Tak mam białego barwinka, fioletowego i niebieskiego. Chcesz któregoś?

Nallar napisał(a)
Gdyby nie ten 40 kilogramowy pupil może nie byłoby korzonka a tak....
Uwielbiam takie cudaki, jak dla mnie super to wygląda.

A widzisz, pierwszy był korzonek, pies dużo później.
Uniwersalna dekoracja jeżdżę z nią w zależności od potrzeb
ryska 09:34, 21 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)

Reniu, lubię takie twoje foteczki. Przyszłam oczy nacieszyć przed snem. Pozdrawiam cieplutko Cytuję wszystkie, bo cudne

Dzięki Iwonko, dla Ciebie fotki z drugiego brzegu

ryska 09:44, 21 kwi 2016

Aniaaa napisał(a)
Reniu najwyższa pora była na zmianę awatarka bo jeszcze zima by wróciła Ale dzisiaj wyjątkowo zimno i wietrznie ;(
Zgadza się to magnolia gwiaździsta Rosea.Co rok pięknie i obficie kwitnie.A do tego jak słodko pachnie

Po przyjeździe całą rodzinką w Lany Poniedziałek pojechaliśmy nad morze,tydzień szybko zleciał.Oj jak nie chciało się wracać bo wiedziałam,że ogród czeka na porządkowanie..
Lataliśmy po ogródku z wszelakiej maści sekatorami,nożycami elektrycznymi a roślin do przycinania i formowania mnóstwo.Po cięciu śliwowiśni miałam już dosyć a to dopiero był początek
Teraz od poniedziałku mamy tynkarzy do małego kawałka ściany na zewnątrz (jak było tynkowanie domu to ten kawałek był zostawiony bo zastanawialiśmy się jak tam zagospodarować).W międzyczasie mieliśmy jeszcze poumawiane wizyty u lekarzy -remanent zdrowotny i czas zleciał nie wiadomo kiedy.
Wchodziłam na forum ale jak widziałam jak wolno strony chodzą to od razu rezygnowałam,chyba serwer się przegrzał

Te Twoje liliowce to myślałam,że to jakieś carexy ale konar zauważyłam od razu Barwinki urocze.Ja chyba mam inny fioletowy jak Ty,bardziej w niebieski wpada.Też tak się rozrastają? Liczyłam na to,że mój parkowy przemarznie to byłoby łatwiej go wyrwać bo za bardzo się rozrasta,dzisiaj próbowałam go wyrwać tam gdzie dobiera się do bylin,skubany rośnie mocno Dzisiaj dla barwinka było 1:0,jutro się do niego dobiorę

Dużo pracy za Tobą ale i cudowny wypoczynek. Czyli jest równowaga
Też zauważyłam, że forum wolniej chodzi. Co prawda zdjęcia zmniejszam do minimum i szybko się ładują ale niektóre wątki bardzo długo się otwierają.
Barwinek bardzo się rozrasta. Zajmuje teren 4 m2 kolory wymieszane: biały, niebieski, fioletowy. Chcę go stąd usunąć i posadzić coś żółtego. Już o tym rozmawiałyśmy, gdy zastanawiałam się nad jałowcem płożącym.
W tej chwili wygląda bardzo ciekawie ale włazi na okoliczne rośliny.
Przesadzę trochę w inne miejsce.
Miłego dnia i czas się zbierać do pracy przy szklarni Ale się cieszę.
omelka1 15:21, 21 kwi 2016

Pięknie wyglądają te roślinki w kamyczkach.Czy można szersze kadry tego miejsca?
malgorzata_s... 16:14, 21 kwi 2016

ryska napisał(a)

Dzięki Iwonko, dla Ciebie fotki z drugiego brzegu

Uwielbiam rośliny w kamykach
ryska 20:33, 21 kwi 2016

omelka1 napisał(a)
Pięknie wyglądają te roślinki w kamyczkach.Czy można szersze kadry tego miejsca?

No moja droga sama tego chciałaś ale to nic takiego wielkiego, dlatego nie lubię szerokich kadrów u mnie na podwórku.
ryska 20:40, 21 kwi 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Uwielbiam rośliny w kamykach

Małgosiu ja też, polnych kamyków mam dużo i się ich nie wypieram. Po polach zbieraliśmy lata temu i mimo ogrodowiska miłość do nich mi nie minęła