Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 09:51, 08 kwi 2016

Do góry
jankosia napisał(a)

Która to? Pokaż tylko palcem a zrobię porządek
Zdjęć z telefonu nie udało się odzyskać niestety a szkoda, widok takich drzew w matizie- bezcenny

wszystko zostanie w rodzinie

ja mam tylko jedno

i cd ogrodu

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 09:44, 08 kwi 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
Czekam na fotki

udało się zrobić zdjęcia wczoraj

Skarbonkowy ogródek 09:44, 08 kwi 2016

Do góry
iwka napisał(a)
ależ tą magnolię masz piękną

Co nie

Przedwczoraj wyruszyłam na poszukiwanie hortensji Limelight. Udało mi się znaleźć nie najgorsze krzaczki za całkiem rozsądną cenę.

Beda posadzone pod tym oknem. Rabata oczywiście będzie ciutke poszerzona i bez krawężników. Nie mam pomysłu na dalsza cześć rabaty wzdłuż ściany i czym podsadzić hortensje. Myślałam żeby cały ten pas przeznaczyć na hortensje. Pasek jest wąski, około 1 m. Mogę powiększyć do maks 1,5 m.

A przy okazji skusiłam się na parę kulek

Ogród pewnej ogrodniczki 09:38, 08 kwi 2016

Do góry
Ogród pewnej ogrodniczki 09:36, 08 kwi 2016

Do góry
Z Pszenicznej ... 09:33, 08 kwi 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
A ja wydziabałam część darni
Zrobione ok 6 metrów, zostało ok 30

Agata
Skąd Ty bierzesz siłę na to wszystko?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 09:31, 08 kwi 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Ale...fotka się wgrała-graby posadzone, kwadraty wytyczone i w tle tworzy się chodniczek z obrzeży.

Musze rozejrzeć się za tanimi mini-sadzonkami bukszpanu do kwadratów.

Kasia bo ja nie zrozumialam co odpisalaś Asi, frans masz czy fastigiate?
ja upatrzyłam sobie frans f.
te kwadraty robiliście 1,2x1,2? a za grabami przed żywopłotem trawa?
ta kobitka będzie Ci robila tez projekt tyłów?
Ogródek Iwony II 09:29, 08 kwi 2016

Do góry
bacowa napisał(a)

Do ciebie dużo osób zagląda to może ktoś rozpozna tę roślinę ?

Czy to nie jest wielosił?
Asi ogródek pod świerkami 09:27, 08 kwi 2016

Do góry

Lubię zieleń cisów.
I
Rozchodnik od znajomej pięknie się rozrasta, znacznie lepiej niż kupione w zesżłym roku w szkółce.

Iwony podpowiedź za późno przyszła. Poaszdiłam w odstępach cisy i planuję pomiędzy nie dać ML. Co wy na to ? Czy przesadzić jednak?
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:18, 08 kwi 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Wzorajsze emocje za nami Dziękujemy za trzymanie kciuków i towarzyszenie Po powrocie do domu dziecko powiedziało mi: "teraz ja idę cieszyć się życiem, a ty możesz cieszyć się ogrodem"
No to się cieszyłam. Białe hiacynty rozkwitły. Dobrze, że wcześniej nie plewiłam tej rabaty, teraz plewienie obok hiacyntów to sama przyjemność. Ten zapach...
I obiecane zdjęcia arcydzięgla dla Miry

Korzystaj i ciesz Się Ja się cieszę z szału magnoli , ale nie zdążyłam się nacieszyć , a deszcze idą i płatki oblecą
Coś mi jeszcze wschodzi z moszenkach i lilakach , ale z oporami i nie wiem czy da radę, ciekawe moszenka czy ottawski kolejny
Dałam im pod korzonki ze dwa tygodnie temu osmocote i widzę , że mocniejsze się zrobiły
Też mi jeszcze plewienia zostało , że ho ho.Hiacynty giganty.
Ja dynię i cukinię daję nasiona prosto w grunt na początku maja, żeby nie wylazły przed 15 - stym i zawsze wychodzą
Babcia mi robi konkurencję w doniczce i potem mam nasadzone za dużo
Ale w tym roku nie dałam Jej nasion to konkurencji nie będzie i na spokojnie same sobie powschodzą
Młodemu pogratuluj
Z Pszenicznej ... 09:16, 08 kwi 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
A to moi pomocnicy drużyna Z&Z
Ja myłam brzózki a Zośka szorowała Zoykę

Słodka ta Twoja córcia
Asi ogródek pod świerkami 09:14, 08 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Asiu, skoro ci się spodobały buki, to moze weź buki na tą rabatę?

I pisałaś wcześniej, że podoba ci się bagatelle ze stipą. I planowałaś z boku przy świerku szałwię... Może coś takiego?

Przy hortensjach chyba masz rozchodniki, to by pasowały berberysy bagatelle albo admiration. Do tego kilka kulek bukszpanowych.

Jak dasz radę, dokup kilka cisów. I chyba ciut odstępu od płotu. Zostawiłabym dwie - trzy dziury dla miskantów... Niesymetrycznie. Tylko pamiętaj, ze wiosną będzie tam pusto.

Iwona Dziękuję bardzo za projekt jesteś kochana. Dziś wrzucę co ja wydumałam. Co byś powiedziała na jedno drzewo w rogu ?
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:08, 08 kwi 2016

Do góry
Dzień dobry wszystkim u mnie zbiera się na deszcz od środy i nic, jutro pEwnie będzie padać, jak wolne mam Węża jeszcze nie rozwinęłam, więc z konewką już latam

z tulipanami chyba będzie średnio, miał być ładny mix a każde będą kwitły w innych terminach Dopasowałam je idealnie

grujecznik ma malutkie listki

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:06, 08 kwi 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A tak teraz wygląda moja kostka pod lustrem, spowodowane jest tym, że szpaki robią w bluszczu gniazdo. Wydziobują tojeść z błota i s..ją za przeproszeniem, co z widokiem w lustrze daje podwójny efekt wizualny

Kurcze czyli lustro nie zawsze spełnia zadanie powielania pięknaale to zdjęcie podnosi mnie na duchu u mnie obs...ny już mostek i szałas, a czasem brama i krzesła......wcale nie stoją pod drzewami bo tych mam tylko w przydomowym więcej , a na dużym ogrodzie wszystko malutkie więc po prostu ptactwo nocuje na moich meblach i bramie.....w większości chyba to bażanty....czyli plamy o wiele większe.
Co umyję na rano to samo
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:59, 08 kwi 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tak wygląda suchy bukszpan, nie ma się co łudzić, że odbije

Nie strasz nawet bo po zimie , a w zasadzie mokrym przedwiośniu tak wygląda większość mojego maleńkiego żywopłotku wczoraj przycięłam i dałam nawóz dolistny)modlę się by wyżył
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 08:56, 08 kwi 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Violu, tak to bywa między matką a dorosłą córką, jedna uważa że już wszystko umie, a druga ciągle ją strofuje jak małą dziewczynkę.
Dlatego zamieszkałam 400 km od rodzinnego domu,

Nie, kłótni nie było, ale tak jak napisałaś. Może nawet co źle robiłam, ale wg swego planu i gustu!

Edytko, praca w ogrodzie, sama wiesz, ciężka nie jest dla chcącego, a mordęgą dla niewolnika. A ponieważ ja nie niewolnica a chętna, to mi i ciężko nie było. Prawie najgorszą robotę mam za sobą. Jeszcze kilka podejść i będę happy!

To happyy to najważniejsze no i żeby zdrowie było tego życzę i miłego dnia u mnie słońce ale zimno idę działać buuuziam serdecznie
Suuuperaśny busz
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 08:56, 08 kwi 2016

Do góry

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 08:55, 08 kwi 2016

Do góry
bacowa napisał(a)
Mamusia twoich maluszków

Śliczny
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:55, 08 kwi 2016

Do góry
Dziewczyny, chyba trochę spanikowałam z tymi robalami
Wykopałam wczoraj wszystkie nowo posadzone rośliny, rozgrzebałam bryły korzeniowe na tyle ile się dało, i nic nie znalazłam oprócz kulek nawozowych.
Gosiu, miałaś pecha z tymi czeremchami. Choc jak u Ciebie były to trzeba się pilnować, bo w innych roślinach z tej szkółki też mogą być.

Patrzyłam na rodki i wcale nie są takie złe jak mi się wydawało. Są pojedyncze koronki na liściach, ale starych, bo już takie kupiłam, a w ubiegłym roku lałam im po bryłach na robaki, to może się wytruły.

Niezadowolona jestem lekko, bo Danusia napisała mi o tej jodle kalifornijskiej że jest "rachistyczna", pokrzywiona i będzie karłowa. Już rozdłubałam jej korzenie wiec nie wymienię, ale jestem rozgoryczona, bo to najdroższe drzewko było jakie teraz kupiłam i największe nadzieje w nim pokładałam. A tu wtopa.
Ale mam pomysł, podsadzę go molinią) może się coś zgubi to podcięte od dołu

Brunera się zbiera do kwitnienia

Na piwniczkę trafiły rozchodniki od Beni Do tego dosadzę stipę.

Z innych newsów... Sadząc znalazłam wczoraj spiżarnię kreta? nornicy? nie wiem.... ale same korzonki mleczyków w tunelu były, mnóstwo.
I miałam kinder-niespodziankę... Chciałam dolać płynu do spryskiwacza. Otwieram maskę mojego wozu, a tam sztywny kret między kablami.... fuj...

Wypuszcza listki klon shirasawy

Bączki pracują

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 08:52, 08 kwi 2016

Do góry
Irenko,jeszcze nie było, ostatnio pokazywali z czerwca,a u mnie byli na początku sierpnia.
Jola,jestem za spotkaniem,sama widzisz jakie kruche jest życie.Człowiek goni,goni nie wiadomo za czym,a wystarczy sekunda i nie ma nas,wszystko pęka jak bańka mydlana.

Czas obudzić się z zimowego snu,bo ogród zaczyna ożywać,pracy ogrom po zimie,a siły coraz mniej.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies