Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 18:42, 25 kwi 2016

Mirka napisał(a)
Dziękuję za rady tak zrobię Nie wiem jaka odmiana bo nasionka dostałam.Czy mi zakwitnie w tym roku czy dopiero w.drugim kwitnie jak to z nim jest?

W drugim powinien zakwitnąć.
agata19762 18:42, 25 kwi 2016

Ewa te żółte tulipany to nie botaniczne Tarda czasem ???
Dobrze, że narcyzki się rozrastają...niebawem będzie ładna kępa.
Też mam takie szafirki, myślałam, że coś nie tak z nimi, że one takie dziwne a one takie mają być.

Na moich rabatkach wysypane były ogromne ilości kory. Mieszkam na górce i po zimie niewiele zostało.
Mam 2 kompostowniki i też wiosną i jesienią rozsypuję na rabatkach kompost.
Super sprawa

Pracuś jesteś

Pszczelarnia 18:44, 25 kwi 2016

AgataP napisał(a)

Ewa posadziłam szafirki właśnie z takim zamierzeniem - rzeczka, liczę że ładnie się rozrosną, a na jesieni dosadzam kolejne, pod bez lilak tam zrobię "jeziorko" szafirkowe, by rzeczka mogła z niego wypływać

Pod lilaki - to jest pomysł! U mnie rosną luzem pod płotem. Lilaki, nie szafirki.
Marcowa 18:48, 25 kwi 2016

Jest coś takiego w twoim ogrodzie,że czas zwalnia,wraca spokój i robi się ciepło na sercu.Lubię tu przychodzić żeby pomarzyć i snuć plany.U ciebie Ewo przychodzą mi do głowy najlepsze pomysły.
Kopiować ciebie nie będę,Pszczelarnia może być tylko jedna ale takiego spokoju jak u ciebie Ewa będę u siebie szukać.
Pozdrawiam.
Pszczelarnia 18:49, 25 kwi 2016

laurowisnia napisał(a)

To dla mnie, jeszcze mi napisz, że ten pierwszy to Siebolda.

Nie wiem. To są okazyjne zakupy, nawet już nie pytam, tylko kupuję.

To rozkwitanie drzew owocowych jest piękne:
Malgosik 18:56, 25 kwi 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Tak, sama. Ta jest z 2011, chyba. To jest granit z poniemieckich krawężników z cukrowni. Żałuję, że więcej nie wzięłam. Układa się lepiej niż cegłę. Nie trzeba takiej precyzji, żadnych fug, żadnego cementu. Tylko korytowanie. I nawet podsypki nie trzeba.

Dzięki
Myślałam o granicie, bo ponoć jest trwały.
Mam 2 ścieżki do ułożenia z płyt kamiennych i się zastanawiam czy damy radę sami.
Pszczelarnia 18:56, 25 kwi 2016

Marcowa napisał(a)
Jest coś takiego w twoim ogrodzie,że czas zwalnia,wraca spokój i robi się ciepło na sercu.Lubię tu przychodzić żeby pomarzyć i snuć plany.U ciebie Ewo przychodzą mi do głowy najlepsze pomysły.
Kopiować ciebie nie będę,Pszczelarnia może być tylko jedna ale takiego spokoju jak u ciebie Ewa będę u siebie szukać.
Pozdrawiam.

Marcowa Pani, kopiuj do woli. Przecież od kopiowania to piękna nie ubywa lecz przybywa. I piękno jak dobro jest z natury "diffusivum sui" - jakby samo rozlewające się. To jest natura piękna (i dobra). To powiedział Platon a po nim inni.

O, i mi od Waszych miłych wpisów przychodzą takie filozoficzne myśli do głowy.
Pszczelarnia 18:57, 25 kwi 2016

Malgosik napisał(a)

Dzięki
Myślałam o granicie, bo ponoć jest trwały.
Mam 2 ścieżki do ułożenia z płyt kamiennych i się zastanawiam czy damy radę sami.

Dacie radę.
Pszczelarnia 18:59, 25 kwi 2016

agata19762 napisał(a)
Ewa te żółte tulipany to nie botaniczne Tarda czasem ???
Dobrze, że narcyzki się rozrastają...niebawem będzie ładna kępa.
Też mam takie szafirki, myślałam, że coś nie tak z nimi, że one takie dziwne a one takie mają być.

Na moich rabatkach wysypane były ogromne ilości kory. Mieszkam na górce i po zimie niewiele zostało.
Mam 2 kompostowniki i też wiosną i jesienią rozsypuję na rabatkach kompost.
Super sprawa

Pracuś jesteś

A Ty nie?
AgnieszkaW 19:05, 25 kwi 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Marcowa Pani, kopiuj do woli. Przecież od kopiowania to piękna nie ubywa lecz przybywa. I piękno jak dobro jest z natury "diffusivum sui" - jakby samo rozlewające się. To jest natura piękna (i dobra). To powiedział Platon a po nim inni.

O, i mi od Waszych miłych wpisów przychodzą takie filozoficzne myśli do głowy.

Piękne słowa i piękny ogród. Ewo, podziwiam Twoją pracę i zmysł artystyczny do tworzenia niebanalnych aranżacji. Pozdrawiam ciepło