Zielnik... kwintesencja mojego istniejącego i wymarzonego, może dlatego tak bliskie sercu i ciepłe są Twoje fotki. Ale z 31 Artemisami to poszalałaś kobieto I szacunek, bo ciężkiej pracy Ci nie brakuje tej wiosny
Właśnie Twoim Wiadomo, że różne ogrody mi się podobają, ale jeszcze rok temu oceniałam Twój ogród tylko wizualnie. Im więcej wiem, tym więcej dostrzegam w nim piękna "głębokiego", trudno to dokładnie nazwać. U Ciebie nie ma przypadków, wszystko ma jakiś cel... umiesz też świetnie wykorzystać to co już masz (wszystkie te stare przytargane bzy) i połączyć z nowymi roślinami.
U mnie podobne początki Mam dalie od Teściowej, zioła, byliny i zawsze mi coś "zdobycznego" przytarga W sobotę dostałam szafirki
Ewa ja jasnotę wysadziłam z gruntu gdzie mi kiepsko rosła do donicy /podsadziłam jako dodatek/ i wreszcie ruszyła z kopyta a jak dałam florowit to już mi się wylewa z donicy - zastanawiam się jak ją rozmnożyć ale mi żal teraz
pracusiu
ale kawal dobrej roboty odwalilas
szafirek sliczny
zaciekawily mnie biale poziomki
i ogorecznik u mnie tez bedzie, mam kilka przepisow jak go mozna przyzadzic
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Ewcia bardzo lubię klimat Twojego ogrodu, że piękny, zadbany, ale jednak nie pod sznurek, nie taki wyczesany. Cudowny. Zielnik przeuroczy. Bardzo lubię nawierzchnie z kamieni, też mam . Pozdrawiam.
Kamień- jest piękny
O korze przeczytałam, u mnie jest z rh, będzie z tyłu za grabami, tam przez siatkę przechodzą chwasty więc liczę że kora je ograniczy i pod świerkami gdzie hortensje. Ale tam zniknie bo ja nałogowo "dziabię".
Mam motyki, pazurki i takie ostrze do pielenia - dostałam od Babci.
Ja też wciąż dosypuję kompost, obornik, trawę po koszeniu. A w tym roku chciałabym zrobić ziemię liściową. Na jesieni mam co roku ponad 50 worków więc może coś z tego wyjdzie.
A jak przeczytałam o Artemisie to wymiękłam. Ja kupiłam dwa i jeden mi chyba nie przeżył, muszę go wymienić. Cudnowności, u siebie do niego dosadziłam szałwię deep blue i trzcinnik overdam Czekam już w zachwycie