Super wygląda ta pszczoła oprószona pyłkiem .
U mnie też kwitną krokusy, ale jeszcze nie wszystkie (oczywiście z uwagi na gryzonie wszystkie krokusy posadzone są w koszyczkach).
Ładnie wygląda ta rabata pod brzozami, fajny kształt. Co na niej rośnie/będzie rosło?
no faktycznie jest piękna a ja odmówiłam jej przyjęcia, teraz żałuję Ale martwienie się o nią było niepotrzebne, żyje i cudnie kwitnie
Moje też jeszcze nie otworzyły całkowicie kwiatów, chyba dla nich jest za zimno
Pierwiosnki masz co roku wspaniałe, mam na myśli te pełne Co roku kupujesz nowe?
To ja Ci powiem jak ją rozmnożyć
Wstaw przycięte patyki do wody, jak ruszę zielone listki a potem pędy, delikatnie te młode pędy oderwij od patyka, zanurz końcówkę w ukorzeniaczu i posadź do ziemi do rozsad. Podlej i
przykryj folią czy przezroczystym pudełeczkiem po warzywach, powinny się ukorzenić Możesz w ten sposób mieć mnóstwo sadzonek, jeśli ukorzenisz dużo młodych pędów.
Z patyka brdzo trudno rozmnożyć bo ciężko wyrastają z nich korzonki.
Inny sposób to latem czerwiec-lipiec oderwij niezdrewniałe pędy które nie mają kwiatów i zanurz w ukorzeniaczu i możesz posadzić przy roślinie matecznej, ważne żeby była wilgoć i cień.
Pod ziemią powinno się znaleźć przynajmniej jedno oczko. Powodzenia
Monika, Asia - no masakra. Inne słowa tego lepiej nie oddają. Zastosowałabym zabójcze tabsy, które poleca Lidka, ale boję się, że wykończę tym również jeże i wiejskie koty, które do mnie przychodzą, a tego bym sobie nie darowała .
W czwartek miałam np. takie towarzystwo:
Naprawdę chciałabym użyć tego środka, ale boję się, że skrzywdzę też inne zwierzęta...