Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Na Łowieckiej 22:49, 27 kwi 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Ja mam do osadzenia około 30 metrów i wymyśliłam ze zrobie wieksze odstepy a potem w luki wcisnę swoje podcięte. Chciałam sobie najpierw na cito obsadzić końcówkę od bramy tam by weszło moze 6 sztuk i zobaczyc jak to bedzie sie u mnie prezentowało .

Dzieki Ci bardzo ale jeszcze sie zastanawiam i szukam tego co Ty masz

Ja też mam tym obsadzony cały przód, od początku do samego końca. Za takie średnie krzaczki płaciłam 8 zł z tego co pamiętam.
Ogród z łezką II 21:27, 27 kwi 2016

Do góry
Jutro się złożyło, że mam więcej czasu to posadzę ostatnie 20 bo muszę parę roślin przesunąć, a w poniedziałek czasu brakło, więc efekty zapewne pokażę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:15, 27 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Super i super, świetnie te drzewa wyglądają mają tło, jest przestrzeń i jeszcze towarzystwo szybko przybywa Ciekawe czy eM zadowolony, że musi zraszacze przenosić

Miło mi słyszeć od Ciebie takie pochwały
Jak to facet faceta potrafi zrozumieć No niestety zadowolony eM nie jest ale nie ma wyjścia ... musi poprawiać ... tylko teraz pytanie - kiedy się za to zabierze?
Na Łowieckiej 14:35, 27 kwi 2016

Do góry
Ja mam do osadzenia około 30 metrów i wymyśliłam ze zrobie wieksze odstepy a potem w luki wcisnę swoje podcięte. Chciałam sobie najpierw na cito obsadzić końcówkę od bramy tam by weszło moze 6 sztuk i zobaczyc jak to bedzie sie u mnie prezentowało .

Dzieki Ci bardzo ale jeszcze sie zastanawiam i szukam tego co Ty masz
Żurawka - Heuchera 10:47, 27 kwi 2016

Do góry
Dzięki Luki, tak myślałam, niestety. Chyba w takim razie muszę te everillo kupić w necie.
Ogród z łezką II 09:16, 27 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Pewnie, że porządniej
Swoją drogą było trzeba mnie miotłą gonić bo się strasznie zasiedziałem biorąc Wam czas i na dodatek wpakowałem się w godziny szczytu, na szczęście gorzej mili Ci co w stronę Tych jechali, z 10km zatoru przed Katowicami

Ważne, że dojechałeś szczęśliwie Posadzone???
Ogród z łezką II 09:05, 27 kwi 2016

Do góry
Pewnie, że porządniej
Swoją drogą było trzeba mnie miotłą gonić bo się strasznie zasiedziałem biorąc Wam czas i na dodatek wpakowałem się w godziny szczytu, na szczęście gorzej mili Ci co w stronę Tych jechali, z 10km zatoru przed Katowicami
Ogród z łezką II 08:20, 27 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Klon to by mi oczy wybił, przechodziłem kilka razy i ani razu go nie zauważyłem
Dziękuję jeszcze raz za buksiki, prawie posadzone i dzięki takim sadzonkom zmieniła mi się koncepcja, będzie więcej cięcia

Świetnie wygląda skarpa w tej eleganckiej ramce.

Bo za wysoko jest, Ty się skupiłeś na przyziemnych sprawach

Niech Ci rosną na zdrowie

Porządniej wygląda, nie?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:55, 26 kwi 2016

Do góry
Super i super, świetnie te drzewa wyglądają mają tło, jest przestrzeń i jeszcze towarzystwo szybko przybywa Ciekawe czy eM zadowolony, że musi zraszacze przenosić
Ogród z łezką II 23:40, 26 kwi 2016

Do góry
Klon to by mi oczy wybił, przechodziłem kilka razy i ani razu go nie zauważyłem
Dziękuję jeszcze raz za buksiki, prawie posadzone i dzięki takim sadzonkom zmieniła mi się koncepcja, będzie więcej cięcia

Świetnie wygląda skarpa w tej eleganckiej ramce.
Żurawka - Heuchera 23:19, 26 kwi 2016

Do góry
Na południowej wystawie w całkowitym słońcu żółte odmiany odpadają chyba, że chcesz się męczyć z przypalonymi liśćmi.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:12, 26 kwi 2016

Do góry
Łukasz śnieg niestety się zdarza o tej porze, ale niech się zdarza daleko ode mnie

Anula ja podziękuję bardzo, chyba bym nie przełknął myśląc, że zarasta mi rabaty

Iwonko oj nie da się, u mnie w miskancie tym bardziej.

Gosiek u mnie niestety za gęsto i takie działanie nie ma sensu, a poza tym chyba nie wytrzymałbym z folią dwa lata

Edyto troszkę do duszy posadzone, ale ostatni raz sadziłem w donicach, nigdy więcej. Uwierzysz, że dzisiaj nawet kancik zrobiła na jednej rabacie i to taki, że na prawdę nawet kawałeczka poprawić nie trzeba, chyba muszę wysłać na badania bo to podejrzane

Wątek będzie chwilowo nieczynny, gospodarz nie wie gdzie ręce i głowę wsadzić. Zdjęcia może w weekend
Moja "przyziemna" :) pasja 16:42, 26 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Prace wrą i aby dlaej wrzały życzę zdrówka. Powiem Ci, że mnie jakoś specjalnie ta ściana nie przeszkadza, a po upiększeniu tym bardziej
U mnie na panele fotowoltaiczne jest dofinansowanie 85%, ale co z tego jak mój dom nie spełnił warunków i się nie załapiemy

A ja myślałam, że każdy będzie na nią patrzył z totalną odrazą, bo tynk łatany i gdy jeszcze winogron nie ma liści widać podstarzałą kratownicę .

Ja mam tylko informacje z przekazu odnośnie paneli, wiec nie do końca jestem wszystkiego pewna.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:02, 25 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Pobiegałem po forum, ale trudno nawet nadrobić całodniowe zaległości, a człowiek w końcu wyspać się musi

Dzisiaj prawie w całej Polsce mają być przymrozki, u mnie już zaledwie 2 stopnie, ciekawe co pomrozi. Mam dość tej zimnicy głównie zimnych nocy.
Posadziłem dzisiaj baaardzo dużo bukszpanów, a jeszcze troszkę zostało, może jutro wiczorem uda się skończyć
.

Luki u nas dziś ponownie śniegiem sypało! Dzien spędziłem w Krakowie i nie musiałem tego dramatu oglądać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:35, 25 kwi 2016

Do góry
Pobiegałem po forum, ale trudno nawet nadrobić całodniowe zaległości, a człowiek w końcu wyspać się musi

Dzisiaj prawie w całej Polsce mają być przymrozki, u mnie już zaledwie 2 stopnie, ciekawe co pomrozi. Mam dość tej zimnicy głównie zimnych nocy.
Posadziłem dzisiaj baaardzo dużo bukszpanów, a jeszcze troszkę zostało, może jutro wiczorem uda się skończyć
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:05, 25 kwi 2016

Do góry
makkasiu ja jeszcze sposobu nie znam, wiem, że regularne usuwanie kłączy i męczenie go potrafi wykończyć i osłabić po jakimś czasie, ale na rabacie jest to trudne. Nie wiem czy trzeba róże okrywać bo mam je od zeszłej wiosny, ale dla pewności sobie okryłem

Moniko ludzie tu cierpią z powodu zielska, a Ty nam każesz jeszcze je jeść no miej litość

Gosiek w niezagospodarowanym miejscu na pewno się sprawdzi, ale na rabacie to raczej kiepski pomysł

Gosiu zagadałem się na amen jak byłem odebrać roślinki, do tego powrót w godzinach szczytu i jak skończyłem sadzić to było ciemno, a w sumie jeszcze troszkę mi zostało bo koncepcja mi się delikatnie zmieniła. Przez następne dwa dni nie ma mnie o rana do wieczora w domu i tak notorycznie brak czasu, ale spokojnie pokażę to nic ciekawego w przedogródku
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:57, 25 kwi 2016

Do góry
Mateusz nigdy nie stosowałem, ale z tego co doczytałem to z podagrycznikiem chyba sobie nie radzi, ale coś źle doczytałem bo późno wczoraj było

Danusiu poszło wczoraj

Asiu tęp to draństwo póki się da, w zeszłym roku troszkę to zaniedbałem i w tym jest tragedia.

Gosiu pryskać raczej nie będę bo mam tam sporo roślin, pozostanie pędzelek i zabawa, ale muszę się uwinąć, bo jak trawy ruszą to znowu będzie za późno. W tym roku myślę, że przynajmniej go ograniczę, w przyszłym całkowita rewolucja na rabacie, więc chyba będę ziemię przez sito przesiewał.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:51, 25 kwi 2016

Do góry
frezja napisał(a)

To prawda...moje od początku kwietnia i dalej na baczność

W przyszłym roku zamierzam dołożyć tulipanów...a wydawało mi się, że 80 to dużo.Innym okiem patrzę na rabaty i już wiem, gdzie muszą się znaleźć
gdyby nie one to pustka zupełna.

Fakt tulipany pięknie wypełniają nam luki na rabatach
Mus mieć ich więcej - ta sama myśl mi towarzyszy ostatnio
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies