Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 11:59, 24 kwi 2016

Trudno, mogę być marudą, ale jak widzę 7st na termometrze to mam dość! Tyle samo zimą było!
Juzia 12:01, 24 kwi 2016

Hyhy
Luki 13:08, 24 kwi 2016

Prace wrą i aby dlaej wrzały życzę zdrówka. Powiem Ci, że mnie jakoś specjalnie ta ściana nie przeszkadza, a po upiększeniu tym bardziej
U mnie na panele fotowoltaiczne jest dofinansowanie 85%, ale co z tego jak mój dom nie spełnił warunków i się nie załapiemy
katiaxx 15:58, 24 kwi 2016

Jagodaa napisał(a)

Nie, to nie mają być te do grzania wody, tylko "elektrownia słoneczna" :S. Podobno w tym roku dofinansowanie 40% a w przyszłym 30%, ja się tym nie interesuję na razie. Jakiś podział zadań musi być .

jak przyjdzie co do czego to zwróć uwagę czy pozostałą kwotę możesz wpłacić gotówką - bo był taki moment że nie można było - była konieczność kredytu i to w jednym wskazanym banku - dochodzą odsetki i prowizja, dopytaj tez w US czy to 30 procent które dostaniesz podlega opodatkowaniu - jako przychód czyli 19 % trzeba odprowadzić do US.
w takich sprawach lepiej się upewnić
tusiawka 17:14, 24 kwi 2016

Fajnie, że pokazujesz szersze perspektywy teraz. Widać zamysł całości.
Ściana faktycznie da się polubić.
Pomyśl może o zrobieniu dodatkowego zabezpieczenia plastikowego i w nim dopiero jakieś niewielkie drzewko.
Moje rozplenice pierwsze zielone kłoski dopiero pokazują.
makkasia 10:59, 25 kwi 2016

Jeny ale to będzie ogród, teraz dopiero mi się klaruje Twoja koncepcja.
Pomysł i ogrom pracy już zrobionej robi wrażenie.
Tylko kochana oszczędzaj sie proszę bo nic Cię nie będzie cieszyć jak kręgosłup odmówi posłuszeństwa.
Zdrowia życzę
malkul 20:07, 25 kwi 2016

Jagodaa napisał(a)
Trudno, mogę być marudą, ale jak widzę 7st na termometrze to mam dość! Tyle samo zimą było!

ja tez mogę być marudą pomarudze z Toba waćpanno
Jagodaa 16:34, 26 kwi 2016

Juzia napisał(a)
Hyhy

A dziś to już masakra totalna

W nocy mróz, trochę zważył liście klonom , mam nadzieję, że nie tak na fest... i Incrediball też trochę mają zmienione.
Jagodaa 16:42, 26 kwi 2016

Luki napisał(a)
Prace wrą i aby dlaej wrzały życzę zdrówka. Powiem Ci, że mnie jakoś specjalnie ta ściana nie przeszkadza, a po upiększeniu tym bardziej
U mnie na panele fotowoltaiczne jest dofinansowanie 85%, ale co z tego jak mój dom nie spełnił warunków i się nie załapiemy

A ja myślałam, że każdy będzie na nią patrzył z totalną odrazą, bo tynk łatany i gdy jeszcze winogron nie ma liści widać podstarzałą kratownicę .

Ja mam tylko informacje z przekazu odnośnie paneli, wiec nie do końca jestem wszystkiego pewna.
Jagodaa 16:58, 26 kwi 2016

katiaxx napisał(a)

jak przyjdzie co do czego to zwróć uwagę czy pozostałą kwotę możesz wpłacić gotówką - bo był taki moment że nie można było - była konieczność kredytu i to w jednym wskazanym banku - dochodzą odsetki i prowizja, dopytaj tez w US czy to 30 procent które dostaniesz podlega opodatkowaniu - jako przychód czyli 19 % trzeba odprowadzić do US.
w takich sprawach lepiej się upewnić

Tak, wiem, wiem. Czasem gra nie warta świeczki i straconego czasu na papiery .