Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 08:49, 21 kwi 2016

Do góry
Pochwalę się i ja moimi skrętnikami

Te dwa to Jana, większy dopiero wypuszcza pąki a ten młodziutki ledwo wypuścił ładny listek już ma jeden kwiatuszek. To mój pierwszy może jutro się otworzy

A to Denim, ma po kilka pąków na jednej łodyżce, będzie pięknie jak zakwitnie

No i młodziutkie , liczę że tego lata zakwitną, w niektórych doniczkach jest po kilka sadzonek.

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 08:44, 21 kwi 2016

Do góry
Aguś, liczę na to i czekam cierpliwie! Dla ogrodnika to chyba czas oczekiwania jest ważniejszy niż samo kwitnienie!

U nas było tez w pobliżu zera, ale jeszcze szronu nie widziałam. I dobrze! Bo nie dość, że zimno, to przymrozek do reszty nam rośliny wykończył.

Miłego dnia!

Ogród Sylwii od początku cz.II 08:40, 21 kwi 2016

Do góry

Jak dla mnie ulubiony widok w Twoim ogrodzie Dzięki za fotki i za to że jesteś z nami

Hortensjada 08:39, 21 kwi 2016

Do góry
Przepraszam za spóźnione odpowiedzi ale jednak Ogrodowisko pochłania mnóstwo czasu, jak człowiek wejdzie to "ugotowany". Muszę jednak coś z tym zrobić, obiecałam sobie to w zeszłym roku, oczywiście nic z tego nie wyszło .Od teraz będę aktywna tylko w niedzielne poranki. Serdecznie pozdrawiam

Ogród Eli 08:37, 21 kwi 2016

Do góry
Ogród Eli 08:34, 21 kwi 2016

Do góry
Ogród Eli 08:33, 21 kwi 2016

Do góry
malkul dziękimiło to usłyszeć z Twoich ,,ust''

Agania w hodowli stipy szkoliłam się oczywiście z forum

tusiawka dzięki

Tusialaoj ryje i skończyć nie mogę, jak mam wolne to oczywiście leje

Agata nic nie dostałam kupiłam sobie sama florovit , niech sie w nos ugryzą, pasowało by ich obsmarować na fb
w szkółce byłam w tym tygodniu , kupiłam 3 duże berberysy bagatelle i magnolie susan

zaległe fotki
Ogród Mirelli 08:32, 21 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Dzień dobry
U mnie w nocy przymroziło

Tragedia z tą pogoda u nas dzisiaj w nocy zapowiadają na -. A co do wrzosowiska ja stanowczo mówię "nie". Osobiście nie podobają mi się i tak jak piszesz są bardziej sezonowe niż na stałe w ogrodzie.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 08:27, 21 kwi 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Buksy przyszły w dobrej formie, fajnie przycięte-zadekowałam je w taczce z ziemią-może uda się jutro wsadzić.

Kasiu cudne zakupy, super działacie
Bukszpaniki miód - malinka po prostu...
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:18, 21 kwi 2016

Do góry
Znalazłam wczoraj inspiracje mojej wymarzonej piwniczki.... Nawet nie chodzi o nasadzenia, tylko ten kamień i murki...

zdjęcia pochodzą ze strony http://zielonaprzystan.blogspot.com/2014/06/piwniczka-ogrodowa-ozdoba-i.html

Pewnie takich murków doczekam się dopiero na emeryturze, bo to kosztowna inwestycja - z rozmachem. Teraz muszę ogrnąć ją na tyle, żeby nie szpeciła i trzymała stałą temperaturę.
Chce cofnąć ziemię do lica pustaków. Czerwona kreska zaznaczyłam, tym sposobem zyskam dodatkowo ok 1 metra. Naprzeciwko piwniczki jest garaż i tworzy się wąski przesmyk.

Odsłonięcie całego ganku jak proponowała Pszczółka jest niemożliwe u mnie. Ta piwniczka nie wchodzi w grunt, jedyną izolacją jest ziemia na niej, dlatego musi być jej więcej. Cały przód musi być obsypany. Okazuje się, że te ceglane boki to atrapa.

Bardzo chciałabym zastąpić tą wierzbę innym drzewem. Obok stoi lipa. Na rabacie przed domem jest magnolia i klon "Jeffersed". Rozważam powtórzenie w tym miejscu klona, z tych mniejszych osiągających 12-15 metrów. Bo co innego by pasowało?

W związku z tym, że słońce będzie operować tam tylko przez pół dnia poważnie rozmyślam o bodziszkach w łanach. Wytrzymują słońce i zacienienie... suche stanowiska... są uniwersalne.

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:16, 21 kwi 2016

Do góry
Cofnęłam się do trzech nowych magnolii, piękne okazy....ten powojnik Stolwijk Gold wpadł mi w oko...cudny jest...rodki zjawiskowe, podziwiam Was za ciężką pracę, ogród już wypielęgnowany, mnie też ciężko trzymać się planu, u nas w nocy były tylko 4 stopnie, mam nadzieję, że nie było u Was przymrozków...i kloniki przybyły i ile kolorów bajecznie
Ogród Mirelli 07:57, 21 kwi 2016

Do góry
Dzień dobry
U mnie w nocy przymroziło

Ja i mój ogródek, a może ogród 07:56, 21 kwi 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
i moje Purple Majesty

i zakwitł mi kaktus

amarylis już lada dzień rozkwitnie

Wiosna kipi aż w doniczkachGdzie wsadzasz Purple Majesty?
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:56, 21 kwi 2016

Do góry

Policzyłam dzisiaj ile mam bukszpanów ciętych na różne figury ------180 sztuk Każdy piękniejszy od drugiego .Pozdrawiam zaglądających
Moja działka na Dębowym Lesie 07:51, 21 kwi 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Przyszłam na Dębowy LAs wiosnę kolorową zobaczyć i się nie zawiodłam
Prześliczna
Buziaki Aniu

Anuś witaj!!
Kolorowa wiosna już jest i u m,nie i u was,
Chociaż zimno się zrobiło strasznie to i tak cieszy
Orzech włoski fajnie się też rozwija
Lifting starego ogródka 07:51, 21 kwi 2016

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Mam podobne spostrzeżenia. Hortensje ogrodowe padły mi już w pierwszym sezonie. Przeniosłam do doniczek, w zeszłym roku miały same liście. Teraz znowu wymarzły zimą. Zdecydowanie wolę bukietowe. Zastanawiałam się nad Polar Bear właśnie. Może by w tę dziurę po magnolii jednak dać hortki...

Na tym zdjęciu z zeszłego roku po lewej stronie (w korze) są dwa Misie. Były w donicach. Tak mi się tam spodobały, że w tym roku jak z tego miejsca wykopałam dwa padnięte różaneczniki to je wkopałam tam w grunt Mam nadzieję, że w tym roku też dają czadu

Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:50, 21 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
musisz przyjechac cobejrzec na zywo

Dzięki za zaproszenie oczywiście przyjadę .Stoją jak lale ---- i niech cieszą oko i pięknie rosną
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 07:50, 21 kwi 2016

Do góry
L00zak napisał(a)
Czerwone szyszki będą

A co się stało thujom? na drugim planie...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:50, 21 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Donice rozszalunkowane i przeniesione na stałe miejsce
Czekam na możliwość kupna Bakopy, pelargonii i podrośnięcie Gracilimusa. Do tego czasu w donicach będą hortki i AM.

Niestety elewacja nasza jest tragiczna i tylko mogę pokazać takie ujęcia.

ależ mnie się to podobuje!!!!!...cudny widok dla zmęczonych porannym wstawaniem oczu
Moja działka na Dębowym Lesie 07:48, 21 kwi 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Ania już szaleje kwiatowo u Ciebie zawsze mozna oko nacieszyć

Domciu, a ty nie lubisz kolorowo ???
Ja lubię i to bardzo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies