Bożenko, czy hortensja pinky winky startuje nieco później niż pozostałe bukietówki? Jesienią posadziłam dwie sadzonki i już myślałam, że nie przetrwały. Widzę, że powoli ruszają, tylko nie wiem czy taka ich uroda, czy sadzonki były kiepskie. Pozdrawiam serdecznie.
Bożenko, odesłano mnie do do Ciebie, jako do hortensjowego guru na Ogrodowisku Chcę posadzić hortensje, ale w bardziej zacienionym zakatku, i szukam takiej, która wybarwia się na czysto biało. Co byś poleciła? Mam limelight, ale moja cały czas limonkowa, a jesienia bura, i w rezultacie taka nijaka. czy zależy to od podłoża?
Bożenka a ciekawa jestem Twojego zdania w temacie mikoryzy-stosowałaś do hortek?
Ma mi teraz przyjść parę sztuk Little Lime i zastanawiam się jak im zrobić dobrze.Rzucić im obornika granulowanego do korzeni przy sadzeniu?
Przepraszam za spóźnione odpowiedzi ale jednak Ogrodowisko pochłania mnóstwo czasu, jak człowiek wejdzie to "ugotowany". Muszę jednak coś z tym zrobić, obiecałam sobie to w zeszłym roku, oczywiście nic z tego nie wyszło .Od teraz będę aktywna tylko w niedzielne poranki. Serdecznie pozdrawiam