Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

mirkaka 19:23, 18 kwi 2016

bozga napisał(a)
Jest chyba jakiś problem techniczny więc kończę fotką piwonii

Jaka cudna ta piwonia Jak się nazywa?
Rubinek 21:00, 18 kwi 2016

Bożenko, czy hortensja pinky winky startuje nieco później niż pozostałe bukietówki? Jesienią posadziłam dwie sadzonki i już myślałam, że nie przetrwały. Widzę, że powoli ruszają, tylko nie wiem czy taka ich uroda, czy sadzonki były kiepskie. Pozdrawiam serdecznie.
asza 23:06, 18 kwi 2016

Bożenko, odesłano mnie do do Ciebie, jako do hortensjowego guru na Ogrodowisku Chcę posadzić hortensje, ale w bardziej zacienionym zakatku, i szukam takiej, która wybarwia się na czysto biało. Co byś poleciła? Mam limelight, ale moja cały czas limonkowa, a jesienia bura, i w rezultacie taka nijaka. czy zależy to od podłoża?
kasja83 10:40, 19 kwi 2016

Bożenka a ciekawa jestem Twojego zdania w temacie mikoryzy-stosowałaś do hortek?
Ma mi teraz przyjść parę sztuk Little Lime i zastanawiam się jak im zrobić dobrze.Rzucić im obornika granulowanego do korzeni przy sadzeniu?
bozga 08:21, 21 kwi 2016

mirkaka napisał(a)

Jaka cudna ta piwonia Jak się nazywa?

To piwonia delikatna. Powiedziałabym, że aż zanadto, gdyby nie te pierzaste liście dawno bym się jej pozbyła, kwitnie dosłownie kilka dni i tyle
bozga 08:22, 21 kwi 2016

Rubinek napisał(a)
Bożenko, czy hortensja pinky winky startuje nieco później niż pozostałe bukietówki? Jesienią posadziłam dwie sadzonki i już myślałam, że nie przetrwały. Widzę, że powoli ruszają, tylko nie wiem czy taka ich uroda, czy sadzonki były kiepskie. Pozdrawiam serdecznie.

Taka ich uroda, nie ma powodu do zmartwienia
bozga 08:26, 21 kwi 2016

asza napisał(a)
Bożenko, odesłano mnie do do Ciebie, jako do hortensjowego guru na Ogrodowisku Chcę posadzić hortensje, ale w bardziej zacienionym zakatku, i szukam takiej, która wybarwia się na czysto biało. Co byś poleciła? Mam limelight, ale moja cały czas limonkowa, a jesienia bura, i w rezultacie taka nijaka. czy zależy to od podłoża?

Limelight się wyraźnie przebarwia, co do czystej bieli to idealnej bukietówki nie ma , najdłużej zachowują biel Polar Bear i Magical Moonlight.
bozga 08:28, 21 kwi 2016

kasja83 napisał(a)
Bożenka a ciekawa jestem Twojego zdania w temacie mikoryzy-stosowałaś do hortek?
Ma mi teraz przyjść parę sztuk Little Lime i zastanawiam się jak im zrobić dobrze.Rzucić im obornika granulowanego do korzeni przy sadzeniu?

Rzuć, bo drugiej takiej okazji nie będziesz miała. Jak sadzę coś z doniczek nawóz daję od razu Mikoryzy nie stosowałam.
bozga 08:39, 21 kwi 2016

Przepraszam za spóźnione odpowiedzi ale jednak Ogrodowisko pochłania mnóstwo czasu, jak człowiek wejdzie to "ugotowany". Muszę jednak coś z tym zrobić, obiecałam sobie to w zeszłym roku, oczywiście nic z tego nie wyszło .Od teraz będę aktywna tylko w niedzielne poranki. Serdecznie pozdrawiam

zawitka 08:40, 21 kwi 2016

Bajkowo