Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowy ogród na piasku 08:57, 17 mar 2016

Do góry
Nie mamy już ochoty oglądać zimy ale takiego śniegu w tym roku u nas nie było.
Zdjęcia zrobione we wtorek

I żeby nie było wątpliwości jaki jest miesiąc

-
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 08:54, 17 mar 2016

Do góry
I inne różności

Ogród Mirelli 08:52, 17 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Przyjechałam wczoraj od rodziców, a tu niespodzianka, zaczyna być kładzona kostka. Najpierw na podjeździe do drugiego garażu, następnie w przedogródku

Wpatruję się i wpatruję w tą fotkę bo fajne złudzenie jest jakbyś nad morzem mieszkała
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 08:52, 17 mar 2016

Do góry
Różyczki w O
Ogród prawie romantyczny 08:52, 17 mar 2016

Do góry
Napia napisał(a)

Ten pochód też pamiętam oglądaliśmy z przyjaciółmi relacje w jedynie słusznej telewizji i piekliśmy ciasta, które natychmiast znikały, bo dużo ludzi było

Ale kilka lat temu też majowy przymrozek zwarzył mi tawułki i właśnie hortensje ogrodowe. Swoich na razie nie odkrywam ( mam je owinięte włókniną) i czekam, aż przymrozki zupełnie minął. Mam cztery hortensje ogrodowe, ale tak naprawdę tylko jedna co roku ładnie kwitnie

Aga u mnie na szczęście hortki ogrodowe nie przemarzają i nigdy ich nie okrywam. Każdego roku jednak z niecierpliwością obserwuje czy wszystko jest ok.

Jednego roku przymrozek majowy zniszczył mi wszystkie piękne dalie

Ciekawe dlaczego nie wszystkie hortensje Ci kwitną? Jak długo je masz? Nawozisz je?

A to moje hortensje dla Ciebie

Czasem słońce czasem deszcz 08:48, 17 mar 2016

Do góry
Dzisiejszy raport ogrodowy od ema

Pół zimy pół lata
Od nowa ... na przekór wszystkim 08:47, 17 mar 2016

Do góry
Jajo w całej okazałości, słoik z hiacyntem sie zmiescil. Zrobilam jeszcze dwa pełne slabe zdjecie bo rano cyknelam
Droga do spełnienia 08:46, 17 mar 2016

Do góry
Toszka napisał(a)

i tu się nie zgodzę, bo jeśli tam cien i półcień to pomysł z wrzosowiskiem i trawami upada

Toszeczko tak to się ma czarne słońce - patelnia czerwone półcień i cioeń ale raczej półcień
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 08:43, 17 mar 2016

Do góry
w casto taka oto promocja
jakby ktoś szukał bukszpanów

Ogród prawie romantyczny 08:33, 17 mar 2016

Do góry
Z niecierpliwością czekam na taki widok
Ogród prawie romantyczny 08:31, 17 mar 2016

Do góry
jona napisał(a)

Na pocieszenie wstawiam zdjęcie przyciętej stipy z ubiegłego roku. Mocno przycięta wypuściła nowe źdźbła

Asiu, nawet nie wiesz, jak ucieszyła mnie ta wiadomość moje też wszystkie poszły " na jeżyka" w razie czego do małej doniczki wsypałam trochę nasion stipy, które już kiełkują. Takie zabezpieczenie na wszelki wypadek
Ogród z pergolą 08:23, 17 mar 2016

Do góry
znowu pół nocy dumałam nad tym czy palisadki zrobić po srodku okien czy troche dalej czy trochę wczesniej i pomyslalam powiedzcie czy to nie lipa zeby zrobic je pomiedzy oknami a obelisk na róze zamórować na palisadce a róże posadzić obok?
jak ona sie rozrosnie to będzie na obelisku który jest symetrycznie miedzy oknami i bedzie git

co sądzicie?
Ogród prawie romantyczny 08:23, 17 mar 2016

Do góry
Napia napisał(a)

Mam ciemierniki, te zwykłe białe, nieodmianowe. Od kilku tygodni stoją przy wejściu i nic. Kiedyś opuściły główki i wtedy się zorientowałam, że zapomniałam je podlać gdy dostały wodę, szybko doszły do siebie.

Nie mam ich w telefonie więc pokażę inne, które trzymam w domu , czekając na nieco wyższe temperatury.

Piękna kompozycja z ciemiernikami...jaki mają ciekawy kolorek...a w koszyczku czy to Evergold może?
Z Pszenicznej ... 08:20, 17 mar 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Widzę że idziesz ostro do przodu ja też marzyłam o grabowym żywopłocie. Przymierzałam się za namową Madżenki....ale wcześniej ktoś musiałby mi wykopać stary przemarżający żywopłot z ligustru....ale nie ma komu...

Małgosia to była decyzja przemyślana, za siatką gmina nie robi z tym kawałeczkiem absolutnie nic, rośnie tam wszystko co może. Koszmar.
Obojętnie co bym posadziła na rabacie to i tak będę wciąż miała w tle syf i chwastowisko. Zwłaszcza że widok z tarasu. Więc decyzja o żywopłocie zapadła, a potem zobaczyłam graby u Madżenki i wymiękłam haha
Musiałam się streścić bo rabata na jesieni wyglądała jeszcze tak

a teraz czeka mnie jeszcze wycinka robinii - pięknie wygląda jak kwitnie, ale potem to już utrapienie - odrosty, rośnie jak dzika, trzeba przycinać gałęzie , kolce są wszędzie a na jesieni straszny śmieciuch, małe listki które uciekają grabkom i pełno gałazek od listków.
Nasz przydomowy ogródek 08:18, 17 mar 2016

Do góry
Dzisiaj ślę i ja kwiatek!
Radości z ogrodu, dla roślin już bez chłodu, uśmiechu i werwy, życzę Ci bez przerwy!

Z Pszenicznej ... 08:12, 17 mar 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Fajnie ze masz jeszcze 2 duze kasztany, takie drzewa to skarb oczywiście jeśli są posadzone w dobrym miejscu. A nie masz problemu ze szrotówkiem? U mnie w mieście tego masa..

Karol no ze szrotówkiem to taka walka z wiatrakami, ale staram się go tępić poprzez grabienie liści i wiosną co dwa lata stosuję preparat do iniekcji ale glebowych, nie do pnia drzewa. Moje kasztany to tak mają po 200 cm w obwodzie
Ale walczę bo wiosną widok ich młodych listków, potem kwiatów które przypominają o maturze nie ma sobie równych, no i jak się je leczy to i przebarwią się pięknie na żółto Nie mówiąc o fantastycznym cieniu
tu w listopadzie

Moje ukochane miejsce na ziemi 08:09, 17 mar 2016

Do góry
W nocy było -5
Rankiem wszędzie było biało
teraz już słoneczko robi robotę.

Fajnie widać różnice...

OGRÓD....niekończąca się opowieść i przygoda. 07:53, 17 mar 2016

Do góry
omelka1 napisał(a)
Dosadziłam jeszcze dwie hortensje Vanille Fraise i mam teraz cztery

poprawiłam jeszcze figurę mojemu ambrowcowi żeby miał tylko jedną nóżkę

a to mój klon który ma chyba 3 metry średnicy,doskonale się pod nim odpoczywa i ogląda dużą część ogrodu

Zauroczona klonem
E.
Nasz przydomowy ogródek 07:51, 17 mar 2016

Do góry
Gosiu, Bożenko - już po śniegu. W dzień słoneczko a w nocy minus 4. Okryłem
piwonię drzewiastą tak na wszelki wypadek. Krokusy czekały na słoneczko.

Od nowa ... na przekór wszystkim 07:48, 17 mar 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Udało się bez dekoracji więc tylko kawałeczek, na dowód ze ja się tak łatwo nie poddaję i żaden gips w nosie mi nie straszny

Super wyszło! Jakie proporcje się daje tego gipsu i wody? Boję się próbować po raz kolejny...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies