Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 15:26, 16 kwi 2016

anna_t napisał(a)

oj to wieksza jest dziura, mam pełna korytarzy to wiem ze mam nornice ale jak zobaczyłam ta dziura to pomyślałam o turkuciach
a karczownik groźny?? jezu

groźny... ale turkucie dla mnie gorsze bo nie ma ich czym wybić...

nawigatorka napisał(a)
Macham deszczowo.moze slonce do Ciebie poszlo?

jest gorąco
mach mach

polinka napisał(a)

Aż się boję moich w kolejnym sezonie
Prawdziwe potffory z Twoich!

U mnie póki co sprawdza się stalowy ogranicznik. Może to jest jakiś na nie sposób?

blacha pełzanie takie dalekie na pewno trochę ograniczy ale co z tego jak 10, 15, 20cm itd. od matki są nowe mini kępki, ja nie mam do niej nerwów...
w korze łatwiej wyrywać odnogi więc póki co zostaje ale już myślę nad wymianą
anna_t 16:49, 16 kwi 2016

leon60 napisał(a)

groźny... ale turkucie dla mnie gorsze bo nie ma ich czym wybić...

poczytałam o nim trochę i podobno on nie zostawia dziur otwartych. ale jest w pobliżu rzek a u mnie rzeczka 200m dalej no nic będe obserwować..
Wiola 19:27, 16 kwi 2016

U mnie buszuje kret, albo budował bo po zimowej masakrze jest chwilowy spokój. U nas tez bylo dzis ladnie i ciepło, deszczyku tylko troszkę... W sumie takie małe cieple krople to tylko ma plus.... Trawa kolejny raz do koszenia
elzbieta_g 19:40, 16 kwi 2016

leon60 napisał(a)

tak mnie wnerwiły, że wywiozłam do lasu

mnie też, ale tak brutalna nie byłam jedną kępę podzieliłam na 4-6 mniejszych i posadziłam na tyłach ogrodu ...może się przydadzą ...gdzieś?...kiedyś?
inag 20:18, 16 kwi 2016

Ola, przestarszyłaś mnie tymi ID.. Ja posadziłam 11 sztuk w rzędzie przed rh i tak mi się podobają... A myślisz że sadzenie w dużych doniczkach bez dna by się sprawdziło???
nawigatorka 21:16, 16 kwi 2016

inag napisał(a)
Ola, przestarszyłaś mnie tymi ID.. Ja posadziłam 11 sztuk w rzędzie przed rh i tak mi się podobają... A myślisz że sadzenie w dużych doniczkach bez dna by się sprawdziło???
nie jabpytana ale pilnuj by nie weszly na rh bo one nie lubia grzebania w korzeniach.mysle ze przeglad raz w roku wystarczy
sylwai 21:33, 16 kwi 2016

leon60 napisał(a)

ciężko doradzać ale skoro na przodzie dwa rzędy kulek musi to być coś wyższego

Olu,bardzo cię proszę o pomoc.Coś tam nabazgrałam i nie wiem czy tak może być?
Chcę posadzić w obwódce z bukszpanu jakieś drzewo ale nie wiem jakie,chyba musiałoby byc jakieś niewielkie kolumnowe(może jakis purpurowy buk).Na froncie mam purpurowego buka purple fountain rownież w bukszpanowej obwódce posadzony w kwadracie z jasnym otoczakiem.Między kulkami z bukszpanu myslałam o jakieś trawce ale nie wiem jakiej.A przed szmaragdami chciałam red barona,rozplenice hameln i jakieś brazowe trawki.Bardzo proszę Cię o pomoc,bo Twój ogród jest dla mnie ogromną inspiracją.Ja uwielbiam Twój kawałek ziemi
blyxa 23:52, 16 kwi 2016

Piękne tulipanki