Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Muszelki 12:27, 15 maj 2023

Do góry
A to mój najnowszy zakup. Mam już jedną wajgelę na pniu, ale ta ma limonkowe listki (bardzo lubię ten odcień w ogrodzie). Rośliny na pniu są jak z gumy, łatwo je wcisnąć na rabatę

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:26, 15 maj 2023

Do góry
mrokasia napisał(a)
Zazdroszczę wyjazdu. Gdzie tym razem łapiesz słońce?
My pewnie dopiero na jesieni gdzieś wyskoczymy.

Budżetowe wyjazdy i więcej wolnego czasu pozwalają na 2-3 turystyczne wyskoki. Póki ogarniam rozkłady jazdy, to korzystam. Kto wie, ile taki stan rzeczy będzie trwał.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:21, 15 maj 2023

Do góry
Judith napisał(a)
Haniu, Grecja? Pięknie

Pokochałam to miejsce 40 lat temu. Czasem warto odświeżyć wspomnienia sprzed lat i dodawać nowe. Tamtego klimatu ze staruszkami na osiołkach już nie ma, ale zaakceptowałam fakt, że nic nie trwa wiecznie. Prawie nic.

Choć są i tacy, których tęsknota za dawnymi czasami jest większa niż moja. Obie groty nosiły ślady dłuższego bytowania.

Dębowe zakątki 12:21, 15 maj 2023

Do góry
Basieksp napisał(a)
U nas już noce na plusie, wczoraj donice zostawiłam już na dworze, bo też z nimi tak tańcowałam

No i u mnie w końcu noce cieplejsze.
Już w donicach obsadziłam .
Mama nadzieję, że ładnie będą rosły.
I teraz już będzie ładnie i ciepło.

inna Smagliczka
Doświadczalnia bylinowo-różana 2 12:18, 15 maj 2023

Do góry
Anda napisał(a)
Digitalis, szałwia Caradonna, mieczyki bizantyjskie.

Jakie fajne, lubię ten etap. Muszę poszukać swoich ale z pewnością jeszcze nie są na tym etapie
Jak na mały ogród masz masę roślin
Piękne zdjęcia
Ogród Muszelki 12:17, 15 maj 2023

Do góry
Dziś upragniony deszcz. Wyskoczyłam na moment do ogrodu i zerwałam na obiad szpinak.

Dębowe zakątki 12:16, 15 maj 2023

Do góry
Alija napisał(a)
Aniu, u mnie też konwalie zaczynają kwitnienie, uwielbiam ich zapach.
Jabłonka ogromna, pięknie kwitnie, wydaje mi się, że mam taką samą odmianę, tylko co roku ją podcinałam.
Maj piękny, kolorowy, ale strasznie zimny....

U mnie jeszcze konwalie kwitną.
Piękny ten czas majowy. I fajnie, że w weekend pogoda dopisała i można było popracować w ogrodzie.
Posadziłam w końcu pomidory . Jeszcze papryki czekają na wysadzenie.
Rajska jabłoń wśród zieleni ładnie wygląda.
Czekam jak mi klon bardziej rozwinie liście i buczek i jak będzie wyglądał w ogrodzie , bo one mają swój pierwszy sezon u mnie w tym roku .

Hak tam wasze piwonie ? U mnie 1 już ma takie pączki.
Inne mniejsze. A u innych jeszcze nie wiele widać.

Złotnica też już się szykuje do kwietnia.
Dziwny wygląd liści chrzanu 12:16, 15 maj 2023

Do góry
Ogród Muszelki 12:14, 15 maj 2023

Do góry
Co jakiś czas nawiedza mnie królewicz. Znowu nie zdążyłam go pocałować. Uprzedziła mnie Coffee. Królewicz (najwyraźniej niezadowolony) czmychnął w wielkich podskokach w krzaki hortensji.

Dereń biały - Cornus alba 12:11, 15 maj 2023

Do góry
Cześć, czy moglibyście mi pomóc.
Posadzony w zeszłym roku dereń biały na żywopłot zaczyna chorować. Jakby zatrzymał się z rozwojem. Listki się skręcają usychają. Podobnie z brzozą doorenbos.
Podpowiedzcie co może być tego przyczyną.
Dębowe zakątki 12:09, 15 maj 2023

Do góry
Dorota321 napisał(a)
Pięknie ruszyły Ci funkie, kolorków też masz sporo w ogrodzie. Widzę, że wiosnę mamy na tym samym poziomie rozwoju.

Już większość funki jest w ładnych liściach. 2 mi przymrozek załatwił. ale te rosły na innej rabacie.
Kolory majowe są najpiękniejsze Takie soczyste, inne, piękne.
Wszyscy je mamy, lubimy i teraz cieszymy się nimi

To jest zmrożona WAr Paint

A to ta sama odmiana na innej rabacie
To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:19, 15 maj 2023

Do góry
Magara napisał(a)
Haniu, nie wiem gdzie jesteś ale i tak zazdroszczę bardzo
Odpoczywaj, omiataj świat zewnętrzny i ładuj akumulatory

Jak to gdzie? Sama mi zalecałaś przyjazd tutaj w maju. Zostało mi parę niespełnionych marzeń do zrealizowania. Tym razem omiatamy zachodnią część Krety.
Laguna Balos spełniła moje oczekiwania i wiem już, że to miejsce zdecydowanie trzeba odwiedzić od strony morza, statkiem. Wtedy nie rozczarowuje. Odpada mordercza wspinaczka na parking. Spodziewałam się, że zastaniemy tam tabuny ludzi, ale o dziwo było nawet intymnie.

Pełnię zachwytu osiągnęliśmy na wyspie Gramvousa.

Na deser zostawiliśmy sobie omiatanie Stavros i okolicy z plażą Zorby.
Zachodnia część wyspy jest zdecydowanie milsza dla oka niż wschodnia. Mniej jest architektonicznego bałaganu.
Wilczy ogród 11:07, 15 maj 2023

Do góry
Magleska napisał(a)

Wow!!!
achy i ochy zostawiam
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 11:07, 15 maj 2023

Do góry
Teraz wzrok najbardziej przyciąga mi różanka i kwitnące na niej kukliki

Z tymi pomarańczowymi miałam stracha, że się pożegnam. Miałam w nich inwazję pędraków. Już jesienią widać było, że coś im jest. Liście były brzydkie, zasychające. Myślałam, że to grzyb. Tymczasem w marcu przy porządkach wyszło szydło z worka. Każdą kępkę wykopałam i sprawdzałam. Teraz są ładne. O dziwo tych odmianowych dziady nie tknęły.
Ogród Basi 11:05, 15 maj 2023

Do góry
basia3012 napisał(a)

Dzisiaj przycięłam błękitne kwiaty brunnerom. Chcę uniknąć siewek.

Ach te brunnery!
Bardzo je lubię. U Ciebie ślicznie się prezentują
W ogródku emerytki 11:02, 15 maj 2023

Do góry
gogo napisał(a)

Wacku, dzięki
No, musi być wciąż coś nowego, żeby nie było nudno

Hiacynciki dla Ciebie

Dziękuję za hiacynty.
Ja mam troszkę tylko niebieskie i nie wiedziałem, że to hiacynty
Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 11:01, 15 maj 2023

Do góry
Szybka akcja wieczorna. Dzieci robiły imprezę dżdżownicom, a ja kopałam dołki ich szukając, przy okazji sadząc pomidory. Takiej impry dla robali to się nie spodziewali, nawet sto lat było śpiewane . Kwiatki były. Ale dzieci się nie znęcały.

39 sztuk upchnięte.
i truskawki już niebawem będą. tych jeszcze nie zerwałam bo z drugiej strony jeszcze nie różowe nawet...

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 10:57, 15 maj 2023

Do góry
Czosnek niedźwiedzi

Marzą mi się łany tego czosnku. Miałam sporo siewek i po przenosiłam je pomiędzy hortensje ogrodowe po kilka sztuk w kępkach. Ciekawe czy mu się tam spodoba

Końcówka tulipanów

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 10:50, 15 maj 2023

Do góry
Azalie japońskie już prawie

Epimedium

Pierwsze kwitnienie u mnie Rh Cunninghams White

Zdaje się, że dobrze się wpasował w tzw. Kwaśną i nawet nieźle sobie radzi mimo suchego cienia. Podlewam oczywiście ale nie jakoś przesadnie
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 10:41, 15 maj 2023

Do góry
Pada delikatny deszczyk. Czasem przestaje i za chwilę znów pada. Ogrodowi deszcz był już potrzebny więc nie marudzę, że pewnie z zaplanowanej roboty nici

Zaczyna powojnik montana

Jeszcze nie duży ale potencjał na wzrost ma ogromny. Posadzony przy tarasie będzie chyba fajnie wyglądał

Kwitną miniaturowe serduszka

I dereń kanadyjski

Myślałam, że kiepsko będzie sobie u mnie radził ale nie nawet myślę, że może być dość inwazyjny mimo średniego stanowiska. Rośnie w pobliżu tych nieszczęsnych sąsiedzkich osik a daje radę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies