Edytka mam bazgrołki

Dziewczyny doradziły idealnie aby uporządkować teren bo na duszy lżej i łatwiej krok po kroku realizować plan. Właśnie ten plan jest najważnieszy i nie chodzi o profesjonalny rysunek i rośliny, które mają być ale ustalenie jak chcielibyście aby Wasz ogród finalnie wyglądał. Na gatunki roślin i zagospodarowanie posiadanych przyjdzie czas.
Określić sobie ciąg komnikacyjny, taras, ew. warzywnik, plac zabaw, miejsce na ognisko, itp.
Ważne są osie widokowe z okna, z tarasu, z okna frontowego, z salonu tak aby mieć zawsze ładny i miły dla oka krajobraz

Wiem, że po części to już rysowałaś ale warto sobie przemysleć dwa a nawet więcej razy. Taka "mądra" teraz jestem

Szkielet z tujek już jest i zalecam równe przycięcie - samo to zrobi porządek

Na podstawie inspiracji, które się Tobie spodobały wiemy co Ci w duszy gra i to jest wymagający wybór, bardziej od buszu ale w moim akurat guście
Nabazgrałam tą frontową część i tu akurat zasugerowałam częściowo rośliny ale gatunki drzew i traw są dowolne. Zielone paski i kostki to żywopłoty. Przy domu drzewo wielopniowe zatopione w trawach i zimozielonych.
Drzewa przy wiacie 2-3 sugeruję celowo w tą stronę aby optycznie poszerzyć działkę, one również utopione w trawach i mini iglakach aby zimą nie było pusto.
Przez środek długiej ścieżki naprzemiennie lawenda z kostkami z iglaków i też celowo w tą stroną aby poszerzyć. Przy samym wejściu wysokie trawy, mogą być też u podnóża niskie i do tego chmura werbeny, na tle ściany pięknie lub coś innego w fioletach, a może zupełnie inne, np.jeżówki? Na końcy ścieżki w bok, za płytami prostąkątnymi wrzuciłam hortensje z limonkowymi trawami - miłe dla oka na końcu drogi
O to mi chodzi z drzewami przy wiacie:
To tylko oczywiście moja propozycja i wcale nie musi Ci się podobać

To nie jest łatwe zadanie dla mnie