a więc magnolia u ciebie ruszyła, u mnie na osiedlu jeszcze w zamkniętych pąkach
Potwierdzam, że ciepło dziś było na mieście, że również chodziłam w krótkim rękawku
Ktoś pytał o trzcinniki, z tego co pamiętam, u mnie pięknie rosną, mają już chyba z 30 cm (mam je w donicach)
Kasiu najgorsze, że nie wiem dlaczego tak się dzieje - ja mam piaski więc o zastoju wody nie ma mowy - w glebie musi być jakiś patogen, który infekuje cebule tylko jak temu zaradzić - już nigdy nie będę mogła sadzić cebulowych?
Chorują wszystkie oprócz czosnków.
bratki nie chorują
Dziś oczyściłam rabatę z hortensjami ogrodowymi i moim "bonzajem", nad którym trzeba popracować dalej. Poczekam z nim do czerwca, niech się określi, czy podusie będą przyrastać.
Danusia pisze, ze bukszpany można ciąć w czerwcu. Oby wielkich upałów nie było wtedy
Zapomniałam pokazać... największego czosnka z zeszłego roku wrzuciłam do kompostownika który ma być oczkiem wodnym i oczom nie mogłam uwieżyć! Nasionka się wysiały
tylko co z tym teraz zrobić? i czy w ogóle warto coś robić?
latarnie wróciły na miejsce, ale krotki ich żywot .....wytrzymują max dwa sezonypodobnie jak płotek z piór boazeryjnych - szukam dla nich trwalszej i wygodniejszej alternatywy