Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:38, 14 kwi 2016

Do góry
Troch wczorajszych fotek

zawilce greckie - jesienny nabytek z Lidla

Tulipki botaniczne + koffam!

Magnolia i nektarynka
Moja codzienność - ogród Oli 08:35, 14 kwi 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
zostawiam tulipki

I nie tylko tulipki, jest jeszcze moja ulubiona kompozycja cortenowa, i szafirki ... .
Mój mały wymarzony ogród 08:33, 14 kwi 2016

Do góry

Wejscie do ogrodu z lawendą na czele tak się składa, że rozsiewają mi się bardzo mocno i mam ich dużo w ogrodzie.

Droga do spełnienia 08:28, 14 kwi 2016

Do góry
to plan nasadzeń wg mojej córki - nie pytajcie co jest co - widze tylko brzozy

no i radość i zastanowienie dostałam w prezencie dziś rano takie coś:

i choć bardzo sie ciesze to i martwię nigdy nie miałam rododendrona - jakie stanowisko co i jak może ktoś z doświadczenia napisze
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 08:21, 14 kwi 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Violu, nie wiem czy przypadkiem nie uda się spotkanie około 23 kwietnia. Bo zięć ma sprawę w Sz. i wolny bagażnik. To może się załaduję, jeżeli Tobie nie będzie przeszkadzała moja wizyta.

Obie krasnalki pozdrawiam! Podglądam czy już w piżamkach?

Świetne! Do tego jeszcze Gobasi wierszyk pierwszorzędnie się wpasował , Jak się do Ciebie zajrzy to uśmiech na twarzy zawsze murowany .
Z południa Polski - ogród Marzeny 08:14, 14 kwi 2016

Do góry
Marzenaka napisał(a)

Ten jest pierwszy

A u mnie jeszcze nie kwitną Ale pąki kwiatowe już widać więc jest nadzieja
2,5 tys. m stepu u Marty .... do zagospodarowania 08:14, 14 kwi 2016

Do góry
No i jeszcze zdjęcia bukszpanu (posadzony po 3 szt. na 2 m długości):

- jedna część (zdjęcie z obu stron):

- druga część (zdjęcie z obu stron):

Wokół jeszcze nie uprzątnięte, bo przedwczoraj go wkopywałam, jak osiądzie ziemia, to jeszcze dosypię (piach jest z wierzchu, bukszpan jest w torfie +ogrodowa +piach +przerobiony obornik). Między bukszpanem kiedyś będzie patio, wypadnie on po krótszych bokach, chciałabym z niego zrobić ładny żywopłot, dlatego chciałabym coś zrobić, aby się zagęścił od dołu. Bukszpan ma na dole owe przyrosty.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:14, 14 kwi 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)
Przytargałam z targu na dach piwniczki...

W ubiegłym roku posadziłam tam 10 jałowców Wiltonii, dwa nie przeżyły lata (mimo podlewania oczywiście). Za to widzę, że roślinki skalniakowe rozsiewają się tam same, bo im dobrze.

Ta roslinka Ci zimy nie przeżyje to delosperma , delikates.
Droga do spełnienia 08:12, 14 kwi 2016

Do góry
Roślinki przyszły zabezpieczone
ładne chociaz jescze małe ale przecież to normalne
ukorzenione fajnie

ID podzieliłam jednej już nie zdążyłam wsadzić bo ciemno było i juz nic nie wiedziałam

z uwagi na trzcinnika którego pokochałam za sprawą KOkoszki plan nasadzeń sie trochę zmienił
ogólny zarys jest prawie takie sam ale z małymizmianmi

mam nadzieję że zostanie mi to wybaczone

dojda jeszcze begonie - jednoroczne ale mam nadzieję że w przyszłym roku zastąpię je ciemiernikami

no i barkuje miskanka ML ale na niego jeszcze czas

hortensje kupione do przyciecia - obcięcia cienkich gałązek
moje jakoś pomału strasznie ruszają
Ogród z pergolą 08:10, 14 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
i moja trawa po wczorajszym koszeniu. emus mi juz dołki wykopał pod słupki na pranie
a ne masz miejsca na suszarkę w pralni taką z pompa ciepła? pomyśl nidy więcej rozwieszania, prasowania
Dwa ogrody 08:08, 14 kwi 2016

Do góry
Karola, korzeń Crambe Maritime zgnił, a posadziłam na górce, moja glina mu nie posłużyła.

Kindziu, ja bym ciachnęła te rachityczne przyrosty dalii, ale trzeba by pomyśleć, czy karp nie wysadzić do dużych donic tymczasowo i zostawić na powietrzu. Najwyżej w razie przymrozków przykryć kapturkami z kartonów, bo skoro już się obudziły, to nadal będą rosnąć. Potem wysadzisz do gruntu. Obcinać się nie bój, K. Bellingham tak pozyskiwała nowe sadzonki

Aganiu, słoneczko wczoraj świeciło, a ja w pracy. Muszę zajrzeć na Twój spektakl magnoliowy. Mebelki na razie w odstawce, ogród pilniejszy

Tess, ten błękit jest cudny i bardzo wczesny Ciemierniki juz w przygaszonych barwach

Irenko, próbuj z rutewką, na pewno Ci sie uda, skoro moja rosnie. Konewki juz wykorzystywane do podlewania rudych bukszpanów.

Reniu, ta naparstnica kwitnie już w pierwszym roku wysiewu nasion. Zajrzałam do linka i prostuję, to jest właśnie ta różnica w sosunku do pozostałych Ale miło, że trzymasz ręke na pulsie

Kasya, no faktycznie, trochę wielka o tej porze ta lawenda, jak kwitła w ubiegłym roku, to kwiatostany sięgały mi twarzy. Szybko wycinałam, bo zagłuszały kwitnące róże

popularny, leśny, kwitnący u mnie w różnych miejscach starego ogrodu, zabrany do nowego...

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:06, 14 kwi 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Już się wyleczyłam z wszelkich jałowców, nigdy więcej....
sąsiedzi tez ? to się niesie nawet na 100 m
Dwa ogrody 07:48, 14 kwi 2016

Do góry
Krysiu, wiosną wszystko świeże i zielone pcha się do góry. Fotki szybko stają się nieaktualne, ale brak czasu na codzienne bieganie z aparatem. A chwaściki też rosną.
Grujecznik też już ma listki, zastanawiam się, czy wyprowadzić go na drzewko, czy zostawić dolne galązki?

Małgosiu, co do kolorów masz rację, tutaj spora kępka z nich sie zrobiła, pewnie je zabiorę spod tego cisa.

Doniczek błękitnych mam kilkanaście, wszystkie już obsadzone, po części młodymi pelargoniami. I wszystkie donice do podlewania są w nowym, nie dam rady w dwu miejscach biegać z konewkami.
A pies staje sie coraz grzeczniejszy, w starym najbardziej pasują mu do leżenia kępy kostrzewy
Miro, nasionka dziś wyślę, cebulice i śnieżnice od lat niezmniennie cieszą i nie znudzą się Te liście to rzeczywiście zimowity. Dostałam kilka cebulek w ubiegłym roku, włożyłam do obciętej butelki i zostały na rabacie, przypomniałam sobie o nich, gdy zakwitły w butelce, wtedy je pewnie posadziłam
po dwóch latach hiacynty za szafirkami do wymiany, nie wszystkie zakwitły
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:47, 14 kwi 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Buchannani wyglądają mega słabo, Bronzity ciut lepiej... Ale Amazon mist chyba mi padły - kilkanaście wielkich sztuk... Oby sadzonki żyły!
buchannai tez kiepskie ale za to...pamiętasz? one nadal stoją bo w cieniu i późno się otworzyły

czy jak pzrkwitną to uciąć wysuszyć i cebule na jesień do ziemi można???????????
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:46, 14 kwi 2016

Do góry
czy te stare liście bergeni to obciąć czy czekac az się pojawi dużo młodych?
Mój ogród pod górkę... 07:38, 14 kwi 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)

aż zacytuje bo zaś przylazałm popatrzeć
Moje ukochane miejsce na ziemi 07:36, 14 kwi 2016

Do góry
Hiacynty zdecydowanie dłużej kwitną w ogrodzie aniżeli w doniczkach.
Nawóz do cebulowych warto stosować.
W ubiegłym sezonie nie były takie grube
i dostojne.

Moje ukochane miejsce na ziemi 07:32, 14 kwi 2016

Do góry
Moja gwiaździsta wczoraj zakwitła.
To pierwsza magnolia w moim ogrodzie.
Teraz mam już 7.

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 07:28, 14 kwi 2016

Do góry
Nieskromnie przyznam, że występ poszedł super.

Przyszły bukszpaniki, nieduże, Ale bardzo zacnie ukorzenione

Wczoraj sadziłam - jak to mówi moją babcia- do ćmoka
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:24, 14 kwi 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Agatko! Nabazgroliłam część rabaty, na której chcę się teraz skupić. Myślę, że lepiej teraz widać.

Zaraz do Ciebie luknę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies