Jeszcze dużżżżżo pracy przed Nami, ale będziemy mieli prosty, ładny trawnik na części ogrodu Mąż pracował, pracował i tak się zapomniał że chciał mi magnolię ciachnąć na dowód zdjęcie...
Susanka ma piękne pączki..
Aniu no wysoki jest u mnie koło metra wysoki był
Jak z hortkami to tylko przed a jak wygląda widziałaś u mnie
Dla mnie bosko
Ja mam jeszcze przed brazową trawkę a przed trawka zurawki
Mi się bardzo podoba
Zobacz jaki byk
bałam sie ze hortki przerośnie dlatego w tym roku zostawiłam hortki wyższe
Na psiowej jego pierwszy rok dosłownie z maleńkich sadzoneczek
Szukasz trawki brązowej
Ta by spełniała Twoje wymagania ale nie wiem czy przezimowała bo jest cały czas taka sama
odnośnie drażliwego tematu pt. The Beatles - jej czas jest przsądzony.
Carex montana mam parę szt. już kwitnie uwielbiam te czarne frędzelki
sesleria h. ma podobne frędzelki. I od dawna mi sie podobała
ale przewyzsza tym montane że chyba mniej przy niej roboty na wiosnę
Bedę mieć heufleriane (pewnie Zielona pamieta jak jej jeczałam do telefonu śliniąc sie nad sadzonkami a ona mnie przekonywała że nie mam miejsca no to teraz mam
jak widac obcięłam to co zbędne (gałązki albo za cienki, albo rozdwajały siew nieskończoność albo nie chciały się ładnie zagiąć poziomo lub pod skosem) - i tak pełno nowych pedów to po co namnażać gęstwinę
Agniecha, nie wiem jak to wytłumaczyc... najpierw skupiłam sie na wycięciu słąbych, nie za dobrze rokujących gałązek i oczywiście przemarznietych. A potem to już poleciało
Zostawiałam główne, najdłuższe pędy i je ogałacałam, ale nie całkowicie, najłdniejsze gałazki zostawiałam.
jak coś jeszcze nie wiesz to pytaj ale nie wiem czy ja jestem odpowiednią osobą do takich pytań... amatorka z nie wiadomo czy dobrą intuicją...
Przemierzyłam ogródek jeszcze raz po wykonaniu palisad.
i myśle dac jednak grujecznikową na lewo patrząc z tarasu czyli od wschodu
co sądzicie?
te dwa kwadraty to 2 opcje altany, plan był zeby byla bardziej na lewo czyli ścieżka z plyt lustrzane odbicie.
czy 6m placu obok altany to wystarczająco na ognisko?
Witam Proszę o podpowiedź co tu można zrobić Długość pierwszej rabaty to ok 5 m. Gleba jest średniej jakości, słońce świeci przez pierwszą część dnia. Mam już białe malutkie kamienie, grysik?. Planowałam posadzić wolno rosnące iglaki, (może też jakąś trawę kulkę) oraz coś na "nodze".Tylko jakie do siebie pasują. Druga rabatka jest pod oknem i jest o połowę krótsza, ale szersza. To jest moje pierwsze przedsięwzięcie i nie wiem jak się do tego zabrać. Byłabym wdzięczna za porady.