Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród potrzebujący zmian 11:28, 03 kwi 2016

Do góry
Witam pani Danusiu.
Piszę do pani,aby uzyskać dalsze wskazówki dotyczące zmian w moim ogrodzie.Przed oknem balkonowym mam 3 hortensje bukietowe,przed nimi rozplenice i chciałaby coś jeszcze posadzic po bokach.Czy dobrym rozwiązaniem będzie wiśnia pisardi ?
Na zakątku w rogu działki według pani wskazówek usunęłam matę,jeszcze muszę usunąć resztę żwirku .Poprzesadzałam też drzewka.W rogu jest świerk białobok ,po jego prawej i lewej stronie hortensje bukietowe,przed nimi rozplenice,przed nimi rozchodniki.W lewym rogu to drzewo to klon czerwony globusum,a po prawej klon żółty.Proszę o poradę jak obsadzić brzeg .Mam zamiar usunąć kamienie i umieścić ekobord.Z prawej strony zamierzałam posadzić żółte żórawki ,przed nimi konwaliki a między świerkiem i szczepioną choinką hostę .Dalej na lewo mam już posadzoną szałwie niebieską.Wokół niej żórawki w ciemniejszym odcieniu. Mostek stoi na przykryciu betonowym z szamba.Czy w lukę przy i za mostkiem posadzić trawę hakonechole czy turzycę. Mam też w planie posadzić przed szmaragdami po prawej i po lewej stronie wysokie trawy.
Nie wiem jak uzupełnić odcinek przed jałowcem i lewy róg pod klonem czerwonym. Zamieszczam zdjęcia i prosze o pani opinię i wskazówki.

Tak było przed

Tak po

Czekam na pani cenne wskazówki.
Ogródek Iwony II 11:28, 03 kwi 2016

Do góry
Deski na warzywnik pomalowane po raz pierwszy

To tu... 11:21, 03 kwi 2016

Do góry
I łupy:
To tu... 11:14, 03 kwi 2016

Do góry
zawitka napisał(a)
Dzięki, że zajrzałaś do mnie , bo chociaż trochę pośmiałam się .....jaja....pia noga tyle kłopotu a ludziska kolor ściany widzą .....na mózg Ci padło z różami ---nie na kieszeń.Kaczorki ...śmiało sobie poczynają bo masz dobre serducho.Pozdrawiam słonecznie

Jazda z jajem była ostra, fakt. A kaczki mnie strasznie bawią.
To tu... 11:11, 03 kwi 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Trzymam kciuki za przesadzonego klona!
Macham! (ledwo)

Przydadzą się na pewno.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 11:03, 03 kwi 2016

Do góry
Miłego dnia.. moje strczykowo wczoraj zamoczone i..udało się złamać tylko 2 pędy To rekord.. nigdy tak delikatnie ich nie odplątywałam do moczenia To jest prawdziwa storczykowa dżungla.. na foto tego nie widać

Ogródek Iwony II 11:02, 03 kwi 2016

Do góry
Dziś jest piękna pogoda,świeci słoneczko.

Wczoraj odnawialiśmy trawnik:
Zbyszek go zrekultywował
potem wysypałam dolomit, nawóz do trawnika i dosiałam nasionek. Rozsypałam na to ziemi do trawnikó i rozgrabiłam wszystko. Na koniec podlaliśmy, by nawóz się rozpuścił, a nasionka miały szansę napęcznieć.
Na razie wygląda nijak, ale wierzę, ze za dwa-trzy tygodnie będzie wyglądał lepiej.
Czy teraz już go podlewać codziennie?

Z przodu było pełno koniczyny w zeszłym roku. Po jesiennej rekultywacji została zebrana, teraz tam prawie nie było trawy, spora dosiewka została zrobiona. Mam nadzieję, że ładnie trawa ruszy
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 10:58, 03 kwi 2016

Do góry
Twój ITOH BARTZELLA, ma już 7 pędów na powierzchni Ja za swój o jednym pędzie płaciłam 2 razy więcej ..
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:57, 03 kwi 2016

Do góry
Pozdrawiam

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:55, 03 kwi 2016

Do góry
trawki samosiejki
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:54, 03 kwi 2016

Do góry
Skarbonkowy ogródek 10:54, 03 kwi 2016

Do góry
iwka napisał(a)
w sprawie mikstury na rh napisałam u siebie ale też Ci wkleję tutaj

Ta mikstura to właśnie na poprawę kondycji po zimie. Trzy, cztery opryski co 5,7 dni.
Tu masz pokazane wszystkie składniki https://www.ogrodowisko.pl/watek/2074-rododendronowy-ogrod-ii?page=3213

Co do tych chwastów to, hmmm w sumie magnolii nie mam, ze słyszenia tylko wiem że nie lubi grzebania w korzeniach ale przecież to nie młode drzewko, bez przesady, nawet jak uszkodzisz korzonek jeden czy dwa to chyba nic się nie stanie. Ja bym to normalnie opieliła i się nie patyczkowała. Dziewczyny mają podsadzone magnolie trawami, cebulowe nawet rosną więc musiały to jakoś posadzić i pielęgnować. Dla mnie jedyne rozwiązanie na pozbycie się tych chwastów to widły amerykańskie albo chemia

Piękna Ci ta carexowa wyszła

Dziękuję Ci dobra kobieto :*

A oto sprawcy carexowej rabaty

Zrobiły sobie kuwetę w tej części ogrodu wiec musiałam im uniemożliwić toaletowanie się w tym miejscu. I wyszło co wyszło

W sprawie chwastów potwierdzasz co myślałam. Na widły się nie odważę ale ocet/chemia pójdzie w ruch.

Flower1 napisał(a)
Jak pieknie wszystko kwitnie u Ciebie ..

dziękuję bardzo. Tez mi się oczy cieszą

MagdaBaj napisał(a)
Klimatycznie po prostu bajecznie.Zazdroszę Samo przycięcie i ogarnięcie zaniedbanych krzaków sprawia, że czyściej. Widać serce właścicielki Dziewczyny przecież same wiemy ile to czasu i pracy. Przynajmniej mnie go brakuje z dwójką dzieci. Pozdrawiam i śledzę dalej

Czasu i pracy bardzo dużo. Szczególnie jak się ogarnia pozostały bałagan. Myślę ze z zakładaniem ogrodu od nowa jest trochę łatwiej.

I tez mam dwójkę dzieci a w ogródku w 99% działam sama. Ale pomału pomału i wszystko się zrobi.

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:53, 03 kwi 2016

Do góry
a tu róża Louise Odier - do przesadzenia, mocno się rozrosła

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:51, 03 kwi 2016

Do góry
bergenie i orlik

hosty pokazują kły - muszę je wyciągnąć spod świerków
Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:51, 03 kwi 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Zaglądam i pozdrawiam Aniu. U nas też przymrozki ale podobno idzie wielkie ciepło.

Niech przyjdzie, bo wiosna zimna i brzydka Ja kocham ciepełko.. do dziś śpię w wełnianych skarpetkach pod grubą kołdrą puchową.. a temperatura ustawiona na całkiem cieplutko..
I jakieś pstryczki..
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:49, 03 kwi 2016

Do góry
czosnki

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:49, 03 kwi 2016

Do góry

Skrawek raju na ziemi... działka na stepie 10:48, 03 kwi 2016

Do góry
Hana75 napisał(a)
Co atakuje mojego perukowca? To chyba nie jest mech? Jakieś glony?
U sąsiadki tak wygląda migdałek

To porosty, wszystko jest okej.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:47, 03 kwi 2016

Do góry
po porannym obchodzie

Przerwa na kawę... 10:47, 03 kwi 2016

Do góry
To rabata, którą chciałabym w sumie dokończyć a nie przerobić. Baza jest dobra ogólnie, przynajmniej mi się podoba. Dosadziłam juz bukszpany. Kupilam rodka. Zostaly żurawki, hosty i ew. paprotka. Być może do usunięcia jest tujka miriam. Ma za mało słońca i marnieje lub kot sąsiadki ją obrywa. Muszę poobserwować.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies