Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:49, 02 kwi 2016

Do góry
i nie trzeba wyjaśniać skąd nazwa wątku

warzywnik dostał dzisiaj obwódkę

i został uprawiony,

udało mi się ścieżki wydeptać ,ale na fotkę było za późno
Ogród prawie romantyczny 22:47, 02 kwi 2016

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Witaj Agnieszko, pytasz o pnącą różę Jasmina. Ja ją mam od kilku lat. Jest to róża totalnie bezproblemowa a przy tym pięknie kwitnąca. W czerwcu pokrywa się setkami kwiatków średniej wielkości. Kwiatki mają piękny kształt. U mnie Jasmina ma już około 3 metrów i dziś będę ją wiosennie ciąć (co robię rok w rok). Wszystkim polecam tę różę. A na dowód moich słów zdjęcia... zobacz, a wieczorem je usunę.

Mam siedem jasmin i właśnie zastanawiałam się, czy sześć z nich mogę zostawić przy jednej pergoli. Trzy metry to więcej niż czytałam w opisach, bo moje na razie niewielkie mają ok. 1,5 metra. A jeżeli mocno się rozrastają, to wyjdą mi za pergolę, a tego bym nie chciała.

Zdjęcia zostaw proszę. Cudne są, a ja mam nadzieję, że i moje za kilka lat zaskoczą mnie takim pokazem
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:45, 02 kwi 2016

Do góry
nicol21 napisał(a)
A ogrodowo to nabyłam tulipany i część z nich dołożyłam do kompozycji świątecznej - czyli gałązki wierzby hakuro-nishiki.
Pokazuję też zaległe, pozostałe kropkowane doniczki.

Wiedziałam ,że będzie na czym oko zawiesić...piękne dekoracje;szklane naczynie uwielbiam a kropeczki te i wcześniejsze nietuzinkowe.
Piesio, jaka rodzinna przytulanka
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:43, 02 kwi 2016

Do góry

moja wizja nabiera wyglądu
choć kształt rabaty wokół jeszcze do zmiany , ale dzisiaj czasu brakło

Coś Wam pokarzę dokładnie dwa lata temu mój ogród wyglądał tak jak działka obok

A dzisiaj ciut się różni
Kiedyś będzie tu ogród 22:40, 02 kwi 2016

Do góry
Cały dzień zapierdziel a na koniec moje dziecię stanęło i zerkając skwitowało- "musisz mamo zmienić taktykę, bo wszystko zaczęte a nic nie skończone..."

U niektórych susza i podlewanie, a u mnie grzęźnie się w błocie po kostki. Buciory oblepione gliną ważą tonę, jedyny sprzęt jaki można użyć to szpadel i wiaderko. A tu tony gliniastej ziemi do przewalenia....

I mam dziwnych lokatorów w stawie, całe dziesiątki. Może wiecie co to za jedni?

Wyglądają jak świerszcze, ale te przecież nie żyją w wodzie. I tylne łapy nie takie.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:37, 02 kwi 2016

Do góry
szałas dostał dzisiaj portki, a na kapelusz trzeba jeszcze poczekać

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:35, 02 kwi 2016

Do góry
w zaułkach ... w wąskich uliczkach ... a zakamarkach podwórek ...

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:32, 02 kwi 2016

Do góry
A dzisiaj cudna pogoda choć zimno rano i wieczorem
Latarenka ustawiona

zobaczcie jakie śliczne różowiutkie szyszeczki ma mój modrzew......tylko jeden takie wypuścił

Ogród prawie romantyczny 22:31, 02 kwi 2016

Do góry
Nallar napisał(a)

A tak, przypominam sobie, Przyznam się bez bicia że nie wiem co będzie dla sadzonki lepsze.
Może uda mi się znaleźć jakąś informację na ten temat, ale jutro, bo dziś po tych lodach mogłabym coś źle zrozumieć. mimo tego że nie były rumowe
To że jesteś kofana to już wiesz, teraz napisz co chcesz w zamian, tylko nie pisz że uśmiech.

Ustaliłaś co to za niebieski kwiatuszek z bzyczkiem?

Dwa uśmiechy

Jeszcze nie, ale wieczorem zamyka płatki. Właśnie tak

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:29, 02 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
bardzo fajny z tą pokrywą

Jak na początkowy etap wystarczy....szklarnia z prawdziwego zdarzenia będzie, ale jeszcze nie teraz....teren mam trudny na posadowienie szklarni, spadek, powierzenia do wyrównania, sama nie dam rady, a teren jest wyzwaniem....będziemy walczyć sami

Ostatnie baźki

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:27, 02 kwi 2016

Do góry

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 22:25, 02 kwi 2016

Do góry
dobra ide spac ale jeszcze na dobranoc jeden slajd z wykladu
i trzeba pamietac jak sie jaką grupę tnie

Dla odmiany czas na zmiany... 22:24, 02 kwi 2016

Do góry
beta napisał(a)
dziś trochę polatałam z aparatem

ceglana ścieżka sie układa

warzywa rosną

zagon małej ogrodniczki

przechowalnik

groszek cukrowy zaczyna kwitnąć

rzodkiewka ma rozmiary małego buraka

i takie tam

goździki szykują się do kwitnięcia

i rabata buszszsz...musowo rosliny porozsadzać..Gosiek, miałaś rację

rabata pod szopką....dosadziłam bluszcz...niech plącze się na szopie

żurawki zadziwiaja wielkością lisci

i wykonana dziś bramka...jesteśmy już na finiszu

a pisałam Wam, że robię syrop sosnowy...tzn. robię to może za dużo powiedziane..poprostu zobaczymy co z tego wyjdzie

póki co jest tak

po szesciu tygodniach przecedzić, zlać i do butelki...

cześć Beata spodobał mi się Twój ogród i postanowiłam obejrzec watek od poczatku. te fotki mnie zauroczyly, rewelacyjny pomysl na te cegły w warzywniku i te niebieskie dechy..no czad poprostu!
czytam dalej
pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:21, 02 kwi 2016

Do góry
Wiosna już na całego, jak do Was zaglądam to pszczółki , motylki, a u mnie dzisiaj jedna pszczoła i jeden trzmiel

lada moment będzie zielono i mój ogród ciut się wypełni jak drzewka się zazielenią

i owocowe......ale dzisiaj nocą był przymrozek i się martwię czy nie namarzły, a pszczół zero to kto zapyli???

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:21, 02 kwi 2016

Do góry
bratki ... tym razem solo ...

i pozostając w tonacji ... marcepan ... wizytówka Lubeki ... a konkretnie marcepanowe owoce ... uwierzcie musiałam gapić się chwil parę zanim pojęłam, że to kolorowy kunszt cukiernictwa ... i jeżeli w powiastce o tym jak narodził się pomysł na marcepan jest choć kszta prawdy to śmiało można rzec iż najlepsze a na bank najsmaczniejsze rzeczy rodzą się z biedy ...

marcepan miał bowiem powstać gdt zabrakło onegdaj chleba ... wówczas z braku mąki powstała idea pieczenia chleba z migdałów i cukru ... nie wiem ile w tym prawdy ale ten ,,chleb,, rozpływa się sam na podniebieniu ...

Zielonym od linijki - ogród Ivony 22:20, 02 kwi 2016

Do góry
O tu dzis działałam :

I moja stipa no rośnie w oczach :
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:18, 02 kwi 2016

Do góry
Wrzośce mocno kwitną

a wrzosy przycinam w chmurki i jeszcze nie skończyłam

lecę ciach, ciachu, ciach

Zielonym od linijki - ogród Ivony 22:11, 02 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Ivona caly dzien dzis mysle-Ty na serio nozykiem budowlanym wycinasz?bo ja dzis znow przekopywalam i rozmyslalam sobie o Tobie

Słuchaj Olki dopytałam i to nie tak ja źle zrozumiałam Olka obcina takie kwadraty tym nożem do kantów i jakos łopata podcina tę darń od spodu.
Ja też dzialałam ale przekopywałam szpadlem. Już końcówke wymiękłam M mnie wspomógł. Ale to raptem kilka metrów a ty masz Asiu kawał tego .Z tym że moja trawa siana była z 4 - 5 lat temu i to jest taka boiskowa wembley graminex i ona tworzy taka murawę że do ściągania masakra . To też chyba ma znaczenie jaka trawa jest. Bo tam gdzie tak rósł trawnik tak na dziko z chwastow lżej było dużej .
Ale postępy u mnie bardzo duże bardzo się ciesze eM strasznie się rozkręcił tylko niedługo pójdzie juz do pracy i co wtedy to nie wiem. Ale narazie działa na maksaa póki jeszcze w chałpie
Jutro obfoce wszystko, na dziś mam tylko jaja" kwitnące ":

W cieniu - zacieniona 22:11, 02 kwi 2016

Do góry
zoja napisał(a)
jakie piękne zdjęcie mi "odmachałaś"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:11, 02 kwi 2016

Do góry

purpurowe stokrotki w żonkilach i fiolecie bratków to zjawiskowe widowisko ...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies