Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 19:26, 12 kwi 2016

Anda napisał(a)
Larwy żyjące w ziemi nie jedzą liści. Nieważne co za larwa, ja takie ptakom do karmnika wkładam.

Ja bym się bała, że larwa ucieknie zanim ją ptaki zjedzą

Naoglądałam się już tylu larw opuchlaków i innych robaków, a jak znajduje jakas to dalej mam wątpliwości, co znalazłam.
19:36, 12 kwi 2016
samotnia ...namiastka pokazowych ogrodów ....ty masz dużą działkę to może być fajny pomysł ...zwłaszcza ze oprócz wiosennego ciecia to nie ma przy tym dużo roboty

anka_ 20:02, 12 kwi 2016

07_Rene napisał(a)

Ja bym się bała, że larwa ucieknie zanim ją ptaki zjedzą

Renatko musisz kury kupić.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Juzia 21:12, 12 kwi 2016

To nie opuchlak.
margaretka3 21:34, 12 kwi 2016

Reniu, to nie larwa opuchlaka, to gąsienica rolnica. U mnie ich sporo w korzeniach trawy, zwłaszcza koniczyny. I mimo iż też szkodnik, to jakoś mniejszy wzbudza mój strach niż opuchlak.
Jak zajdę jeszcze jedną larwę opuchlaka, to ją zachowam i Ci ją przywiozę
anka_ 21:59, 12 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)
Jak zajdę jeszcze jedną larwę opuchlaka, to ją zachowam i Ci ją przywiozę
To można pod paragraf podciągnąć....
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
margaretka3 23:13, 12 kwi 2016

Ha ha, Aniu, a pod jaki?
anka_ 07:05, 13 kwi 2016

No... miałam tu rzucić kilka, ale wiem Gosiu, że nie jest ci do śmiechu z tymi opuchlakami. W coraz więcej wątków czyta się o tym dziadostwie, masakra. A najgorsze w tym to możliwość przywleczenia tej zarazy ze szkółki.

Jak przekopuję stare coś udające trawnik w sadzie i pędraków i drutowców od diabła, ale opuchlaków na szczęście nie znalazłam.
margaretka3 07:55, 13 kwi 2016

No nie do śmiechu, zwłaszcza że dotąd nie miałam.
A Reni na poważnie zawiozę larwę opuchlaka w celach edykacyjnych, coby każdej innej niesłusznie nie podejrzewała
Izoldka 08:21, 13 kwi 2016

07_Rene napisał(a)

Obrzydlistwo.... Bleee! Współczuję Renatko :-*
Ja na szczęście nie miałam do tej pory do czynienia ani z opuchlakami ani pędrakami i oby tak jak najdłużej !