No to lecimy
Mam zamysł swój odnośnie ogrodu. Widzę jednak, że nic tu nie jest na pewno

Co chwilę mam przetasowania w głowie

więc wszystko może się jeszcze zdarzyć.
1. Wiśnia osobliwa Umbraculifera.
2. Żywopłot z cisa.
3. Żywopłot z choiny kanadyjskiej.
4. Grujecznik japoński pendula (nie wiem czy koncepcja tej rabaty z Grujecznikiem nie jest od czapy :/ Po jednej stronie wjazdu cisy - kule i stożki a pod drugiej rh. Może to powinno być bardziej spójne? Zaczynam mieć wątpliwści. Wizualizacja tej rabaty znajduje się na 50 stronie mojego wątku (dwa pierwsze zdjęcia).
5. Bluszcz puszczony na płocie betonowym.
6. Szpaler z wiśni Amanogaway.
7. Śliwy wiśniowe Nigra lub Pissardii. W sumie jak poszerzę rabaty to może wejdą mi wielopienne? Ale nie wiem, czy szczepione nie są ładniejsze?

Pod wiśniami na całej długości szpaler z hortensji limelight.
8. Buk Pendula - jeden dzięki
Toszcze w miejscu docelowym

drugi błądzi
9. Buk pospolity Rohan Obelisk lub Dawyck Gold. Hmmm.... tu jest problem. Planowałam pierwotnie buka Rohan Obelisk, następnie jak wymyśliłam sobie wiśnie obok, to stwierdziłam, że jednak Dawyck Gold bardziej kolorystycznie będzie pasował. Teraz, w związku ze zmianą rabat, wejdzie mi tu inne drzewo i niekoniecznie kolumnowe. Ambrowiec? Platan? Buki mi się bardzo podobają, ciężko mi z nic rezygnować
10. Miłorząb dwuklapowy Mariken - pień.
11. Brzoza brodawkowata Youngii lub Wiąz camperdownii
12. Tuja szmaragd - tu też mam wątpliwości :/ Ale chyba jestem zdecydowana :/
13. Świerk serbski.
Bojam się go trochę

Tutaj wchodzi w grę opcja pociągnięcia serba na drugiej działce - do końca. Ale nie wiem :/ Tak jak pisałam wcześniej - na pewnej wysokości tracę wszelkie możliwości dbania o te drzewa. Moja drabinka do mycia okien ma tylko trzy szczebelki
14. Jakieś drzewo, może jakiś klon (jeszcze nie zdecydowałam).
Poczytałam jeszcze raz uważnie to co
Toszko napisałaś, no i narysowałam
cycki 
Wszystko jest w skali. Czarnym mazakiem pociągnięte nowe linie. Ołówek to stare linie. Nie wiem czy mam potrzebuję posiadania jakiegoś placu np na ławeczkę. Hmmm...niekoniecznie. Tak jak pisałam wyżej, lubimy bardzo nasz taras

Jak placyk to tylko na wyeksponowanie jakiegoś drzewa
Wersja pierwsza.
I wersja druga (w sumie niewiele się różnią).
Zapomniałam dodać, że świerk kłujący Glauca Globosa pójdzie na rabatę z bukiem, przed Amanogaway, zgodnie z rysunkiem Toszeczki
Napiszcie co myślicie, proszę ślicznie