Witam się i ja z Tobą. Masz już fajne rośliny wyrośnięte. Rady Szefowej bezcenne. Nie napisałaś jaki charakter ogrodu bardziej Ci odpowiada, bo są różne. Pokarz jeśli możesz po kolei całość bo jesteśmy w przed ogródku , a nie wiadomo jak wygląda reszta ogrodu
Chcesz przed ogródek inny niż całość czy ma być jednolity z resztą ogrodu.
Masz sporo roślin zimozielonych, ogród ładnie wygląda zimą, a co z kolorkami bo nic nie wyczytałam, byliny też sadzisz?
Fajnie, że pasja dzielona z mężem , u nas ogrodujemy całą rodzinką, ale młodsi po drobnych perswazjach, też mam wolną rękę w planowaniu, eM pomaga w wykonaniu co cięższych prac, a od tego roku kosi
Co do ceny roślin rozejrzyj się na forum bo często forumowicze ogłaszają , że oddadzą rośliny nadprogramowe lub nadwyżki z własnych ogrodów za free.
Większość chętnie się też wymienia sadzonkami i nasionami roślin.
W sprawie siatki ja bym się jeszcze zastanowiła nad jakimiś roślinami pnącymi i kwitnącymi , na tle szmaragdów pięknie wyglądają
Cisy możesz kupić malutkie i urosną, a tempo wzrostu zależy od odmiany . Mam dwa malutkie kupione po 15-20cm , a teraz po dwóch latach mają już około 60-70 cm.
Trzymam kciuki powodzenia