Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:41, 28 lip 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Cześć Oluś

U mnie podobnie z pogodą, dzisiaj cały dzień w przeciwdeszczówce biegałam a teraz pod kocem się grzeje...lipiec a ja mam ochotę w kominku rozpalić.
Na szczęście od jutra coraz cieplej więc się wygrzejemy
Życzę dobrej pogody!

Życzę z wzajemnością Dziękuje za pociesznie, w końcu w kupie raźniej prawda
Oby sierpień był cieplejszy mimo, ze już bezurlopowy.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:32, 28 lip 2017

Do góry
Cześć Oluś

U mnie podobnie z pogodą, dzisiaj cały dzień w przeciwdeszczówce biegałam a teraz pod kocem się grzeje...lipiec a ja mam ochotę w kominku rozpalić.
Na szczęście od jutra coraz cieplej więc się wygrzejemy
Życzę dobrej pogody!
Malutki pod lasem 23:25, 28 lip 2017

Do góry
Jak zobaczyłam Twojego eMa na FB to od razu pomyślałam, że jest związany w jakiś sposób z muzyką A tu proszę...takie cudo zmontował
Z radością obejrzałam Wasz ogród!

Buziaki Aniu
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 23:22, 28 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ja mam tylko trzcinnik Overdam i na razie, odpukać, rdzy nie miał, za to na molinii KF się pojawiła, więc okazuje się, że to nie tylko trzcinników przypadłość.

Dokładnie tak jak Edytka mówi Rdza na trawach to nie tylko trzcinniki.Nawet "małą" hacone atakuje.

Pozdrawiam Sylwia
Tu ma być ogród :) 23:15, 28 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Przedpłocie przed wieczorkiem - już z kwitnącymi Kleine Fontane i seslerią jesienną

Świetnie to wszytsko do siebie pasuje!

Moja codzienność - ogród Oli 23:00, 28 lip 2017

Do góry
Cześć

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 21:58, 28 lip 2017

Do góry
I ja z niecierpliwością czekam na mebelki
Nowocześnie z różAnką :D 21:46, 28 lip 2017

Do góry
Gipsówka to chyba potwór był? Uwielbiam ją i nawet w tym roku myślałam o wysiewie.
Działeczka Asi :) 21:36, 28 lip 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Weekend już podobno ładniejszy A w następnym tyg. będziemy narzekać na upały

Pozdrawiam Asiu!

Polinko, upały to może i będą, ale na południu... u mnie nie ma lata
Z deszczu trawki zadowolone
Pozdrawiam również
Działeczka Asi :) 21:34, 28 lip 2017

Do góry
Weekend już podobno ładniejszy A w następnym tyg. będziemy narzekać na upały

Pozdrawiam Asiu!
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:46, 24 lip 2017

Do góry
Raz już mieli jedną kozę i im chyba zdechła. Teraz znów jeden koziołek. Szkoda go trochę, bo malutki jest i fajny, cały biały.

Ozdoby robi Polinka .
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 18:59, 24 lip 2017

Do góry
Malkul, Nawigatorka,Polinka, Agania, Justyna eee_tam, Gierczucia, Dominika_ dziękuję za zainteresowanie klonem.
Sytuacja wygląda następująco-Mazan zdiagnozował zamieranie pędów. Zrobiłam przed urlopem oprysk Topsinem-ale po godzinie przyszła meeeega burza i waliło deszczem całą noc;-(Nie wiem czy cokolwiek to dało. Teraz wróciłam i chciałam go drugi raz opryskać-ale też ciągle dolewa...jak utrafić termin???
Jest kilka zżółkłych liści-choroba nie postępuje jakoś drastycznie szybko-ale postępuje.Wysłałam także fotki właścicielowi punktu, gdzie go kupiłam-klon zaczął chorować 3 tygodnie po wsadzeniu-liczę na jego zaangażowanie-obiecał skonsultować i też jakoś doradzić.
Tak to wygląda na dzień dzisiejszy.
Jedna gałąź tak wygląda...

I ogólna kondycja korony.

Za to chwastnica szaleje u mnie aż miło...ręce opadają.
Mój ogród pod lasem 20:35, 21 lip 2017

Do góry
malgol napisał(a)
Polinko, cieszę się że wpadłaś Nie dałam mniejszego stężenia, raczej większe i dlatego bałam się czy nie popaliłam roślin. Na razie widze ,że chyba nic im nie jest,ale mam jeszcze jedno pytanie : Czy wrotycz i skrzyp kisić razem? w jednym wiadrze? czy osobno wrotycz a osobno skrzyp i przy podlewaniu dopiero łączyć? Bo skoro wrotycz ma takie działanie biobójcze jak pisze Walerek to czy nie zabije tego co " wyprodukował" skrzyp?
Powiedz jakie rosliny szczególnie podlewac tymi gnojówkami? Na razie podlałam rodki przeciw opuchlakom...

Przeciw opuchlakom jest wyciąg wrotyczowo-piolunowy i Mazań podawał na niego przepis.ja wrotycz stosuje już tylko zapobiegawczo i dodaję do każdej gnojowki.obojętnie czy pokrzywa czy skrzyp. Nie wiem czy skrzyp albo pokrzywa nadaja sie do kwasnolubnych a rodki takie sa. Z tego co czytalam to nie ma dobrej gnojowki do tych roślinmogę się mylić bo nie zglebialam tematu ponieważ nie mam kwasnolubnych roślin w ogrodzie.
Dziewczyny,pamiętaj cię że za chwilę kończy się lipiec i kończymy podlewanie pokrzywa. Można już nastawić skrzyp,podagrycznik,wrotycz,babkę,mlecz.
Mój ogród pod lasem 20:48, 19 lip 2017

Do góry
Gosiu,przepraszam ze wczesniej nie odpisalam...widzialam,ze Walerek odpowiedzial.na uspokojenie moge dodac,ze w tamtym roku podlewalam dwutygodniowa gnojowka ze skrzpu i qrotyczu i nic zlego sie nie dzialo.mam nadzieje,ze nie dalas mniejszego stezenia niz 1:10?
pozdrawiam.
Droga do spełnienia 20:40, 19 lip 2017

Do góry
Kami,mocno,mocno trzymam kciuki za biopsje!!!
przytulam Cie kochana bo sama przez to teraz przechodze.
trzymaj sie i jakbys chciala porozmawiac to pisz,dzwon.
Anna i Ogród 15:56, 19 lip 2017

Do góry
Ważna informacja
Odnośnie podlewania świeżych drzewek gnojówką z pokrzywy

Polinka i Ewa napisały mi żeby nie podlewać bo drzewka muszą się ukorzenić a nie przyrastać. Więc sobie darować a jedynie nawozami typu korzonek lub startowy Magiczna Siła.
Za to w kolejnym roku lać ile wlezie

Byliny pokrzywą podlewać można do końca lipca. Potem to tylko skrzyp, babka, wrotycz, podagrycznik i mlecz
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:21, 19 lip 2017

Do góry
Malgol

Nic się 'ciekawego' nie stanie, ale lepiej byłoby podlać na raty, jako że nie jest to środek interwencyjny lecz bardziej zapobiegawczy. Polinka nawet pisała w tym wątku, że podlewała kilkakrotnie i taka procedura 'pozbawiła' ją nieproszonych gości, które po zapachu rozpoznają niegościnne miejsce, a to musi potrwać.

Pozdrawiam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:49, 19 lip 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Ogrod w przerwie między deszczem.

Katalogowo))))))))))))
Anna i Ogród 23:12, 18 lip 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Aniu i Paulino wystarczy w wyszukiwarkę wpisać "Toszka", zaznaczyć "pokaż posty" i już

Aniu, sama ciekawa jestem co Polinka odpowie w sprawie podlewania

Dam znać.
Anna i Ogród 22:15, 18 lip 2017

Do góry
Aniu i Paulino wystarczy w wyszukiwarkę wpisać "Toszka", zaznaczyć "pokaż posty" i już

Aniu, sama ciekawa jestem co Polinka odpowie w sprawie podlewania
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies