Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:26, 11 mar 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Moja babcia mówi, że jak ma za mało światła , albo za ciepło to się wszystko tak wyciąga, wierzę jej bo ma doświadczenie

Dzięki to posłucham babci i coś zmienię.

Akurat tu nie ma chyba wyciągania tylko jakby więdnie , a może to wyciąganie hmm

jarmuż mi się wyciąga a okno specjalnie umyłam żeby światło było

KAMILowe krok po kroku 22:23, 11 mar 2016

Do góry
przed
po

Teraz trzeba posadzić wykopane wcześniej porzeczki. Zrobilo sie lyso ale to bylo konieczne. Wzdluz ogrodzenia będzie winorośl. Trzeba nawiezc obornika i kompostownika ktory juz się przegryzł i po pram to glebogryzarka podobnie jak zniszczony trawnik i sypne na nowo trawą
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 22:23, 11 mar 2016

Do góry
Izuniu zaraz złote serce-naturalny odruch ,ale musze Wam powiedzieć że dziś byłam na chwilkę na działeczce i oczywiscie aparat w rękę co by tych niespodzianek nie uchwycić,wczoraj pisałam że chyba Lilia a dziś się okazało to krokusy
Ukojenie 22:22, 11 mar 2016

Do góry
Dziś zaczął kiełkować wysiany 5 marca chmiel japoński:

Poprzesadzałam:
-wysiane 13 lutego pnącze jednoroczne Mina:

wyszło 11.

-wysiane 14 lutego heliotropy:

wyszło 9 ładnych i jeden kubeczek z 3 mikrusami

....a jutro zajmę się tym:

z 5 opakowań: fioletowa, 2x kremowa i 2x różowe - jakoś rokują tylko różowe. Fioletowe na których tak mi zależało z dnia na dzień marnieją, kremowe także
edit: To PETUNIE

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:20, 11 mar 2016

Do góry
mira napisał(a)

pisze sałata siewna na cięte listki i ma być ciemna

i jeszcze nie wiem dlaczego karczoch tak mi się pokłada

Moja babcia mówi, że jak ma za mało światła , albo za ciepło to się wszystko tak wyciąga, wierzę jej bo ma doświadczenie
Żywopłot strzyżony liściasty 22:16, 11 mar 2016

Do góry
Choina nie pasuje, więc proponuję wykopać i przesadzić. Buki stworzą fajny łuk.

Dosadzić w jednej linii, ciąć na zasadzie - wyrównać w poziomie, żeby jedna linia była.

Buk w zasadzie nie wymaga nawożenia, to drzewo rodzime, rośnie w lasach. Wyściółkuj go, możesz jakąś azofoskę sypnąć, ale jeśli nie umiesz dawkować to lepiej nie rób tego, żeby nie zaszkodzić. Podsyp kompostem.

Brzoza Youngii pasuje, ale dzieciakom to ona nic nie da, bo parasol będzie zwisał do ziemi a cienia im nie da. Lepiej już brzoza jacquemontii.

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:14, 11 mar 2016

Do góry
mira napisał(a)

Musze zobaczyć tą Twoją ciemno różową - ja sobie tworzę szpaler z piwoni ale jakby poza ogrodem a na jesieni jeszcze wysadzę tam jedną bo mam przy tarasie i coś mi nie pasuje

chyba mam identyczną. Około 3-4 lata wykopywałam karpę z przedogródka , gdzie rosła pewnie z kilkanaście lat. Niesamowite miała kłącza Ogromne i tak zbite, że trudno było je wyciągnąć i rozdzielić
Ogród w skali mikro cz.II 22:14, 11 mar 2016

Do góry
A co tam piszczy w ogródeczku ??

Nie ma za bardzo co pokazywać o tej o porze , ale ciemiernik chyba jeszcze nikogo nie zawiodły .. Mój , prezent urodzinowy od Enyi z ubiegłego roku..przywieziony z Gardenii .. Przepiękny kolor
Ładnie się prezentuje ze skimmia magic merlot

I jeszcze jakiś jeden zagubiony krokusik

Buziole dla Was i miłego weekendu

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:09, 11 mar 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
A co to za sałata?

pisze sałata siewna na cięte listki i ma być ciemna

i jeszcze nie wiem dlaczego karczoch tak mi się pokłada

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:06, 11 mar 2016

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Podziwiam siewki...cleome dzisiaj pikowałam.pozdrawiam.

Musze zobaczyć Twoje kleome, wysiać to nie problem tylko to pikowanie to jest zabawa

a mnie czekać będzie

pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:04, 11 mar 2016

Do góry
monteverde napisał(a)
Aniu cieplej to jest u Jaskółeczki widziałaś ile kwitnie? pozdrawiam Was

Ja mam większy ogród.. więc i więcej kwitnie.. no i te 600 km na północ swoje robi
Za to przebiśniegów mam o niebo więcej
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 22:02, 11 mar 2016

Do góry
Gosia czekać jeszcze z pikowaniem ?
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:02, 11 mar 2016

Do góry
m_gocha napisał(a)
pewnie wytrzymam choć już by się chciało działać ogrodowo Niestety w miejscowych ogrodniczych raczej nie bywają piwonie takie już w donicach kwitnące Ja mam 3 spore krzaki ciemnej różowej - nawet pomyślałam że może ktoś chciałby się wymienić Ostatnio kupiłam w ogrodniczymi małe kłącza białej i jasno różowej Ta Twoja piękna A pole krokusikowe super!

Musze zobaczyć tą Twoją ciemno różową - ja sobie tworzę szpaler z piwoni ale jakby poza ogrodem a na jesieni jeszcze wysadzę tam jedną bo mam przy tarasie i coś mi nie pasuje

Ogród Małej Mi - sezon 2016 21:55, 11 mar 2016

Do góry
monteverde napisał(a)

pieknoty a u mnie dopiero 2 żółte krokusy maja pączki u Ciebie cieplej

Do Ciebie wiosna ma ponad 600 km dalej... dojdzie i do Ciebie.. byle nie przyszła zima jak w 2013.. 14 marca zaczęło sypać i nawaliło grubo ponad pół metra osiadłego śniegu
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:54, 11 mar 2016

Do góry
tulucy napisał(a)

Jak się robi taki test?

ogląda się siewki jedne mają być ciemniejsze i te chyba sa pełne - ciekawa jestem co z tego wyjdzie na razie nie rosną

zo to groszek wnet będę wysadzać do gruntu i zwolni się parapet

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:53, 11 mar 2016

Do góry

Ogród Babci Jasi 21:52, 11 mar 2016

Do góry
Niech ją trzyma ta nadzieja mocno, bo jak czegoś się chce to się sprawdzi!
Ja ją bardzo rozumiem, siedzieć przy oknie i na świat patrzeć przykro. Chce się słońcem się radować, podglądać swoje roślinki, to jest to co babcie najbardziej lubią na świecie. Marzec jest niedobrym miesiącem dla ludzi w podeszłym wieku. Ciągłe huśtawki pogodowe dają się we znaki, ale jeszcze trochę cierpliwości! W kwietniu już będzie dobrze. a w maju jeszcze cieplej. Zdrowia babci Jasi życzę z całego serca.
Do zobaczenia na grządkach!

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:52, 11 mar 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Miro, skiełkowała Ci rutewka czy nadal ją stratyfikujesz?
Ku wielkiej mej radości wczoraj odkryłam, że nasionka rutewki po dwóch tygodniach od wysiania zaczynają kiełkować (bez stratyfikacji). Ale fajnie

Moja w lodówce - miałam zamiar wysiać w kwietniu i chyba tak będzie

za to nie wiem co z tą sałatą zrobić = chyba do gruntu i agrowłókniną okryć

kleome do pikowania

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:51, 11 mar 2016

Do góry
Mam jedno, ale dzisiaj zaczyna już wypuszczać coś więcej, więc będą listeczki właściwe

drugie zaraz cyknę
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:49, 11 mar 2016

Do góry
viva napisał(a)
Mireczko, gdzieś przeczytałam, że pikowałaś już lewkonię. Czy robiłaś jej test na pełne kwiaty i puste?

Tylko nie tuję zamiast chorego jałowca

No to co jak nie tuję - potrzebuję szybko kolumnę zieloną - głowię się - miejsca nie pokazałam dokładnie

Ja pierwszy raz z lewkoniami zaczynam przygodę. Bardzo szybko skiełkowały i stoją.
Czytałam gdzieś o teście lewkoni na kwiaty pełne i puste - podobno jedne siewki są ciemniejsze inne jasne - ale które które to nie wiem
ja się w to nie bawię

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies