Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:25, 12 kwi 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękne serby, piękny ogród i piękne wnuczęta. Czego chcieć więcej? Chyba tylko zdrówka )))))))

Dokładnie tylko tego trzeba

Kwitnie ułudka.. kupiona latem w zeszłym roku To jedna z propozycji pod brzozy.... rdesty od Pszczółki żyją ,ale chyba ich szkoda pod brzozy

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:23, 12 kwi 2016

Do góry
kasiek napisał(a)

No wielkie WOW - masz gigant serce - wprost proporcjonalnie do ciętego języka Nie da się Ciebie nie lubic
Ja dziś cieszyłam się jak głupia, bo parprotke od Ciebie znalazłam, a byłam pewna że zniszczyłam nie chcący przy robieniu strumyka ... Ale roslinki od Ciebie jak i Ty - niezniszczalne

Z tą niezniszczalnością to trochę przesada.. niestety nie jestem okazem zdrowia Mam siłę i dość dobrą kondycję (bo ciągle nad tym pracuję).. ale reszta.. gwarancja się na wszystkie części z czasem kończy I póki jeszcze to i tamto działa należy czerpać z życia Ale najbliższy miesiąc mam zapchany czasowo i zarabiam na czerpanie potem

Ukradzione od znajomej z potoku... kwitnie Kupne padały ..

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:20, 12 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

A Twoje jaskry? cudowne sa te różowe jaskry!

O masz jaskry!

Po wizycie we Wrocławiu właśnie jestem w nich zakochana.
Muszę zrobić rozeznanie czy u nas są do kupienia

I też czekam na fotki kolejnych rewolucji
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:19, 12 kwi 2016

Do góry
Odnośnie serbów.. muszą rosnąć by dorównać koleżankom po bokach ..

Z za różaneczników prawie serbów nie widać.. ale wprawne oko je wypatrzy.. i mam takie dziury ..... ten widok jest ładniejszy.. inne widoki są może nie gorsze, ale na domy sąsiadów.. Sąsiadki śmieją się, że teraz będą miały wgląd w mój ogród bez zaglądania pomiędzy jodełkami A ja znów będę mogła pogadać przez płot

Sąsiadów mam fajnych..ale nawet fajni jak zaglądają mi do domu przez okna to trochę krępuje.. że do ogrodu to mi nie przeszkadza, ale to jest na prost okien do domu A firanek i zasłon nie mam.. i nie będę mieć... bo storczyki nie pozwalają
Typografia ogrodu 00:13, 12 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
do osobowki.pan ze szkółki obiecał ze sie wmieszcza jesli bedzie tylko kierowca i choc M mial.golazke 2 cm od twarzy to sie zmieściły

O rany, ależ Twój połówek Cię kocha W takich warunkach podróżować rzez Polskę - dzielny był

Śliwowiśnie duże ale faktycznie, na Twoich hektarach zniknęły. Musze szybko rosnąć

Dasz namiar na tą szkółkę? Jak taka rewelacyjna to podjadę i sobie pooglądam co mają.

Bociana bym się bała. Całe szczęście, że on u Ciebie gniazduje. Mnie by stresował - a jeszcze jakbym go z łóżka widziała - zawał murowany
wymienię wierzbę iwę, hakuro nishiki, różne jałowce płożące, na żurawki i trawy 00:04, 12 kwi 2016

Do góry
wymienię wierzbę iwę, hakuro nishiki, różne jałowce płożące, na żurawki i trawy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 00:04, 12 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Gosia, te czosnki tak gęsto sadziłaś, czy może one się pomnożyły?

Edit, nie zauważyłam, ze to u Magnolii.
Malutki pod lasem 23:51, 11 kwi 2016

Do góry
Tulipanek ze starych Posadzona tawuła, i zdeptana ledwo co widoczna budleja i rozchodnik
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 23:49, 11 kwi 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

A ten pomysł ci ukradnę na wąski trawniczek koło warzywniaka z dojściem do dalszej części

Wizualizacje cudne. Czytam, że z namiarami na buksiki się spóźniłam

Ładnie zaczęłaś realizacje
Malutki pod lasem 23:46, 11 kwi 2016

Do góry
Porobiłam coś dziś z Jasiem, Posadziłam pod płotem między forsycją a lilakiem tawułę, wsadziła, dodatkowe 3 sztuki rozchodników Star Dust z podziału.

Niestety straty też są Jaś zdeptał mi najładniejszego rozchodnika i nadepnął na budleję, która daje jakiekolwiek oznaki życia. Mam nadzieję, że przeżyją atak.
Na szmatę nie patrzymy. Jest do zdjęcia, ale jesienią nie chciało mi się zdzierać trawy w tym miejscu i szmata położona, żeby się jej pozbyć. Jeszcze chwilę
Miłkowo - sezon 2016-2022 23:44, 11 kwi 2016

Do góry
9 magnolii - marzenie

Milka napisał(a)

I ogromny sukces, jestem w szoku
Z pestek mam 2 piwonie drzewiaste, rok temu z Kanady te pestki dostalam, zrobilam, jak kazali i zapomnialam
A dzis patrze i

A to druga, ciut wieksza

nawet nie wiedziałam, ze je można z pestki posadzić. Gratuluję rozmnożenia!
Co i jak? Nowicjuszka 23:28, 11 kwi 2016

Do góry
alis napisał(a)
Nie wiem czy widziałaś u mnie w wątku str 21 turzycę Buchanana? jest ładna, ma sztywne pędy lekko wyginające się ku dołowi, poczytaj o niej, może przypadnie Ci do gustu, już nie pamiętam gdzie czytałam, ale ktoś ja polecał.

przeczytam o niej chciałam coś brązowego, żeby pasowało do zieleni i niebieskiego koloru
mniej więcej coś takiego, żeby nawiązywało do skarpy
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 23:18, 11 kwi 2016

Do góry
dominika_ napisał(a)

Wrzosiec

Śliczny wrzosiec, uwielbiam wrzosy i wrzośce.
W Gąszczu u Tess 23:07, 11 kwi 2016

Do góry
Tess napisał(a)
A tu moje ukochane przylaszczki w późniejszej fazie kwitnienia. Są piękne. prawda?

Piękne.
Moje małe wielkie marzenie 23:06, 11 kwi 2016

Do góry

Ten miskancik ML przezimował zadołowany, dopiero sobie o nim przypomniałam. Chyba już dawno powinnam była go ściąć, chce go podzielić na kilka części, kiedy to zrobić? Zaraz po ciachnięciu, czy czekać aż trochę odbije.
W Gąszczu u Tess 23:00, 11 kwi 2016

Do góry
A tu moje ukochane przylaszczki w późniejszej fazie kwitnienia. Są piękne. prawda?

I moje kolejne odkrycie - cebulica syberyjska. Cudony, niebieski kolor w ogrodzie. Uwielbiam niebieski i uwielbiam cebulicę syberyjską.

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 22:59, 11 kwi 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Ranniki przekwitły i wyglądają tak!

Moje też już przekwitnięte. Patrząc na nie z daleka dochodzę do wniosku, że jako roślina okrywowa są niczego sobie

Wnusiowego sukcesu gratuluję.
W Gąszczu u Tess 22:59, 11 kwi 2016

Do góry
Baby moje kochane Nie mam dość czasu, by do Was zaglądać, a z obawy, że jak do którejś zajrzę, to inna się poczuje dotknięta, prawie nigdzie nie zaglądam.
Pojęcia nie mam, co się u Was dzieje

Świecznica nie kupiona. Zdecydowałam się na Pearl White.

Mam już w domu (choć nie wszystkie w ogrodzie) wszystkie zakupione powojniki. Jestem zachwycona zakupami z Ożarowa Mazowieckieo. Rosliny wypasione (dwuletnie). Natomiast drugie źródło - marnie w tym roku. Tanio, ale anemiczne maleństwa.

Mam też mnóstwo krewetek Mogę sprzedawać na kilogramy. Zdecydowałam się na zastosowanie Nemasysu L (zimne nicienie), już kupiłam, lada moment spodziewam się dostawy. Prawie 4 stówy za tę większą porcję.

Zwertykulowałam wszystkie trawniki (w weekend byłam nad Rozlewskiem, tam też zrobiłam wertykulację, wzbudzając niemałe zainteresowanie sąsiadów).

Nie mam wielu zdjęć ogrodu, ale dorodne ciemierniki zasługują na pokazanie.

Widzicie tu - po prawej - przylaszczki?

Moje małe wielkie marzenie 22:51, 11 kwi 2016

Do góry
Toszka, przejrzałam wątek Anbu i poczytałam o złotej zasadzie trójkątów. Dzisiaj miałam niewiele czasu na prace ogrodowe, dopiero przed 18 udało się przekopać rabatę z obornikiem, zmierzyłam ją dokładnie, rozrysowałam i zrobiłam szkic nasadzeń, tylko boję się, że nie do końca pojęłam tę zasadę trójkątów.

i prawie po nocy była przymiarka.
Wydaje mi się, że mam tam za mało miejsca na tyle kul, przy założeniu, że każda z roślin osiągnie docelowo ok. 70-90cm średnicy(?) zerknij Toszka proszę.
Mam wrażenie, że rabata może być przeładowana kulkami, zdjęcie robione nocą, ale chciałam je jeszcze dzisiaj pokazać, jutro cyknę wyraźniejsze.

Gdyby udało mi się gdzieś zdobyć takie duże kule, echhh.
Blyxa i elipsa 22:49, 11 kwi 2016

Do góry
I jaskrowe rabaty

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies