Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Konieczki 13:13, 11 kwi 2016

u Gurgula są ale cena..... ale piękne i zdrowe to fakt
Anula niech Ci rosną
Kawa 13:19, 11 kwi 2016

Ani normalni piękne serby
ale Dudus i Muminek śliczniejsi

macham poniedziałkowo
tfu tfu niech rosną i drzewa i wnuki
Mala_Mi 21:23, 11 kwi 2016

Karol99 napisał(a)
Aniu Twój wątek pędzi jak szalony, wiem, że nie masz wiele czasu na odpowiedzi ale mam do Ciebie pytanie. Czy serby poradzą sobie przy brzozach? Nie wiem jaki żywopłot tam posadzić, a tuje niestety brzydną.

Tuje brzydną przy brzozach może z tego powodu, że brzozy do nich dotykają i je cieniują. Tuja jak coś ją smyra to wtedy się robi łysa. Tak załatwiłam sobie tuje topinamburem

Brzoza jak i serb ma podobny system korzeniowy, a to nie jest dobre towarzystwo. Jedno i drugie ma korzenie szeroko i płytko.

Musisz się pytać kogoś kto ma tak posadzone.. Ja mam jodły, a jodła ma głęboki system korzeniowy i daje radę.
Karol99 22:19, 11 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)

Tuje brzydną przy brzozach może z tego powodu, że brzozy do nich dotykają i je cieniują. Tuja jak coś ją smyra to wtedy się robi łysa. Tak załatwiłam sobie tuje topinamburem

Brzoza jak i serb ma podobny system korzeniowy, a to nie jest dobre towarzystwo. Jedno i drugie ma korzenie szeroko i płytko.

Musisz się pytać kogoś kto ma tak posadzone.. Ja mam jodły, a jodła ma głęboki system korzeniowy i daje radę.

Dziękuję za odpowiedź. Będę pytał i szukał.
blyxa 23:57, 11 kwi 2016

Przyszłam na nowe zdjęcia - super te serby.
Trzymam kciuki aby rosły błyskawicznie.
Fajny prezent.

Chłopcy też fajni. Nie dziwię się, że wolisz ich od forum. Ja też najpierw biegnę do dzieci
Mala_Mi 00:19, 12 kwi 2016

Odnośnie serbów.. muszą rosnąć by dorównać koleżankom po bokach ..

Z za różaneczników prawie serbów nie widać.. ale wprawne oko je wypatrzy.. i mam takie dziury ..... ten widok jest ładniejszy.. inne widoki są może nie gorsze, ale na domy sąsiadów.. Sąsiadki śmieją się, że teraz będą miały wgląd w mój ogród bez zaglądania pomiędzy jodełkami A ja znów będę mogła pogadać przez płot

Sąsiadów mam fajnych..ale nawet fajni jak zaglądają mi do domu przez okna to trochę krępuje.. że do ogrodu to mi nie przeszkadza, ale to jest na prost okien do domu A firanek i zasłon nie mam.. i nie będę mieć... bo storczyki nie pozwalają
Mala_Mi 00:23, 12 kwi 2016

kasiek napisał(a)

No wielkie WOW - masz gigant serce - wprost proporcjonalnie do ciętego języka Nie da się Ciebie nie lubic
Ja dziś cieszyłam się jak głupia, bo parprotke od Ciebie znalazłam, a byłam pewna że zniszczyłam nie chcący przy robieniu strumyka ... Ale roslinki od Ciebie jak i Ty - niezniszczalne

Z tą niezniszczalnością to trochę przesada.. niestety nie jestem okazem zdrowia Mam siłę i dość dobrą kondycję (bo ciągle nad tym pracuję).. ale reszta.. gwarancja się na wszystkie części z czasem kończy I póki jeszcze to i tamto działa należy czerpać z życia Ale najbliższy miesiąc mam zapchany czasowo i zarabiam na czerpanie potem

Ukradzione od znajomej z potoku... kwitnie Kupne padały ..

Mala_Mi 00:25, 12 kwi 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękne serby, piękny ogród i piękne wnuczęta. Czego chcieć więcej? Chyba tylko zdrówka )))))))

Dokładnie tylko tego trzeba

Kwitnie ułudka.. kupiona latem w zeszłym roku To jedna z propozycji pod brzozy.... rdesty od Pszczółki żyją ,ale chyba ich szkoda pod brzozy

Mala_Mi 00:28, 12 kwi 2016

Zielona napisał(a)
Aniu... Ty i w moim ogrodzie mieszkasz... Dobro wraca, a zasada "podaj dalej" jest jedną z lepszych, którymi możemy się kierować. Niech Dajankowe serby rosną równie zdrowo i szybko, jak Twoje Dudusiowe Muminki

Ja nazywam takie dobro .. rośliny z duszą I prezentów nie wyrzucam.. nawet jak nie pasują to zostają Dobrych dusz się nie wyrzuca

I ostatnia fota dzisiejsza.. z komórki.. brak czasu .. na ogód i forum, ale dobrze, ze jest praca.. nie narzekam. Szczególnie, że forum popołudniami nie działa.. szlag mnei trafia jak próbuje zajrzeć.. dzięki temu .. nie zaglądam..

Orlik już w blokach startowych

Mala_Mi 00:53, 12 kwi 2016

ana_art napisał(a)
Ania czy Ty mi możesz pokazać wiśnie kiku w okresie lata czy jesieni? Na jakiej wysokości masz ją szczepioną i czy jej gałęzie 'idą' trochę w górę, a potem opadają czy inaczej, no i czy masz z nią jakieś problemy

Szczepiona na ok. 2,0m, ale pokrój ma zwisający... gałęzie nad ziemią przycinam/wycinam.. latem jest zielona, jesienią bardzo późno się przebarwia. Jako jedno z ostatnich drzew łapie kolor. Jak się przebarwia to już wiem, ze to koniec jesieni .. Rośnie bez problemu, chociaż jakieś miejsce takie "rakowe " dostała.. jak to wiśnie Kwitnie też bez problemów, jedynie przymrozki wiosenne potrafiły ja czasami załatwić.

To lato

Hosty żółte, klony przebarwione a ona zielona

I jesień

Kwitnie krótko.. czym chłodniej tym dłużej.. ale jaki efekt Widać gdzie szczepiona.