mój nie wisi na kominku! skruszyłby się od gorąca. Wisi obok w zamian za obraz. Super sprawa. Mój ma ok. 50 cm w środku. Robi wrażenie. Może zrobie jutro zdjęcie
Sebek bardzo fajne widoki ze spaceru. Piękne lasy. Spacery są dobre na wszystko. A wianek też fajny.Ja mam jeszcze zrobiony jesienią z róż, traw, gałązek olchy i jeszcze takiej jednej rośliny co ma suche, pomarańczowe torebeczki. Mój wciąż jest jaskrawy i zdobi ścianę w salonie, Wcale nie widać że parę miesięcy temu był robiony Wianki są fane i bardzo modne. Widziałam takie robione z fasoli, szyszek, muszelek a nawet z popkornu !!
a tak narzekałaś - przecudnie wygląda ta donica w takim wnętrzu - idealna
A skrzyneczki masz boskie - można gotować w takich warunkach
Sebciu miałeś rację, jak obsadziłam kwiatami to wyglądają nieźle. Zobaczę jak się będzie sprawował system nawadniania, bo palma jak na razie pije wodę jak smok, więc pewnie korzenie szybko się dostosują.
Chyba zamówię białe na taras kuchenny, który latem ma być caly w bielach parasol, poduchy na krzesła, donice i oczywiście kwiaty....
Do bieli może daj mocny kolor w postaci choćby niebieskich bratków czy petuni - wydaje mi się, że będzie to fajnie wyglądać
Dziękuję za wsparcie
Cały weekend przeglądam wasze ogrody i w poszukiwaniu inspiracji...
Nad warzywniakiem muszę jeszcze pomyśleć...
Mój nieszczęsny trawnik pozostawia wiele do życzenia... głównie z powodu braku czasu, a deszcz też u nas nie zagościł od wielu miesięcy... Myślę, że zastąpie trawę białym żwirkiem/kamykami, a w miejscu gdzie będzie stał stół zrobimy drewniany podest... chyba dodam też kilka jasnych płytek na żwirku... jutro będę planować dalej...
A nie wiem, czy wiecie, że dziś do 7000 Fana na Facebooku brakuje tylko 7 osób.
Będzie nagroda książkowa dla wygenerowanego 7.000 Fana, próbujcie, jeśli ktoś jeszcze nie polubił Ogrodowiska na Facebooku. To super wynik
Kiełki tulipanów - po jednej stronie calkiem zielone, a tu czerwone. Rosną w doniczkach i czasami podtapia je woda - ale doniczek wyjąć nie można - może się coś im stać?
a tak narzekałaś - przecudnie wygląda ta donica w takim wnętrzu - idealna
A skrzyneczki masz boskie - można gotować w takich warunkach
Sebciu miałeś rację, jak obsadziłam kwiatami to wyglądają nieźle. Zobaczę jak się będzie sprawował system nawadniania, bo palma jak na razie pije wodę jak smok, więc pewnie korzenie szybko się dostosują.
Chyba zamówię białe na taras kuchenny, który latem ma być caly w bielach parasol, poduchy na krzesła, donice i oczywiście kwiaty....
Dzięki Sebek za odpowiedź Na świerki na pewno miejsca nie ma, na cis byłoby. Tak się jednak zastanawiam, czy nie powinnam być konsekwentna i skoro posadziłam tą tuję Kórnik tam dalej po lewej od domu, to czy tu też nie powinnam jej jednak posadzić ... ? To jednak prawie ta sama linia przy kostce ... ? Być może kiedyś dosadzimy nawet przy tej "zawrotce" i to się wszystko wtedy połączy ... nie wiem czy dobrze kombinuję ...