Marzenko ... jestem moim cennym źródłem informacji... Kochana jak spotkasz te pelargonie białe to koniecznie mnie zawiadom... pojadę nawet na Psie Pole ... bo po mojej stronie Wrocławia nie było ...
Na pewno dam znać i czekam również na takie informacje
Oczywiście, będziemy non stop contact w tych sprawach
Właśnie mnie Magda natchnęłaś tymi gardenbuilders - zamiast kosodrzewin kule bukszpanowe różnych rozmiarów posadzę pod wiśniami kiku-shidare. I przed furtką też. Na razie szukam grabów fastigata. Posadzę z tylu i na froncie domu, przed ogrodzeniem, coś na wzór nasadzeń Danusi przed murem.
Na razie nie wiem czy je w szcześciany czy stożki będę strzyc ....
Do bieli może daj mocny kolor w postaci choćby niebieskich bratków czy petuni - wydaje mi się, że będzie to fajnie wyglądać
Sebciu biały będzie przełamany żółtym, bo ta część ogrodu w żółtych kolorach jest niebieski króluje na foncie dzięki lawendom i jest przełamany bladym różem. Ale przy tarasie, który jest od zachodniej strony będzie różowy przechodził stopniowo w biały. Żółty króluje wszedzie.
Już w donicach są posadzone białe i żółte: frezje, lilie, kanny, dalie. Różne punkty w różnych miejscach będą ozdabiać ogród, w których są już pieciorniki, liliowce, trytomy , wszystkie żółte i jeszcze będą kule bukszpanowe w donicach
To cieszę się bo chciałam Ci się jakoś odwdzięczyć za te donice ...
... w sześciany by było super
Już je chcę strzyc, na razie u Kulasa po 250 zł są a potrzebuję 10 szt!!!! Szukam dalej, taniej......
Sześciany są świetne, ale kilka lat trzeba poczekać a w stożki to one prawie rosną, zobaczymy