To powojnik atragene Markham`s Pink.
Mam jeszcze z tej grupy niebieski Maidwell Hall.
Mam takie coś w ogrodzie.Co to jet ?? Chwast ??
I tulipek ładnie się rozwinął
Hortensje Strong Anabelle ostro ruszyły po cięciu. Teraz nawóz i woda żeby kule wielkie były
Czekam na Kanzan chociaż dużo pączków nie ma.
Widok z altany
Problem z budlejami rozwiązał się sam. Zmarzły. Na ich miejsce trafią jeżówki.
Dzisiaj w końcu nie padało więc udało mi się co nieco posadzić.
Dla porównania zdjęcia przed i po.
Muszę jeszcze dosadzić trawy i byliny ale mam kłopot żeby kupić w Rzeszowie te które zaproponowała Danusia w projekcie. Cześć udało się zamówić przez internet.
Długo mnie nie było, bo strasznie ciężko z czasem u mnie, a teraz pochłania mnie szykowanie 6 urodzin córy
Zrobiłam odręczne szkice pierwszych planów ogródka - mam nadzieję, że będzie coś widać. Wrzucam zdjęcie całości i podzielone na 2 części.
Aga, co do kształtu rabat - podobają mi się jedne i drugie. Chyba nawet wolałabym faliste obecnie, ale tak mało mam miejsca, a nie chciałabym żeby rabat wyglądała jak wąż.
u mnie w tamtym roku były ale nie jadłam..
A teraz nie rzuciły mi się w oczy ,muszę jutro tam zerknąć.
Mimo wszystko bałabym się je jeść..ktoś radził by w sanepidzie zbadać i dopiero potem konsumować
Witam, potrzebuję pomocy, nie wiem jaka choroba dopadła moje świerki, na całej długości świerków usychają igły, zaczynają wypadać, drzewa wyglądają strasznie. Są prawie łyse. Świerki mają dziesięć lat, nie wygląda to jak typowe brązowienie, igły zaczynają raczej jaśnieć, a potem nie wiadomo kiedy gałąź zostaje łysa. Na pojedynczych gałęziach widać też zieloną... "pleśń", a jeden ze świerków jest zaatakowany też szarą pleśnią - taką jaka często dotyka drzew owocowych. Bardzo proszę o jakąś poradę, niedługo wszystkie drzewa zostaną bez igieł, a ja nie mam pojęcia co robić, a co najgorsze nie wiem nawet co to za choroba... Pozdrawiam.
Ale piękny!! ja niestety do nich ręki nie mam, miałam już 3 i 3 marnie skończyły, a szkoda, bo faktycznie piękne są, to nic będę je podziwiala u Ciebie
Wiecie, czasami będąc na działce wieczorem po cały dniu albo pracy albo innej ..
Lubię rozpalić ognisko, posiedzieć przy nim z kubkiem dobrej herbaty lub lampką wina...Ummm cudne relaksujące chwile.
Na majóweczkę bedą.Oby tylko było ciepło.
Lubicie tulipanki,,, to proszę kolejne
te tulipanki
- tak dziwnie rozkwitły
W listopadzie - po przesadzeniu, zmieniałam linię rabat na proste:
Wiosną czyściłam rabatę i okazało się, że jedna się źle ukorzeniła, była luźna w ziemi, ale niespodzianek w ziemi nie znalazłam. Zabrałam do domu, zrobiłam sadzonki, tylko dwie się nie przyjęły, miałam 23 nowe trawki.
A na rabacie jedną trawkę podzieliłam na dwie - najlepiej rozciąć nożem, nie uszkadzają się tak ... i posadziłam, przycięłam końcówki: