Mnie sie tam ten bez bardzo widzi, ale ja tylko na fotke patrze. Nie widze calosci. Purpurowy, taki ciemny, z tymi azurowymi lisciami na tle szarej sciany - miodzio
Szpaler jednak jednoodmianowy, ewentualnie 2 odmiany naprzemiennie (ale wyraźnie różniące się. Jednoodmianowy znacznie prostszy do realizacji no i mimo wszystko wprowadza do ogrodu ład i elegancję. Na rabatach natomiast można bardziej poszaleć z odmianami ale i tak fajnie prezentują się w grupach np po 3 egzemplarze. Takie jest akurat moje zdanie ale podejmij decyzję sama- to przede wszystkim Tobie ma się podobać Ja np uwielbiam gdy ogród tętni kolorami i jest wręcz cukierkowy, ale bardzo szanuję inne gusta.
Tutaj Limki, Vanilka tylko dlatego,że przewieszając się uwidacznia Anabelki, które w pewnym momencie robią się niższe od Limek
Dzisiaj pikowałam trawkę. Rozplenica purple majesty posiana 25 lutego już gotowa do pikowania. Na razie zrobiłam 28 szt. A co z resztą? Przepikowałam mniej więcej połowę pudełka.
Zapowiada się cały ogród w pałkach , takich:
Ja swoim dalam ostatnio wyciagu z kompostu (wurmhumus wlasnej roboty). A dlaczego?Bo pokazaly sie paki no i moje to sadzonki z poprzedniego roku,stoja w domu, w jasnym miejscu, przy oknie tarasowym. Swiatla maja dosc.
Najwcześniej kwitnie Anabelka- to zdjęcie najlepiej obrazuje różnice w terminach, Limelight dopiero w pączkach
Z bukietowych wyraźnie pierwsza Diamantino
w zeszłym roku posadziliśmy clematisy na tej kratce, ciekawe czy przeżyły
blaszak musi zostać bo to składzik na ekogroszek, to drewno zza niego trzeba jakoś uporządkować a kratkę albo pergolę chciałam pociągnąć do tarasu tak żeby zasłonić składzik na drewno i całe zaplecze ogrodnicze że tak powiem