nabawiłam się dziś 3 odcisków na paluchachręce mi się od roboty odzwyczaiłyogrodowo podziałałam tylko na murku ale i tak zadowolona jestemoczywiście miałam pomocnika
no o trochę wiosny
A to nie wiem jak się. Kiedyś na spacerze jak byłam rosło gdzieś pod płotem, to sobie trochę wykopałam i do ogrodu przyniosłam. Fajne malutkie niebieskie kwiatki
krokusy pięknie w słońcu wygladają
i tulipany wychodzą pierwszy raz je posadziłam więc nawet nie pamiętam jak mają kwitnąć
Cesarska korona też już wystartowała
i jeszcze jedna fotka zarysu oczka słabo widać ale z tyłu już robię nasadzenia Irysy, liliowce, prymule, fiołki, niezapominajki
Iwona dzięki za fotki wiśni.Ładne są. Chyba się skłonię ku nim. Tylko pozostaje mi znaleźć w szkółce. Ładna wogóle ta rabata
Co ile sadziłaś te wiśnie?
A propos moich porządków na rabatach ... zatrzymałam się przy hortensjach bo nie wiem jak je w końcu ciąć ... może ktoś pomoże? Zrobiłam dla przykładu zdjęcie (sorry za jakość) limki przed cięciem:
okolice docelowego oczka)
Oczko w oddali.Podcięte tuje i nowe nasadzenia roślin bylinowych gęsiówka kaukaska, nowy stopień.Przed nim dosiałam trawę , na razie jest ziemia.
Wiesz Aniu a ja nie do końca jestem przekonana do tych szmaragdów, ale trzeba mieć świadomość swoich ograniczeń. Duży ogród to duże możliwości ale i ogromna kasa. A u mnie pustki. Więc czasami trzeba iść na kompromis.
Choć przyznam, że chodzi za mną jeszcze choina.
zrobiłam drugi projekcik. Jakoś te kule wiszącej gipsówki bardziej mi się podobały, ale muszę wziąć pod uwagę, że to co jest tu narysowane nie musi odpowiadać rzeczywistości ....
i jeszcze te miłorzęby bardziej poszarpane narysowałam, bo w necie nie widziałam ładnych kulek. Ale w realu trzeba może poszukać
Bardzo proszę o pomoc w zaprojektowaniu tej pustej przestrzeni . Nie mam pojecia jaki kształt nadać ani co posadzic, Dodatkowym utrudnieniem jest rozsuwana brama ktora zachodzi na bukszpany i ścieki ,ktore tez chce zaslonic. posadzilam tylko bukszpany a wokol nich klon na pniu, w rogu jest roża na pniu . Bede wdzięczna za każda rade [img