hej Paulinka nie widziałam
normalnie taka zalatana jestem że w tym tygodniu nic pewnie nie zrobię
a kosaćce mam wykopać co sa wkoło studni tylko kiedyyyyyy ja się pytam?
Kamilka właśnie cichaczem Do Ciebie zerkam i widzę,że na nic czasu nie masz ogród nie zając nie ucieknie ja prawie cały weekend odpoczywalam na tarasie, a dzisiaj piecze mnie twarz od słońca buziaki kochana!
A i takie cuda jeszcze dzieją się w moich skrzyneczkach, wszystko ładnie rusza .
Zdecydowanie stwierdzam,że jest to rewelacyjny sposób na warzywniak, zero plewienia, warzywa pięknie rosną, z emusiem postanowiliśmy że w przyszłym roku dołożymy jeszcze na pewno ze 3 takie skrzyneczki
A gdzieś tam przy końcu działki, obok blaszaka wsadzilam kilka patyczkow hortensji jak scinalam 5 z nich mają już ładne listki, więc na jesień jak dobrze pójdzie kolejne dołącza do mojej kolekcji, gdzie znajdę im miejsce jeszcze nie mam pojęcia
Moim zdaniem nie warto kupować tych hortensji bo one w lato raczej już kwitnąć nie będą, jak chcesz ogrodową to poczekaj aż w sezonie będą do szkółek przywozić jakieś bardziej wartościowe odmiany.
Ja planuje sobie ogrodówke do donicu=y kupić i na zimę chować do garażu bo u mnie klimat nie sprzyja uprawie hortensji ogrodowych w gruncie a bawić się w przykrywanie które też nie pomogło moim ogrodówkom to nie dla mnie.
Ja to tak zarobiona byłam walnęłam sobie rabatę długą na 14 m i szeroką na 8 w międzyczasie kolejną rabatkę tez sporą, wywożenie ziemi a obecnie mam taką kontuzję ręki że szkoda gadać biorę mega silne leki o pracy w ogródku nie ma mowy.... a jeszcze mam nieposadzonych 5 hortensji
napisałam do ciebie pw
tulipany masz piękne te żółte mi sie bardzo podobają