Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 14:27, 18 kwi 2016

Dziewczyny widzialyscie w B. hortensję ogrodowe za 20 zł?? Są już pięknie rozkwitniete różne kolory myślicie,że jak teraz kwitną to w lecie też będą??
ANNA1976 14:34, 18 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)
U nas w weekend była piękna i słoneczna pogoda, w ogrodzie obudzily mi się pierwsze tulipany...

Piękne tulipany
U mnie malutkie jeszcze
Kawa 14:53, 18 kwi 2016

hej Paulinka nie widziałam
normalnie taka zalatana jestem że w tym tygodniu nic pewnie nie zrobię
a kosaćce mam wykopać co sa wkoło studni tylko kiedyyyyyy ja się pytam?
paulina_ns 16:12, 18 kwi 2016

ANNA1976 napisał(a)

Piękne tulipany
U mnie malutkie jeszcze

Hej Aniu, byłam u Ciebie chwilkę i odpisałam U mnie na razie kwitną te co mam już dłużej w ogrodzie, reszta powoli coś się zbiera
paulina_ns 16:14, 18 kwi 2016

Kawa napisał(a)
hej Paulinka nie widziałam
normalnie taka zalatana jestem że w tym tygodniu nic pewnie nie zrobię
a kosaćce mam wykopać co sa wkoło studni tylko kiedyyyyyy ja się pytam?

Kamilka właśnie cichaczem Do Ciebie zerkam i widzę,że na nic czasu nie masz ogród nie zając nie ucieknie ja prawie cały weekend odpoczywalam na tarasie, a dzisiaj piecze mnie twarz od słońca buziaki kochana!
zoja 16:42, 18 kwi 2016

te tulipany to papuzie?
żółty podoba mi się bardzo, ale ten pomarańczowy to troszkę nie w moim guście
pięknie Ci rosną kwiaty

u Ciebie deszcz - u mnie prawie cały dzień słońce
paulina_ns 17:30, 18 kwi 2016

zoja napisał(a)
te tulipany to papuzie?
żółty podoba mi się bardzo, ale ten pomarańczowy to troszkę nie w moim guście
pięknie Ci rosną kwiaty

u Ciebie deszcz - u mnie prawie cały dzień słońce

Zoja tak to są papuzzie to nie jest pomarańcz, tylko czerwień , to były moje pierwsze zakupione tulipany zanim jeszcze tutaj trafiłam, więc wiesz

Oj zazdroszczę Ci słońca u nas cały dzień pochmurno i zimno, ja wczoraj w krótkim rękawku chodziłam, a dzisiaj kurtkę zimowa założyłam
paulina_ns 17:39, 18 kwi 2016

A i takie cuda jeszcze dzieją się w moich skrzyneczkach, wszystko ładnie rusza .

Zdecydowanie stwierdzam,że jest to rewelacyjny sposób na warzywniak, zero plewienia, warzywa pięknie rosną, z emusiem postanowiliśmy że w przyszłym roku dołożymy jeszcze na pewno ze 3 takie skrzyneczki

A gdzieś tam przy końcu działki, obok blaszaka wsadzilam kilka patyczkow hortensji jak scinalam 5 z nich mają już ładne listki, więc na jesień jak dobrze pójdzie kolejne dołącza do mojej kolekcji, gdzie znajdę im miejsce jeszcze nie mam pojęcia

Filemon24 18:25, 18 kwi 2016

Moim zdaniem nie warto kupować tych hortensji bo one w lato raczej już kwitnąć nie będą, jak chcesz ogrodową to poczekaj aż w sezonie będą do szkółek przywozić jakieś bardziej wartościowe odmiany.
Ja planuje sobie ogrodówke do donicu=y kupić i na zimę chować do garażu bo u mnie klimat nie sprzyja uprawie hortensji ogrodowych w gruncie a bawić się w przykrywanie które też nie pomogło moim ogrodówkom to nie dla mnie.
Filemon24 18:30, 18 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)

Gdzieś Ty tyle się podziewala???nic nie piszesz, wątku nie masz jak mam Cie znaleźć i teraz jeszcze te powiadomienia.

Ja to tak zarobiona byłam walnęłam sobie rabatę długą na 14 m i szeroką na 8 w międzyczasie kolejną rabatkę tez sporą, wywożenie ziemi a obecnie mam taką kontuzję ręki że szkoda gadać biorę mega silne leki o pracy w ogródku nie ma mowy.... a jeszcze mam nieposadzonych 5 hortensji
napisałam do ciebie pw
tulipany masz piękne te żółte mi sie bardzo podobają