pogoda pod psem
ale mokro to może nasionka w łące wykiełkują
część iglaków przycięłam w tygodniu
kształt mają jeszcze nie idealny ,ale to dopiero drugie ich cięcie było
Bardzo proszę o pomoc, hortensja wygląda jak na zdjęciach. Są na niej takie małe białe robaczki w każdym bądź razie ruszają się Czy to mogą być przędziorki? Hortensja w donicy, przedwczoraj wyjęłam ją z piwnicy po zimowaniu i tu taka niespodzianka kilka stalo obok siebie ale tylko jedna zaatakowana, czym to potraktować???
kora uzupełniona na rabatach korowych.....już nie mogłam patrzyć na tą szmatę wystającą, ale ciekawe jak szybko jeż się z nią upora
buksiki też dostają korę i od razu robi się ładniej
To teraz się nei cieszymy, a trzymamy kciuki By się przyjęły
Myślałam że posiedzę na forum, ale net ledwo zipie.. ja też ledwo zipię.. i znów Was nie odwiedzę.. ale 5 minut na otworzenie jednego posta..
Serby mają ok 2 metry, ale przy jodłach.. to są malutkie Będę na nie chuchać i dmuchać by rosły szybciutko Plomba w szpalerze jest.. ale jodły były suche, łyse i nawet czubki miały zdechłe... one już nie rosły To była agonia w końcowej fazie..
Korzenie się dały wyszarpać.. ale dobrze, ze to tylko kilka a nie cały szpaler,.. i mam nadzieję, że reszta się odbuduje i przestanie zamierać.. bo niedługo będzie 10 lat i sie nie da wyciąć, potrzebna będzie zgoda urzędu Niby problemów nie ma, jak drzewa chorują, ale trzeba za tym chodzić
W mojej wiejskiej szkółce były takie magnolie.. inne też były, ale ta .. po prostu cud miód i malina .. ogromne kwiaty, gęsto .... oj ... nie mam miejsca bo już byłaby moja Satisfaction - piszą, że rośnie mała.. ale ile to miało kwiatów.. i pachnące, i wielkie
Szałas dostał wczoraj korę na rabatę, a jak roślinki podrosną to jeszcze jej kształt ulegnie zmianie
dach jeszcze nie zamontowany , ale rabata już jest ha ha
Myślałam, że chwilę posiedzę na forum.. a forum nie chodzi
Ale t ou mnie pogoda do niczego, w Polsce est chyba lepsza.. wiec wszyscy siedzą teraz na forum . Trzeba pokazać efekty prac sobotnich
U mnie deszczowo
Brzoza ta ma kruche gałązki.. u mnie też część jest sucha.. i sroki i inne ptaszki zbierają zawsze na gniazdo Nawet wyskubują takie gałązki z drzewa, a nie z ziemi