Bardzo Ci dziękuję Ja nie potrafię tak ładnie rysować.
Tą fioletową roślinę tak narysowałaś, że od razu wpadłam na pomysł... liriope! Pszczół przy niej nie zauważyłam. Powinno być super.
Hortensje raczej odpadną, bo jedna by była pod daszkiem i w grę weszło by częste podlewanie
to nasz dobry przyjaciel położył nam kosteczkę pod basen, czerwony kwadrat po lewej, a jak położył pod basen to stwierdził,że aż prosi się o ścieżkę, a to potem jeszcze kawałek obwódki do żwirowiska, szkoda, ze musiał wyjechać bo fajnie się rozpędził. Jeszcze trochę i wszystkie ścieżki miałabym zrobione
St. Cecilia (Ausmist) - kwiaty średniej wielkości, okrągłe, pełne. Kolor zmienny, od biało-beżowego, poprzez jasno różowy do brzoskwiniowego. Zapach intensywny, przyjemny, z lekką domieszką mirry. Pokrój wyprostowany, krzak dobrze rozgałęziony. Mimo, że przez Austina róża zaliczana jest do niskich, u mnie jest średniej wysokości, rośnie do ok. 1,20 m. Nazwana na cześć patronki muzyki i muzyków Św. Cecylii. Wprowadzona na rynek w 1987 roku.
Masz je w domku?? moje grudniowe(zakupione wtedy)miały piękne pąki.Stały okryte na zewnątrz, zadołowane i dopiero 2 tygodnie temu wysadziłam z donic, w których były zakupione do jednej większej i jakoś pąki nie ruszają. Jak im pomóc? czy wnieść do ciepełka ?? ale przecież lubią chłód.
Karol to sa 4 takie maluchy, w końcu nie wiem, werbena? Nie werbena? Wyszły tylko 4 i nic dalej nie rosną.
a to? Może to jest werbena? Siałam jako werbenę . Zdjęcie kiepskie, wiem.
Czy ktos wie co to za drzewo? Takie bez kory jak platan ale jednak inne? Wygladało w takim bezlistnym stanie zankomicie! Kiedyś wisnie wymienie na to coś
Ale Włochy to równiez uczta dla podniebienia nawet na stoku
Typowo tyrolskie danie - knedle jajeczne - mój M jest fanem kuchni regionalnych. Zawsze takie eksperymenty próbuje
Spagetti carbonara czyli nie ryzykuje ja
A na koniec dnia bombardino - czyli likier jajeczny na ciepło tym razem bez espresso
Okolice Val Gardena słyną z dobrej kuchni. W Ortisei była restauracja z gwiazdkami Michelin a w okolicach jeszcze dwie... Ale nie odważylismy sie wyczyścić naszych kart kredytowych w innych lokalnych restauracjach jedliśmy lepiej niz w wykwintnych wrocławskich restauracjach...
Witam Cię serdecznie Ewo. Odpowiadając na Twoje pytanie skąd to ja się wziąłem, mówiąc krótko rodzice moi wzięli się do pracy dwadzieścia parę lat temu i jestem
Jak najbardziej zapraszam serdecznie do mojego wątku. Na nowy sezon zaplanowałem wiele. Jeśli pomysły będą realizowane to oczywiście i tutaj się pojawią
W ogrodzie natomiast z każdym rokiem przybywa roślin. Spora część nazw jest w głowie, ale warto mieć rośliny opisane aby nic nie umknęło. Dlatego postanowiłem wprowadzić tabliczki własnej produkcji.
Tabliczki wydrukowane na drukarce laserowej, zostały za laminowane folią o grubości 100 mikronów. Do tego zostaną dorobione ocynkowane nóżki. Takie rozwiązanie wydaje mi się estetyczne. Co do trwałości to zobaczymy w praktyce