Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Igiełkowy ogródeczek 20:19, 08 sty 2013

Do góry
To mnie zmartwiłaś, a ja mam na tej rabacie dużo roślin, problem mam właściwie przez całą rabatą pod siatką. On z pola do mnie chce się przeprowadzić
Igiełkowy ogródeczek 20:01, 08 sty 2013

Do góry
Znam, wiem, podziwiam, ale te dwa chwasty, ktore wymienilam to nie byle jacy zawodnicy, ich wyrywaniem nie zalatwisz, a zakrywanie roslinami tez nic nie da bo i tak wylaza. Niestety przecwiczone dosc dokladnie przez kilka lat

To ja z ciekawości patrzę co to za zawodnicy, bo na chwastach się zupełnie nie znam, i rozpoznaję, że ja też chyba mam ten skrzyp u siebie, walczyłam z tym dziadostwem przez cały sezon, wyrywam go namiętnie, ale za chwilę znowu się pojawia tyle samo albo i więcej, ma takie długie białe i cieniutkie korzenie czy ty masz jakiś sposób na niego?
Igiełkowy ogródeczek 19:53, 08 sty 2013

Do góry
Nieszka- kupiłam je pod tą nazwą, byłam pewna że wolno rosną, więc nie cięłam na początku, a to były takie dwie gałązki na krzyż. Na wiosnę postanowiłam je kształtować i przycięłam, byłam zadowolona z efektu, więc tnę tak cały czas, żeby ładny kształt miały, W sezonie od czerwca do sierpnia to prawie co tydzień jakieś 10 cm potrafią urosnąć nie na całym obwodzie, tylko takie pojedyncze gałązki wystrzelą, to ja je ciach i znowu mam kulę
Igiełkowy ogródeczek 19:43, 08 sty 2013

Do góry
iza_1611 napisał(a)
Gosieńko z przyjemnością oglada się Twój ogród - cudo!
Napisz tak dla mojej informacji co to za śliczny iglak w środku rabaty,
chodzi mi o choinkę z długaśnymi igłami - co to jest, bo jest śliczna

To sosna schwerinii Wiethorst, zobacz u mnie na 10 stronę pokazałam z bliska- widziałam duży okaz w szkółce i się zakochałam.
Igiełkowy ogródeczek 19:42, 08 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Gosia, kolejna dawka pieknego ogrodu Ja tez lubie berberysy ale jak nie musze przy nich pielic. Niestety u mnie szaleja powoje i skrzyp, na dodatek tam, gdzie pielenie boli i to doslownie

Ale to są takie okrywowe berberysy, jak je posadzisz w odpowiedniej odległości to ładnie zakryją powierzchnie i chwastów nie trzeba będzie wyrywać. Ale jak u ciebie tak szaleją to może faktycznie coś innego posadź, ja wiem jak to boli bo przycinam w sezonie dosłownie co tydzień swoje kulki z berberysu Atropurpurea Nana- strasznie szybko rośnie i jak zbieram później te gałązki to zawsze się trochę pokłuję, a tak wyglądają:

Znam, wiem, podziwiam, ale te dwa chwasty, ktore wymienilam to nie byle jacy zawodnicy, ich wyrywaniem nie zalatwisz, a zakrywanie roslinami tez nic nie da bo i tak wylaza. Niestety przecwiczone dosc dokladnie przez kilka lat
Igiełkowy ogródeczek 19:38, 08 sty 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Gosia, kolejna dawka pieknego ogrodu Ja tez lubie berberysy ale jak nie musze przy nich pielic. Niestety u mnie szaleja powoje i skrzyp, na dodatek tam, gdzie pielenie boli i to doslownie

Ale to są takie okrywowe berberysy, jak je posadzisz w odpowiedniej odległości to ładnie zakryją powierzchnie i chwastów nie trzeba będzie wyrywać. Ale jak u ciebie tak szaleją to może faktycznie coś innego posadź, ja wiem jak to boli bo przycinam w sezonie dosłownie co tydzień swoje kulki z berberysu Atropurpurea Nana- strasznie szybko rośnie i jak zbieram później te gałązki to zawsze się trochę pokłuję, a tak wyglądają:

W miniformacie 19:12, 08 sty 2013

Do góry
Ja też zdjęcia podziwiam, śliczne kolorki
Postawić trawkę nad i... 19:09, 08 sty 2013

Do góry
Ja już mam, ale i tak sobie zajrzę tylko nie wykupcie wszystkich
Igiełkowy ogródeczek 18:47, 08 sty 2013

Do góry
Urszula- no może nie jak błyskawica, ale na pewno szybciej o Tiny Gold czy Bagatelle

Tu mam właśnie Admiration

Te z środka rabatki przeniosłam, na wiosnę trochę będę tu zmieniać

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:21, 08 sty 2013

Do góry
a na czubku wiosną zaszczepiłem jej odmianę Argenta ten patyczek po prawej

To będziesz miał dwie na jednym okazie?
Bo ja kiedyś widziałam takie iglaki podwójnie szczepione, czad normalnie, brawo widać znasz się na rzeczy.
Działka prawie w Borach Tucholskich 18:14, 08 sty 2013

Do góry
w tym roku dopadłem (za przyzwoita cenę) świerk Maigold -w necie ich zdjęcia są często mylone
będzie bardziej złocisty niż ten Białobok

Muszę się przyznać że też go mam, choć malutki jeszcze, i dostało mu się trochę w maju 2011- przymrozek był i stracił większość przyrostów, trochę nieforemny się zrobił, ale przyrosty ma śliczniutkie, takie jak mówisz. Czy masz jego zdjęcie?
Ogródek Hanusi po zimie 18:04, 08 sty 2013

Do góry
Oj ja też spóźniona, ale Gratulacje złożyć muszę.
Igiełkowy ogródeczek 18:03, 08 sty 2013

Do góry
I oto chodzi nie trzeba przycinać i zwarto rośnie, zdecydowanie szybciej rośnie na przykład Admiration. Tego drugiego to chyba będę cięła bo mi się tak już rozłazi strasznie na boki a też miał być zwarty. Dla kontrastu dla Tiny Gold mogę polecić Bagatelle, fajnie się wybarwia, ale musi być w miejscu słonecznym, bo inaczej zrobi się zielony.
Ogród do kwadratu 17:46, 08 sty 2013

Do góry
Agnieszka- ja jeszcze się rozglądnę u siebie na wiosnę, ale jak nie znajdę to musowo jadę, Kondziu pisał mi że chce jechać. A poza tym to pan podobno podniósł cenę tak Marzena mi pisała 10 zeta teraz chce, zobaczymy na wiosnę. Dziewczyny też na allegro z Godowa znalazły podobno można sobie wybrać, tam byś miała zdecydowanie bliżej- Gabrysia o tym pisała u siebie.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:37, 08 sty 2013

Do góry
Ale będzie pokaz na wiosnę jak wszystkie wychylą łebki, nazwy ważne dobrze że zostawiłaś
Trzeba zacząć wszystko od początku 17:31, 08 sty 2013

Do góry
No to spontan ci się udał fajnie wygląda
Zapraszam na balkon 17:29, 08 sty 2013

Do góry
Piękny balkon
Igiełkowy ogródeczek 17:28, 08 sty 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Gosia, śliczny ten berberys!
miałam juz jakiś pomysł na nowe robótki, może zamiast bukszpanu dorzucę ten berberys

Dorzuć koniecznie, dają śliczny kolor
Igiełkowy ogródeczek 17:26, 08 sty 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Jakby wam nie wyszło z tymi agawami to ja tez mam te w paseczki...i młodych koło nich mnóstwo...zerknę dziś na nie z ciekawośći ) w jakim są stanie.

A mogę spytać, gdzie je trzymasz?, bo ja normalnie w domu i teraz jakieś takie dziwne się zrobiły.
Igiełkowy ogródeczek 17:24, 08 sty 2013

Do góry
dorkow0 napisał(a)
Witaj Gosiu, cudowne... Mam zamiar dosadzić jeszcze Tiny Gold, na wiosnę, bo strasznie je lubię... W ogóle lubię berberysy...
Ślicznie wyglądają na Twojej rabacie...

Ja też je lubię, właściwie nic z nimi nie trzeba robić i są śliczne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies