Dziękuję za odpowiedź. Wątku nie zakładałam, bo czasami wpadne i zadam jakieś pytanie , poogladam cudowne realizacje. Ale pomyśle o własnym wątku.
Załacze zdjęcie kawałka ogrodu, ze wspomnianym pomysłem założenia nowego trawnika i rabat wokół siatki.
Obawiam się, że na trawnik z rolki mnie nie nie stać, ale mam chetnych do pomocy przy zakładaniu siatki na krety i trawnika z siewu.
Wywnioskowałam, że skoro chce siatke, to musze zerwac darń. Pomysł z wykorzystaniem darni na podwyższone rabaty super - ale musze chyba jeszcze ziemi żyznej sypnąć na to, bo w takich kawałkach z trawą cięzko bedzie wykopac dziury pod rośliny.?
Ziemię, która została po starym trawniku potraktuje glebogryzarką bo takowo mam.
Nastepnie zrywam kawałek ziemi na głębokoąć 10 cm , jade glebogryzarka, równam to, wałuje , kłade siatkę na krety i przysypuje ten kawałek siatki ziemią - ale jaką, ta którą zerwałam czy nową żyzną ziemią?
Dalej czynnosci sie powtarzają.
Pani Danusiu a co z uzyźnianiem gleby, musze czy nie musze i czym?
I jeszcze odnośnie sypania próchnicy kwaśnej lub odkwaszonej - na co to wysypać, na rabaty całe?