Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Bogdzia 20:39, 15 kwi 2016

07_Rene napisał(a)

Wyciągnęłam rodki, dosypałam ziemi dedykowanej do rodedendronów, przekopałam jeszcze raz wszystko widłami. W tamtym roku na jesieni przy przesadzaniu dałam sporo kompostu i ziemi liściowej, bo mam raczej ciężką glebę, trochę przekompostowanej kory i igliwia, ale brakło mi kwaśnego torfu. Teraz powinno być lepiej...

Pewnie w tej ziemi jest torf ale lepiej by było dac. Pamiętaj teraz o podlewaniu bo nawet w deszczu pod rh niewiele sie dostaje ale nie mogą stac w wodzie bo nie przezyją.
07_Rene 20:42, 15 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

Pewnie w tej ziemi jest torf ale lepiej by było dac. Pamiętaj teraz o podlewaniu bo nawet w deszczu pod rh niewiele sie dostaje ale nie mogą stac w wodzie bo nie przezyją.

Pamiętam Podczytuje Twój wątek dość systematycznie, nie zawsze piszę, a tam rad dla żółtodziobów pewno Nowa wiedza wpada, stara się odświeża Kiedyś nawet sprawdzałam w deszczu, czy to prawda... i było sucho
Krakus 22:15, 15 kwi 2016

co do piwniczki to nie doradzę...może dorzuć tez rozplenice do tych rozchodników ? oklepane zestawienie ale mnie się podoba
sylwia_slomc... 22:24, 15 kwi 2016

eee_taam napisał(a)

a pamiętasz jak u Kasi mówiłam że byliśmy tam do południa bo głośno o nich na forum juz było w zeszłym roku ....byłam tam pierwszy raz ....i ostatni ...dla mnie to obsługa ża dużo ąąą ęęę używa ...ogród zamknięty nie można wejść ..no i ceny też dla wyższych sfer nawet chyba nic wtedy tam nie kupiłam ...nie przypominam sobie żebym się na coś skusiła.

No właśnie ....bo to taka szkółka ponoć
sylwia_slomc... 22:27, 15 kwi 2016

07_Rene napisał(a)
Z kupionych nasion cynii wyrosła jedna inna roslinka. Trochę przypomina mi wilca, ale pewności nie mam.

Posadziłam dziś magnolię

Moja pierwsza magnolia puszcza listki, ale kwiatów nie ma Niech ma przemrożone pąki

Ta roślinka wygląda na kosmos, czyli onętek
babka 22:29, 15 kwi 2016

Magnolie masz śliczną, pięknie się prezentuje i ładnie rozkrzewiona już.

Co do siewek to myślę, że to jednak werbena. Moja w pojemniku dalej nie przepikowana i część stipy tak samo
sylwia_slomc... 22:32, 15 kwi 2016

Też wydaje mi się , że werbena i to już gigantyczna, moje pchełki w doniczce , a na rabacie wcale nie widać
katel 23:38, 15 kwi 2016

Przybiegłam z rewizytą , masz piękne widoki i piwniczka jak pięknie wygląda.
Jana 23:57, 15 kwi 2016

oj zazdroszczę Ci piwniczki, jest super ja dałabym też coś niskiego..trzmieliny też jakoś nie lubię jakieś uprzedzenie chyba
07_Rene 17:18, 16 kwi 2016

Krakus napisał(a)
co do piwniczki to nie doradzę...może dorzuć tez rozplenice do tych rozchodników ? oklepane zestawienie ale mnie się podoba

Rozplenice jako pierwsze tam posadziłam... Zbyt sucho, brzydkie były... W środku lata musiałam je ewakuować...

Szafirki jeszcze dają radę Róże też

Szafirki sieją się w różnych, dziwnych miejscach. Narcyzy też