Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zielono zakręcona 12:20, 01 mar 2016

Do góry
A w niedzielę powycinałam suche byliny, polatałam z nożycami i ciachałam to tu, to tam.. Chciałam naprowadzić tuje danica na kształt kul bo trochę "zdziczały" ale to moje pierwsze próby więc przymykamy oko

Dorwałam jeszcze jakąś inną, która rosła we wszystkie strony i wyszło coś takiego.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:14, 01 mar 2016

Do góry

Zielono zakręcona 12:11, 01 mar 2016

Do góry
Nie lubię tej roboty bo zawsze zostaje dużo tych gałęzi i za bardzo nie wiem co z nimi zrobić. Postanowiłam, że potnę je na drobno i wrzucę na dno skrzyń. Myślicie że to dobry pomysł?

Widzę, że na zdjęciu załapała się stara szczota, którą zwykle tarmosi mój pies. To nie jest moje narzędzie ogrodowe hihihi, żeby nie było
Mały ogród Kasi 12:10, 01 mar 2016

Do góry
czyli wieczorami zamiast ogrodu zapowiada się szycie. Takie dwie bluzy ostatnio zmontowałam- dla małego i dużego chłopca. W sam raz pasują do aury

Mały ogród Kasi 12:09, 01 mar 2016

Do góry
Pierwszy marca we Wrocławiu.
A miało być tak pięknie.

Wybiegłam z rana, nie patrząc nawet, że jakieś przedziwne ustawienia w aparacie. Nie ma tego złego- zdjęcia przynajmniej oddają mój dzisiejszy nastrój.
Uhhh, jak mamy brzydko

Zielono zakręcona 12:03, 01 mar 2016

Do góry
Witajcie, zawsze sobie obiecuję, że weekend powstawiam trochę zdjęć, popiszę u siebie i odwiedzę inne wątki. A tu okazuje się, że to kolejny weekend kiedy nie wiem w co ręce włożyć. I tak dziś postanowiłam, że nadrobię trochę zaległości u siebie i innych .
U mnie sobota i niedziela były naprawdę udane pod względem ogrodowym. W końcu namówiłam m. na przycięcie leszczyny. Sama mocno przyciachałam hakuro. Zabierałam się jeszcze za winogrona ale sąsiadka powiedziała żebym się wstrzymała jeszcze z miesiąc.

W cieniu - zacieniona 11:51, 01 mar 2016

Do góry
Mikołajek...miałam już dwa podejścia z nieudanym wysiewem.Dzisiaj w L.kupiłam za grosze ładne trzy kępki w folii.Może coś z nich będzie...spokojnie poczekam...już siedzą w ziemi.
U Agi - czyli słońce i piach 11:46, 01 mar 2016

Do góry
Rozplenica Hameln - wyszła połowa
U Agi - czyli słońce i piach 11:44, 01 mar 2016

Do góry
Stipa

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 11:42, 01 mar 2016

Do góry
Pawlus napisał(a)

co to za trawka? fajna i delikana
I znowu od początku... 11:39, 01 mar 2016

Do góry
eluniak napisał(a)
Dzisiaj znowu pada śnieg Jeśli chodzi o hortensje to pączki zaczynają robić się zielone tylko w tych patyczka które stoją w samej wodzie pozostałe siedzą jak zaklęte

a tu dmuszek , maruna i kanar

Wysiewy super.
Ogród tworzony z pasją 11:33, 01 mar 2016

Do góry
Takiego początku marca się nie spodziewałem

Wilcza Góra 11:31, 01 mar 2016
Do góry
WilczaGora napisał(a)
a jak na razie ... "przepychanki" pomiędzy zimą i wiosną trwają w najlepsze
krokusy "Snow bunting" w śniegu...

wpaniałe "zapasy ",cudne przepychanki.Lećmy do zakładów buchmacherskich wiosne obstawiać-nasza wygrana pewna;wiosna i tak będzie górą,chocby zima nie wiem jak próbowała się rozpychać
Wilcza Góra 11:30, 01 mar 2016
Do góry
WilczaGora napisał(a)

Primo: oczywiście, że tylko 1800 metrów...w 10 lat ujarzmione...więc "tylko"
Secundo: będzie raczej wysadzanie staroci i wsadzania "perełek" ...
Jakieś podmiany biorę pod uwagę, ale bez większych "przeprowadzek", bo co do zasady, to chyba mam większość szkieletu uporządkowanego ...

Ja lubię, i powolne wiosny i powolne jesienne tygodnie ... zawsze mam tyle do zrobienia, że potrzebuję nie tylko cudnych, ciepłych i słonecznych dni.
Potrzebuję również deszczowych i ponurych ... Dlaczego ?

Ktoś kiedyś powiedział ... "Wiecie po co komu deszcz ? A po to, żeby ogrodnicy mogli swoje domy ogarnąć !

Nie mamy tak ? Pewnie, że mamy...
I u mnie tak jest ... w niepogodę, zajmuję się wszelkimi "nieogrodowymi" sprawami.
Bardzo potrzebuję tej równowagi, bo przecież zawsze jest coś do zrobienia Czasem nawet latem robię: uuuffff !!! dziś pada ale dobrze ... nadszedł czas na "wszystko inne" niż ogród ...choć kilka godzin, choć jeden dzień ...

Równowagi, optymizmu i tylko cudnych dni....
Wilczyca wszystkim zaglądającym życzy

Ja dokładnie mam takie same myśli.
dzisiaj po południu włączam u siebie Perfekcyjną Panią Domu i ogarniam dom,żeby potem nie tracic czasu jak pogoda będzie
Malutki pod lasem 11:25, 01 mar 2016

Do góry
Ewo, dziękuję bardzo
Renia, chyba mi rodzice to jakoś wynagradzali, bo nie pamiętam żebym strasznie to odczuła , że urodziny mam raz na cztery lata

Moje róże od M i widok zza ona rano. Teraz jest nie lepiej
Świerk serbski - Picea omorika 11:17, 01 mar 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Są bardzo ładne i bym w cięcie nie szła, ewentualnie te najwyższe piętra skrócić

Danusia wielkie dzięki za szybka podpowiedz,jestes nieoceniona
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 11:16, 01 mar 2016

Do góry
I ja potrzebuje porady. Mam w ogrodzie dosc spore drzewko magnolii.

O takie

Niestety otoczenie tej magnolii jest strasznie zachwaszczone. Wygląda to tak:

Wyczytałam w tym wątku ze magnolia jest płytko ukorzeniona i żeby nie wzruszać wokół niej ziemi. I teraz moje pytanie. Jak mam doprowadzić to miejsce do porządku tak żeby nie uszkodzić korzeni magnolii? Jak się do tego zabrać? Byłabym wdzięczna za rady
I znowu od początku... 11:03, 01 mar 2016

Do góry
Dzisiaj znowu pada śnieg Jeśli chodzi o hortensje to pączki zaczynają robić się zielone tylko w tych patyczka które stoją w samej wodzie pozostałe siedzą jak zaklęte

a tu dmuszek , maruna i kanar

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:51, 01 mar 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tak, sadziłam i mają się świetnie. Rosną co prawda na słońcu, ale w półcieniu ok.

Ale ładnie przy tym mostku
Droga do spełnienia 10:45, 01 mar 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
Ponieważ leje i leje to nic sie nie dzieje
na poprawę humoru brzydal
uszowato

Aaaaaa!!!!
Mordusia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies