Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 17:37, 15 kwi 2016

Shemsi napisał(a)

Ewo, pięknie dziękuję! Dla mnie jednak guru i pewnie jeszcze nie raz się będę Ciebie radzić, biorąc pod uwagę, że zapadłam na różycę kiedy ogrodniczka ze mnie jeszcze kiepska i zielona.

Proszę bardzo Zapadłaś na bardzo fajną chorobę Wpadaj kiedy chcesz
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
17:56, 15 kwi 2016
wszyscy achy do tulipanów ...i powiem ci że trudno przejśc koło nich obojetnie ...tez lubię taki kolor ...i są pełne piwoniowate

pakują w tych sklepach po 5-7 szt a niestety żeby był efekt trzeba wsadzić 50 albo czekać min 3 sezony na rozrost
Anda 18:03, 15 kwi 2016

eee_taam napisał(a)
wszyscy achy do tulipanów ...i powiem ci że trudno przejśc koło nich obojetnie ...tez lubię taki kolor ...i są pełne piwoniowate

pakują w tych sklepach po 5-7 szt a niestety żeby był efekt trzeba wsadzić 50 albo czekać min 3 sezony na rozrost

Wiesz, szukałam nazwy, co to mogłyby być za tulipki i znalazłam tylko Blue Diamond - tylko że te są późna i kwitną w maju. To raczej nie są Blue Diamond.

Wsadziłam na jesień tylko ok. 100 cebulek, łącznie z narcyzami, mieczykami i czosnkami. Na więcej mnie nie stać Teraz liczę na samoistne rozmnożenie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
18:06, 15 kwi 2016
Anda napisał(a)

Wiesz, szukałam nazwy, co to mogłyby być za tulipki i znalazłam tylko Blue Diamond - tylko że te są późna i kwitną w maju. To raczej nie są Blue Diamond.

Wsadziłam na jesień tylko ok. 100 cebulek, łącznie z narcyzami, mieczykami i czosnkami. Na więcej mnie nie stać Teraz liczę na samoistne rozmnożenie

zrobiłam dokładnie tak samo każdych po kilka szt ...ogród uczy cierpliwości

ale mam kilka z poprzednich sezonów i ich będzie więcej w jednej kępie
asica 18:27, 15 kwi 2016

Anda napisał(a)

Od 3 lat kupuję tulipany, zarażona wiosennym ogrodem Any. Ja kupuję ok 100 cebul roczenie po 30 szt. z jednego rodzaju. Więc w sumie kupiłam 300 szt . Prawda, ogród uczy cierpliwości. Coraz bardzie w ogrodzie je widać. Każdą bylinę, każdą trawę, każdą żurawkę dzieliłam na 2 lub 3 lub 4. Jesienią kupiłam jedną sporą sadzonkę trawy ice dance i rekordowo uzyskałam 11 sadzonek z jednej doniczki. Cierpliwie czekają w kąciku, aż się rozrosną. A znajomi mówią, że chyba majątek na ogród wydałam .
hanka_andrus 18:33, 15 kwi 2016

Zajrzałam, i na minutce się nie skończyło! Zanim obleciałam zakątki to i pół godziny trzasło! Bombowe fotki s!uper roślin! Gratuluję
Flower1 19:32, 15 kwi 2016

Anda napisał(a)

Switnie to wygląda ,rozowe tulipanki tez pieke
Ewa777 19:34, 15 kwi 2016

Anda napisał(a)

Ja też zostawiam swoje achy Tulipany również śliczne
Warmia 20:35, 15 kwi 2016

Tak sobie przyszłam pooglądać i jak zawsze wszystko na medal
Ciekawi mnie to zdjęcie, a właściwie te schodki przy płocie hmm...

Basilikum 11:17, 16 kwi 2016

bylismy i podziwialismy

slicznie, tulipanki cudowne
wykopujesz je na zime?
moj rozmyryn jednak przezyl zime a juz chcialam go wwalac