Nie tyle przekopywać, bo faktycznie korzenie magnolii nie lubią uszkodzeń, ale weź pazurki i delikatnie wypiel. I tyle, nie musisz wykładać gazetami i ściółkować mocno., bo dasz sobie radę bez tego.
Jak sobie tak poleżę to pół ogrodu bym przerabiała... już lepiej jak mam ręce pełne roboty... a juz na pewno zbrązowiałe bukszpany do cięcia. W tym tygdniu zbrązowiałe kulki potnę
SESLERIA dla ciekawych
Centralnie przed stozkiem jest sesleria jesienna
Wielka w tym roku bedzie, myśle czy nie podzielic bo i tak bergenia po lewej stronie idzie out
I heufleriana. Przycięta pod koniec lutego juz jest śliczna i kwitnie na całego
Ewa, magnolia Opal Blue jest jeszcze bardzo malutka, to patyk, który miał 60cm, jeszcze w tamtym roku coś ją podryzło, boję się czy w ogóle ruszy po zimie, jak zobaczę listeczki to będę szczęśliwa
część tulipanów też mi znikło
Ja też wolę ogród ale bambusy w donicach w domu muszą być
Dzisiaj cudownie, pięknie, w cieniu 20 stopni. Jeżdżing i leżing pełną parą
Jutro i pojutrze ma być jeszcze cieplej to pewnie magnolie wystrzelą. Całe w starterach
Mam taką nadzieję, że i woda już będzie. Bo tej deszczówki to już mało co na dnie zostało. A lać trzeba! Borówka ma sucho, rodki do napojenia, a i inne rośliny pic wołają. Na moich piachach to tej wody trzeba dużo!
Sprawdzam cos na jego temat...ale o tym nastepnym razem...
Mi padly 2, na wlasne zadanie bo je podlalam kupionymi witaminami Nigdy wiecej tego nie zrobie. Reszta, a mam ich juz calkiem sporo, rosnie wspaniale i bez mojej pomocy...
Pewnie masz rację ale wiesz ja lubię kolory a bez koloru jest tu strasznie ciemno i ponuro. Masz może jakiś pomysł jak ją rozweselić? Wracam na razie do tujek. Jestem w trakcie cięcia te ich różne rozmiary mnie rozwalają. Ciagle mam 3 poziomy ale jak tak dalej pójdzie to po tym sezonie już tylko 2 będą.