Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 23:22, 11 kwi 2016

mira napisał(a)
Pooglądałam wiosnę Twoją, cudne pierwiosnki i ciekawa kalina.
Stipę ja bym przesadziła do nowej ziemi, i wyniosła na zewnątrz.

pozdrawiam

Tak zrobię Miruś, nie mam nic do stracenia. Dzięki .
Katkak 23:23, 11 kwi 2016

Karol99 napisał(a)
Może jak wsadzisz je potem do gruntu to ruszą i nadrobią.

Spróbuje zrobic jak radzi Mira, wsadze je do jowej ziemi i wyniose na zewnatrz.
Katkak 23:26, 11 kwi 2016

blyxa napisał(a)
Super położyłaś tą kostkę! Jestem pod ogromnym wrażeniem!
Mówisz, ze to takie proste? Jak się jednak zbiorę do samodzielnego murowania, to się zgłoszę po instrukcje

Magnolie piękne. Nie mogę się doczekać zdjęć żółtej

A paproci się nie boisz? Mi się podobają, ale mam wizję jak niekontrolowanie zarastają cały ogród i brak mi odwagi, aby je posadzić

Dzieki. Ale ja kostki jie kladłam na żadnej podsypce cementowej. Ona jest włożona w siemie żebym mogla sobiebksztalt swobodnie zmienic jakby co . Paprocie mam od kilku lat i jak narazie nie soecjalnie się rozrosły. Jakby co to usunę trochę. Z paprocia łatwiej wygrać jiż z sumakiem .
Katkak 23:27, 11 kwi 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nigdy nie mów nigdy

Nie kuś....
Urszulla 01:37, 12 kwi 2016

Katkak napisał(a)

Ulcia dziękuję bardzo, Twoje rady bardzo mi ułatwiły i usprawniły pracę. Jeszcze nigdy w takim tempie kostki nie położyłam, nawet emuś był w szoku, bo myślał, że ułożyłam tylko część, a tu niespodzianka . Jakiesbpomysły na nasadzenia mam, ale ja często działam spontanicznie .

sama nie pamiętam co Ci radziłam, ha,ha ale żeby aż tak to jestem w szokukoniecznie trawy-kwitnące miskanty,rozplenice.

stipa potrzebuje czasu, lubi sucho i słonecznie, najlepiej w lekkim podłożu żwirkowym. Zostaw i wystaw na słońce jak będzie cieplej. Jak się wzmocni do gruntu w tej doniczce, możesz odciąć dno.
Katkak 06:59, 12 kwi 2016

Urszulla napisał(a)

sama nie pamiętam co Ci radziłam, ha,ha ale żeby aż tak to jestem w szokukoniecznie trawy-kwitnące miskanty,rozplenice.

stipa potrzebuje czasu, lubi sucho i słonecznie, najlepiej w lekkim podłożu żwirkowym. Zostaw i wystaw na słońce jak będzie cieplej. Jak się wzmocni do gruntu w tej doniczce, możesz odciąć dno.

Uleńko doradzałaś mi co do sposobu wyznaczania rabaty. Ja zawsze robiłam na żywioł i wkurzałam się potem bo jie takvwychodziło jak chciałam. Ty podpowiedziałaś mi żeby do wyznaczania użyć węża lub patyków. Tak zrobiłam i poszło migiem i bez wkurzania .
anka_ 07:19, 12 kwi 2016

Katkak napisał(a)
Ale nie zamierzam kolejnej magnolii kupować nawet jakby hyła różowa w białe króliczki . ...
No, mnie do magnolii nie ciągnie ale taką to nawet ja bym kupiła.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Katkak 07:50, 12 kwi 2016

anka_ napisał(a)
No, mnie do magnolii nie ciągnie ale taką to nawet ja bym kupiła.

Trzeba by dobrze popić i może wtedy się nawet taka zobaczy .
Katkak 07:52, 12 kwi 2016

Za rada Miry przesadziłam stipe do jowej ziemi, ktira didatkowovwymieszałam z perlitem i wystawilam na zewnatrz. Cudu sie nie spodziewam, ale może choć kilka przetrwa. Byłoby nwprawde wspaniale.
Dzięki Miruś .
JoannaDe 08:51, 12 kwi 2016

Kasiu, macham wtorkowo żeby zaznaczyć ze zaglądam i czytam.