Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Anulajda w raju 23:13, 18 lut 2016

Do góry
Pierwszy wiosenny

O....! 23:02, 18 lut 2016

Do góry
marzena napisał(a)
jutro zaglądam do znajomych pozdrawiam wszystkie/-stkich

a teraz jeszcze moja kotka, bo był dzisiaj...o,już wczoraj Dzień Kota i akurat razem ze mną była w ogrodzie...

ładnie się prezentowała na dzień kota
Ogródek Iwony 22:59, 18 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Asiu, stopy ci nie wysyłałam Nadal mam dwie. Właśnie sprawdziłam
Krwawnik w zeszłym roku wysiewałam z paczki kupny. Miał być czerwony, ale coś chyba z nim nie było tak, bo był ledwo różowy. Zakwitł w tym samym sezonie. Teraz patrzyłam, ładnie wypuszcza już młode listki. Ogólnie ładnie wyglądał w połączeniu z trawami
Tym razem siałam krwawnik terakota od Reni ze szmaragdowego. Zobaczę, czy powtórzy kolor. Nie zawsze rośliny siane powtarzają cechy roślin matecznych. Zobaczymy

He he no rzeczywiście stopy ja nie posiałam. Ja się zakochałam w krwawniku Reni . Twój różowy bardzo ładny w moim ulubionym kolorku. Muszę upolować w tym roku w ogrodniczym albo internetowo.
Biało różowy ogród za płotem. 22:55, 18 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
W wersji symetrycznej powiększonej wygląda to tak:

Nie powiem troszkę się to duże zrobiło, ponad 20m^2, ale proporcje szerokości od frontu do wysokości słupów są lepsze

Witaj.Dorzucę swoje trzy grosze. Miałam taras niezadaszony przez kilka lat. Efekt - żar w lecie, niemożliwe korzystanie z tarasu.
Od 3 lat mam zadaszenie: na słupach płyta z poliwęglanu i jest super.
Optuję za zadaszeniem. To rozwiązanie pragmatyczne.
Pamietaj o spadku, aby nie było problemu z opadami śniegu.
Pozdrawiam
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:48, 18 lut 2016

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, u Ciebie barwnie jakby już lato było.
A kwitnących bazi to Ci zazdroszczę.
Na naszych działkach jeszcze śpią.
Basiu to jakaś wczesna odmiana,

nigdy nie wytrzymuje do świąt
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:46, 18 lut 2016

Do góry
marzena napisał(a)
no, mnie też Aniu, ale tak mam, że u siebie czekam aż tegoroczne kolorki sie pokażą...
ale faktycznie miło tak sobie popatrzeć
dziś patrzyłam jak wiciokrzewy pokazują listki, wiele krzewów ma powiększone pąki, trawy czekają na znak żeby wypięknieć, a z wyraźnych kolorków tylko mała kępka rannika zimowego żółci się przed domkiem

Typografia ogrodu 22:45, 18 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
No i chyba pora na wiosennyvwianek prawda?
Po tych blyskach bozego narodzenia mialam ochote na cos bardziej eco pintrestowe konotacje oczywiscie trafne

Śliczny wianek!
Ja w tym samym dniu też zrobiłam mchowy ale z brzozami i ID.
Mam nadzieję, że bratki żyją po przymrozkach.
Ogród Cioci cz. 3 22:35, 18 lut 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wiosna proszę państwa

Wiosna jak ta lala Ślicznie Aż nie chce się wierzyć
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:33, 18 lut 2016

Do góry
Ewciu i Jolciu macham do Was i szczerzę zęby w uśmiechu

na święta raczej nie przyjadę bo zaraz po świętach mam egzamin i będę brać tydzień wolnego ale na naukę. Ehhh zachciało mi się egzaminów - i za każdym razem mówię, że to już ostatni!!

a u mnie stipka tak wygląda - siana 31 stycznia. Siałam super gęsto - tak jak w poprzednim roku.

A tu mrozy mi położyły ciemiernika.
Ogródek Iwony 22:13, 18 lut 2016

Do góry
Dziewczyny, dzisiaj miałam jakiś dzień leniwca.
Najpierw wcześnie wstałam, pojechałam do lekarza (kontrolnie), potem zrobiłam obiad, a potem odsypiałam Jakiś ciężki dzisiaj dzień. Słońca brakuje, to się nic nie che. Ale jutro się zabieram w domu za porządki
A dziś sobie porysowałam kilka planów rozmieszczenia rabat przy warsztacie
O tyle trudna sprawa, ze musi jednak być parking na dodatkowe auto, gdy ktoś przyjedzie w odwiedziny. Latem może to być miejsce pod basen

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:12, 18 lut 2016

Do góry
marzena napisał(a)
ale piękne baźki i super kolorki bzów
Marzenko bo już mnie tęsknica za kolorkami bierze

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:08, 18 lut 2016

Do góry
12 maj 2015

15 maj 2015

22 maj 2015

Ogród pod Borem 22:01, 18 lut 2016

Do góry
Mówisz masz

Ładniejsze zdjęcia jak wyszpachlujemy kominek
Nasz przydomowy ogródek 21:59, 18 lut 2016

Do góry
Alicja no to powodzenia. Życzę sukcesu.

Mirella dzięki. Niektóre gałązki mu już trochę podsychają ale mam nadzieje że jeszcze da radę kilka lat.

Kasiu widziałem. U Ciebie o wiele cieplej, chociaż u mnie dziś też było 12 na plusie. Hortensje przycięte i trawy też a i ogródek zagrabiony ha ha ha.

Ewo wzorowym korespondentem to nie jestem ale staram się trzymać na powierzchni w tym tumulcie.

Krysiu ma 20 lat ten hibiskus. Przycinam go co roku o przyrosty czyli o 40 cm. Raz na kilka lat podlega radykalnemu cięciu, bo gałęzie się wyginają w czasie kwitnienie i brzydko wygląda. Tnę w jesieni aby usunąć gniazda nasienne. Bardzo dziękuje za pochwały - moja Krysia poświęciła mu 4 miesiące i wyhaftowała krzyżykiem. O zobacz :

Gosia nawzajem. Dziś u nas było 12 plus. Była praca w ogrodzie. Sezon otwarty.
Ogródek Iwony 21:53, 18 lut 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)
Ale siewy czyniłaś Iwona. Moja stopa od ciebie też wysiana.A krwawnik masz z własnego siewu?Jaką odmianę? I czy on kwitnie w pierwszym roku?

Asiu, stopy ci nie wysyłałam Nadal mam dwie. Właśnie sprawdziłam
Krwawnik w zeszłym roku wysiewałam z paczki kupny. Miał być czerwony, ale coś chyba z nim nie było tak, bo był ledwo różowy. Zakwitł w tym samym sezonie. Teraz patrzyłam, ładnie wypuszcza już młode listki. Ogólnie ładnie wyglądał w połączeniu z trawami
Tym razem siałam krwawnik terakota od Reni ze szmaragdowego. Zobaczę, czy powtórzy kolor. Nie zawsze rośliny siane powtarzają cechy roślin matecznych. Zobaczymy

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:49, 18 lut 2016

Do góry
yolka napisał(a)
Niebo piękne, bazie także no i oczywiście kwiatuchy. Pozdrawiam
bo już tęskno do ciepełka, oj tęskno...

Biało różowy ogród za płotem. 21:48, 18 lut 2016

Do góry
Justyno
No ja też cały czas mam wątpliowści, kto wie może będzie to dobrze wyglądać, może będzie tragedia, sam nie wiem.
Zdjęć nie zamieszczałem bo dom nie wykończony delikatnie ujmując ale dla potrzeby zamieszczę fotki dzisiejsze zrobione w biegu.

Tak mniej więcej wyglądałoby pergola w rzeczywistości

Ogród Agduli 21:11, 18 lut 2016

Do góry
AGDULA napisał(a)
Poniżej moje prace przygotowawcze nad oczkiem. Jak na razie wykopaliśmy wszsytkie rośliny, aby przygotować teren. Trochę zaczełam w ziemi rzeźbić kształt oczka. Fotkla z przed paru dni, bo wczoraj coś już wiecej wykopałam , tj nie na głębokości tylko na kształcie. Oczko będzie większe, na razie to pierwsze wykopy

AGDULA powoli marzenie o oczku się spełnia i prace już zaawansowane, wykop już jest i fajny kształt...podziwiam
Kasiek jest dla Ciebie inspiracją, dla mnie też
Nie wiem na jaką głębokość planujesz oczko, moje są głębokie i mają za bardzo pionowe ścianki trudne do ukrycia, pamiętaj o strefie błotnej i lekkim zejściu do spadku, bo inaczej folia będzie widoczna, tak jak u mnie.
Kibicuję i pozdrawiam
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:57, 18 lut 2016

Do góry
dubelek. dla Łodzianek Hortulus
dla Izabelki morze

Ogrodowe przygody 20:56, 18 lut 2016

Do góry
przeglądam zdjęcia i znalazłam Baronesse

zobaczymy czy rozbuja się w tym roku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies