Kasiu, pliss..pamietaj i zapytaj sie, bo ona mnie wykończy albo moj ogrod
Kregoslup mam ok
Tylko wiercipieta jestem, obiad juz, ciasta juz, pasta juz, lece po kfiotki
Czestujcie sie
Stale soki i marchwiaki, ale rozdaję..
No tak, dojazd do garażu wolnostojącego musi być.
A napisz jaka tam jest szerokość od domu do siatki?
Ja bym Cię mocno namawiała, żeby o ile to tylko możliwe wydzielić tam rabatę na żywopłot, np. z tui (tanio, a rolę swoją spełni).
Jeśli dobrze rozumiem za tą siatką jest pole uprawne, nie wiem czy też Wasza działka czy nie i czy zawsze tam będzie pole, czy kiedyś dom, ale pomyśl, że takie pole trzeba uprawiać (np. oranie, koszenie zboża - kurz), nawozić (obornik - smród), pryskać - szkodliwe opary, i jeszcze do tego dochodzą przeciągi przy takiej otwartej przestrzeni, wiatry przenoszące do Ciebie nasiona chwastów. Tuje sadzi się 60 cm od siatki, mniej wydasz na kostkę, a zapewnisz sobie tym żywopłotem mnóstwo korzyści i wizualnie to będzie lepiej wyglądać, bo za płotem nie zawsze muszą być piękne widoki.
Na taką rabatę przydałoby się mieć 1 - 1,2 m szerokości.
ma ktoś może pomysł jak uformować ten bukszpan, nie był nigdy formowany dostałam go i jest taki krzaczasty, jak z niego zrobić kulę, czytałam porady Danusi, tylko on nie ma 1 głównego pędu, za to pełno małych gałązek
obecnie na placu mam piaskownice, ku uciesze mojego psa uwielbia na piasku szaleć, najpierw poszła warstwa ziemi, a teraz piach wszystko będzie wymieszane glebogryzarką
Pokażę zdjęcia kilku doniczek z wysiewami, wszystkim siewkom pokazu urządzić się nie da. Zanudzilibyście się albo z krzeseł pospadali, a nikomu wiosenną porą urazów kończyn i innych równie ważnych części ciała nie potrzeba
To tak wyrywkowo chociaż
Szałwia muszkatałowa i szałwia Caradonna
Trytoma i pory
Witam,
Przepraszam, że obrazek troche "na kolanie" ale ogólnie mam taki skromny plan:
Dookoła domu pójdzie chodnik z kostki i dodatkowy wjazd do garażu. Tam jest niestety niewiele miejsca (obrazek chyba tego nie oddaje), więc kostka będzie pod samą siatkę(nie wiem nawet czy rabata2 pod tym małym garażem się wciśnie)
Dziękuję za rady- może faktycznie świerk wywalić na tył w narożnik, by osłonić miejsce na ognisko. Nie lubię gąszczu także chciałabym w okolicach tej 1 rabaty troche trawnika...