Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

anbu 20:08, 23 mar 2016

Jola u Ciebie zawsze wypas
AnnaCh 20:12, 23 mar 2016

Ale będziesz miała owoców
Chyba do jakiegoś zakładu na dżemy będziesz sprzedawać
jolka 20:17, 23 mar 2016

lindsay80 napisał(a)
dorodne ciemierniki, a część owocowa bardzo profesjonalnie urządzana!

Ciemierniki z dnia na dzień podnoszą się coraz bardziej. Dopiero wczoraj poobcinałam stare liście, bo ciągle u nas przymrozki i się bałam, że mi zmarzną świeże kwiatki. A część owocową staram się jakoś tak wymyślać, żeby opanować zarastanie chwastami, bo inaczej nie mam pojęcia jak miałabym nad tym zapanować!! Jak tylko pogoda pozwoli, będziemy siać trawę w części sadowej.
jolka 20:25, 23 mar 2016

anbu napisał(a)
Jola u Ciebie zawsze wypas

Haha, wypas mówisz...??
Ale to chyba latem, jak coś urośnie to zrobimy "wypas"

jolka 20:28, 23 mar 2016

AnnaCh napisał(a)
Ale będziesz miała owoców
Chyba do jakiegoś zakładu na dżemy będziesz sprzedawać

Na razie to ja się martwię, żeby cokolwiek urosło Później będę się troszczyć o zbyt

A tak serio, to z owocowych jeszcze może morele chyba wsadzimy i na pewno winogrona i truskawki. Po świętach się wybieram po winogrona. Ziemia już przygotowana, czeka od jesieni. Na tym [na razie] koniec
nicol21 08:11, 24 mar 2016

i dobrze - trzeba siedzieć w ogrodzie! Ehhh gustowny ten owocnik masz! Będzie cieszył, że hoho.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
jolka 19:10, 01 kwi 2016

nicol21 napisał(a)
i dobrze - trzeba siedzieć w ogrodzie! Ehhh gustowny ten owocnik masz! Będzie cieszył, że hoho.

Temat owocowej części ogrodu rozwija się dalej eM. przekopał i nawiózł obornikiem ziemię pod truskawki. Dziś zakupiłam 40 sadzonek dwóch odmian, jeszcze 40 potrzebuję. Ale czekam na lepszej jakości sadzonki.

Ale to drobiazdg.. ważniejsze zakupy poczyniłam dzisiejszym popołuniem 18 sztuk, pięknych, dorodnych sadzonek winogron.
9 odmian, po trzy odmiany: białych, granatowych i różowych. Ziemia przekopana już jesienią, jutro wsadzamy
A póki co zostawiam migawkę z dzisiejszej wycieczki do Winnicy Eden.

Pan bardzo uprzejmy, pomocny, fachowo doradzi, więc go mogę publicznie polecić
Sadzonki też pierwsza klasa, długie z welonem pięknych korzeni.Jutro obfocę

Kawa 19:53, 01 kwi 2016

Joluś ale u ciebie cudnie. Runianke masz piękna. U mnie dziadówa. Mus do ciebie przyjechać na łowy
07_Rene 20:06, 01 kwi 2016

jolka napisał(a)
Mam też parę kwiatków Królują ciemierniki. Jeszcze nie w pełnym rozkwicie, ale już coraz ładniejsze. No i trochę zielonego

Pięknie u Ciebie
Część owocowa rzuca na kolana... jak wszystko ładnie urządzone i zaplanowane. Pełen podziw Będzie wyżera
paulina_ns 20:45, 01 kwi 2016

Jolu ja mam truskawki, rozsialy mi się jak szalone, jak chcesz mogę Ci dać trochę odmiany nie znam, bo braliśmy je od babci męża, ale są pyszne