Rozrasta się na dwie strony, "nogi" ma w cieniu śliwki. Niestety w tym roku śliwka idzie out, ale zacienią go inne rośliny. Nie podlewam go specjalnie, nie opryskuję, bo absolutnie nic się go nie ima Dostaje wiosną garść azofoski i tyle.
Tak wyglądał w 2015 roku
Witajcie dziewczyny, na prośbę Kasi trochę informacji o Montanie u mnie.
Miałam go w dwóch miejscach, z jednego musiał odejść więc ukorzeniłam i wsadziłam w drugie miejsce. Rośnie obłędnie. NIE TNĘ GO NIC A NIC, tylko uschnięte gałązki lub te które mi przeszkadzają.
Tak wyglądał w 2014 roku, chyba dwa lata po posadzeniu
Tak, z konieczności będę przesadzał wiosną. Część kęp zostaje do sierpnia, do właściwego terminu, natomiast reszta bez rozdzielania, w całości, wędruje na nowe rabaty. Zakwitną, ale mogą być marniejsze. Żałuję, że nie zrobiłem tej akcji jesienią. Jedna, którą przesadziłem na próbę wypuściła piękne kły.
Jeszcze niedawno było tak jak na zdjęciach - koniec października - a już w ogrodach kwitną ranniki, kwiaty wiosenne kły pokazują.
Marzenko, kocyk jak najbardziej ogrodowy będzie. I na zdjęcia tez się pewnie załapie.
Na krokusy musimy czekać. Myślę, że po dzisiejszym słoneczku, co to do mnie go skierowaliście, za tydzień można będzie zrobić rekonesans. Tylko te minusy w nocy, czy aby na pewno?
Dzieki Pluś ale mi miło
Ja uwielbiam zmiany i tu i tu - teraz na ogrodzie zimo, robiłam 1-2 tyg temu. W ogrodzie skupiam się teraz na goleniu dołów swierków i obsadzaniu .
A golę juz duże świerki i znajduję ciekawe konary
Jak podgoliłam cyprysika to pojawiły się piękne konary wierzby
Las tez powolutku przeswietlam od dołu...
Zupełnie się nie dziwię, ja non stop coś nabywam za każdym razem mówiąc że od jutra oszczędzam
Teraz jednak całą energie skupiłam na domu i skrecam meble, przestawiam. Niemniej jednak i ogród na tym korzysta bo co wyrzucam z domu - daj nowe życie na ogrodzie. I tak np wyrzuciłam stare półki które były z sosny swietnej jakości i zrobiłam z nich obuowę donic w altanie i stolik - na wiosną ruszam z malowaniem
Coraz ładniej się robi, kazdego dnia jakby bardziej koloru przybywa. Pierwiosnki jeszcze słabo kwitna ale oczar w tym roku dał popis, mam bardzo duzo paków na judaszowcu - będzie szał!
A na razie skromnie ale juz obiecująco
Hej Kasiula oczar to Pallida, mam go od 2010r. Najpierw rósł b. słabo, był łamany przez psinę
Tak wyglądał
2010
2011
2012
to mała gałązka przed czerwonym uchwytem kosiarki
Potem zaczął juz ładnie przyrastać.